5 semne ca masina nu schimba treptele de viteza corect

5 semne ca masina nu schimba treptele de viteza corect

Schimbarea de viteze defectuoasa este un semn al problemelor de transmisie. Rezolvarea poate fi simpla sau complexa, dar inspecteaz-o, pentru a evita reparatii costisitoare.

Daca masina ta nu schimba vitezele in mod corect, ai putea avea parte de reparatii foarte costisitoare. Asadar, cum iti poti da seama ca masina nu functioneaza asa cum ar trebui? Fii atent la urmatoarele semne pentru a evita probleme serioase de transmisie. 

Martor luminos: Nu este un semn evident sau specific al unei probleme cu schimbarea treptelor de viteza, dar daca se manifesta impreuna cu urmatoarele simptome, trebuie sa duci masina la verificare, de obicei cand apare o problema la sistemul de transmisie, martorul "check engine" se va aprinde in tabloul de bord al masinii.

Citeste si despre: cei mai importanti 5 martori de bord

Masina schimba vitezele greu: Pare ca masina ezita sa schimbe vitezele asa cum o face de obicei, sau pur si simplu nu o face cu usurinta. Ai putea remarca anumite sunete de izbire sau carait atunci cand masina schimba vitezele sau atunci cand intimpina dificultati in a selecta o anumita treapta. 

Schimbarea treptei de viteza fara motiv: Daca circuli intr-o anumita treapta de viteza cu o transmisie manuala, iar cutia sare din viteza si ajunge pe liber fara niciun motiv, atunci ai o problema cu cutia de viteze. S-ar putea auzi un scartait sau un sunet diferit de cel normal de la motor atunci cand se intampla acest lucru.

Scurgerea de lichid de transmisie: Daca ai probleme cu schimbarea treptelor de viteza, motivul ar putea fi simplu, precum o scurgere de lichid de transmisie.

De obicei, nu ar trebui sa existe scurgeri, dar daca vezi o balta de lichid sub masina ta, acest lucru poate indica un filtru infundat sau un circuit intrerupt.

Lichidul de transmisie, ca orice alt lichid trebuie schimbat periodic, el este rosu in general si are un miros usor dulceag. Verifica in cartea tehnica ce culoare are lichidul transmisie tale inainte de a trage vreo concluzie.

Citeste si despre: cat de des trebuie sa schimbi lichidele masinii

Cuplare intarziata: Dureaza putin pana la pornirea si miscarea propriu-zisa a masinii. Ai apasat pedala de ambreiaj, pana in punctul in care pinioanele ar trebui sa se cupleze si masina sa inainteze, dar exista o pauza inainte ca vehiculul sa fie pus in miscare. Chiar daca turezi motorul, tot va avea loc o intarziere iar ambreiajul poate sa patineze

Orice semn ca masina nu schimba vitezele in mod normal trebuie tratat imediat. S-ar putea sa fie doar o problema simpla, care poate fi rezolvata in mod derizoriu, dar daca astepti prea mult, te-ai putea trezi cu o problema serioasa de transmisie, care ar necesita un cost in plus sau chiar inlocuirea intreg sistemului de transmisie.

Imediat ce observi orice problema cu deplasarea masinii, contacteaza neaparat un mecanic auto pentru a verifica lichidul de transmisie si alte parti ale sistemului de transmisie.

Citeste si despre: cutie de viteze manuala vs cutie de viteze automata

Sursa foto: eagletransmissionmesquite.com, cartreatments.com, shutterstock.com, e9coupe.com

Articole similare

Cod eroare OBD2 P2061

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului pompei injectorului reductor - tensiune ridicata.

Motorul masinii nu mai porneste?

Ca si o mica concluzie generala, acestea sunt cele mai comune probleme care pot explica de ce motorul tau este mort si refuza sa mai porneasca.

Cod eroare OBD2 P0342

Acest cod se refera la eroarea senzorului pozitiei arborelui cu came - senzorul "A", bancul 1.

Ce sa faci daca nu mai porneste masina?

Uneori, fara nici un motiv, masina dumneavoastra nu vrea sa mai porneasca, exact cand ai nevoie de ea mai mult. De ce nu mai porneste?

Cauti sa cumperi o masina? Iti garantam cel mai mic pret de piata.