Care sunt ingredientele gasite in uleiul de motor?

Care sunt ingredientele gasite in uleiul de motor?

Motorul masinii tale are nevoie de ulei pentru a functiona in parametrii si pentru a primi lubrifierea de care piesele in miscare au atat de mare nevoie. Uleiul ne asigura ca piesele se misca lin, cu cat mai putin contact si mai ales frictiune.

Motoarele au in componenta lor parti care atunci cand este pornit se misca extrem de rapid. Acest lucru creaza frictiune si caldura. Uleliul de motor minimizeaza riscurile de daune asupra pieselor si ajuta la racirea lor si in acelasi timp protejeaza motorul de rugina.

 

Citeste si despre: cum sa schimbi uleiul si filtrul de ulei

 

 

Uleiuri de baza

 

Unul dintre ingrediente este uleiul de baza sau "base oil" care se gaseste in grasimi lubrifiante, uleiuri de motor si lichide de prelucrare a metalelor. Uleiul de baza este extras din petrol. In urma procesului de rafinare, compusi cum ar fi ceara, sulf sau nitrogen sunt eliminati si hidrocarburile nesaturate sunt extrase sau modificate astfel incat sa devina mai stabile. Uleiul de baza lubrifiaza si protejeaza motorul impotriva frecarilor excesive.

Alti aditivi

 

Aditivi cu rol de detergenti sunt adaugati pentru a pastra motorul curat. Ei capteaza si pastreaza particulele de mizerie astfel incat acestea sa nu se depuna in motor si sa blocheze intr-un final motorul. De asemenea, se vor gasi si inhibitori de rugina si coroziune. In general, uleiul de motor contine 90% ulei de baza si 10% restul de aditivi.

 

 

Care sunt ingredientele uleiului sintetic?

Uleiul sintetic este facut din petrol care a fost modificat chimic. Pe langa asta se adauga si un compus numit polyalphaolefins pentru a creste per total performantele uleiului. De asemenea, fiecare producator in parte are o lista de ingrediente secrete care sunt bine pastrate.

 

 

Citeste si despre: schimbul de ulei

 

 

Sursa foto: wikipedia.org

Articole similare
Despre motorul Mazda SkyActiv-D

Despre motorul Mazda SkyActiv-D

Motoarele Turbo-diesel de 1.5 SkyActiv-D sau S5-DPTR si S5-DPTS - sunt motoarele care au fost oferite de Mazda sub marca sa "SkyActiv-D".

Cod eroare OBD2 P0242

Cod eroare OBD2 P0242

P 0242 - Tensiune Ridicata Circuit Senzor B Turbocompresor.

Cod eroare OBD2 P0270

Cod eroare OBD2 P0270

Acest cod se refera la eroarea tensiunii circuitului injectorului de carburant - cilindrul 4 - tensiune scazuta.

Cod eroare OBD2 P0548

Cod eroare OBD2 P0548

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului de temperatura a gazului de esapament - senzorul 1, bancul 2 - tensiune scazuta.