Cat costa sa colantezi Volvo XC60?

Cat costa sa colantezi Volvo XC60?

Tehnologia a adus un suflu nou in piata auto si din punct de vedere al designului, al partii estetice, unul dintre exemple fiind acela al colantarii autovehiculului.

Colantarea presupune utilizarea unui material autocolant care, utilizandu-se de un design modern, protejeaza elemente ale autovehiculului sau chiar intreaga masina, in functie de alegerea efectuata. Materialul din care este confectionata folia are o gama larga de nuante si modele, de la mat la lucios, de la stralucitor la elegant etc. 

Varianta vopsitului elementelor de caroserie sau a intregii caroserii este o varianta care presupune un efort financiar consistent, motiv pentru care folia autocolanta isi indeplineste cu brio sarcina.

Soferii apeleaza la acesta posibilitate din varii motive, de la ascunderea unor defecte / zgarieturi, pana la modificarea aspectului masinii pentru senzatia de nou, sau chiar pastrarea culorii originale neatinsa, prin acoperire cu folie, in speranta unei vanzari avantajoase ulterioare.

Alegerea intre folie autocolanta si revopsire la Volvo XC60

Exprimarea optiunii intre cele doua variante nu este intotdeauna usoara pentru impatimitii auto. Ambele variante ofera plusuri si minusuri, motiv pentru care documentarea este esentiala in vederea luarii unei decizii. Daca vopseaua este modalitatea clasica de remediere a aspectelor inestetice, aplicarea foliei autocolante constituie modalitatea de mascare a acestora sau de prevenire a aparitiei lor.  

Din punct de vedere financiar, vopsirea autoturismului reprezinta o investitie considerabila, cu riscuri imediate cauzate de aparitia altor potentiale zgarieturi, ca urmare a actiunii pietricelelor, sarii de pe drumurile publice, vopseaua suportand, de asemenea, decolorare, in timp, din cauza actiunii razelor solare. 

In ceea ce priveste factorul timp, revopsirea presupune retusare, uscare, lac protector, pe cand infolierea este o activitate care se deruleaza mult mai repede.

In cazul nostru, revopsirea lui Volvo XC60 se va ridica la cateva mii de euro in cazul in care posesorul va alege o vopsea mai aparte, pret care inglobeaza manopera si intrumentarul utilizat.

Aplicarea foliei autocolante pentru Volvo XC60 – plusuri si minusuri

Aplicarea de folie autocolanta este o modalitate moderna de tuning, care are avantajul pretului si nu numai. Daca vopsirea este mai restrictiva din perspectiva impatimitului auto in ceea ce priveste originalitatea modificarii vizuale a autoturismului, folia ofera o paleta larga a cromaticii si texturii materialelor.

Mai mult, folia autocolanta a adus un plus de originalitate in ceea ce priveste reclama, aceasta putand fi facuta pe masina personala sau de serviciu, prin mesaje, logouri etc.

Aplicarea foliei peste tabla originala presupune, din start, protejarea acesteia de factorii externi, precum intemperii si elemente sarite de pe partea carosabila. De asemenea, aceasta transforma masina din punct de vedere cromatic, eliminand riscul aparitiei ruginii.

Colantarea nu presupune, obligatoriu, modificarea culorii autoturismului. Exista posibilitatea colantarii autovehiculului cu folie transparenta, aceasta respingand efectul nociv de decolorare provocat de razele soarelui. De asemenea, se poate colanta un element, mai multe (bara, portiere, capota) sau intreaga masina. 

Un minus care este de luat in calcul in ceea ce priveste aplicarea foliei autocolante este acela al uzarii foliei, in timp. In unele cazuri exista posibilitatea identificarii de resturi de adeziv, ulterior decolantarii, situatie in care este clar ca alegerea materialului sau a experientei meseriasului nu a fost dintre cele mai fericite. 

Pasii colantarii lui Volvo XC60

Asa cum spunem si mai sus, aplicarea foliei pe autoturism se bucura de un timp de lucru redus, in comparatie cu modalitatea revopsirii acestuia. Astfel, timpul estimat se ridica la cateva ore, intrega procedura debutand cu dezasamblarea componentelor pentru care se alege protejarea cu folie si luarea dimensiunilor acestora. 

Acestea sunt tratate cu solutii speciale impotriva grasimilor, apoi se trece la pasul urmator, care consta in retusarea oricaror probleme constatate la nivelul acestora (zgarieturi, urme de rugina etc.)

Dupa masurare, autocolantul se va decupa si aplica cu deosebita atentie, cu racleta, surplusul de material urmand a fi eliminat.

Rezistenta in timp a foliei autocolante

Rezistenta colantului este relativa, aceasta invartindu-se in jurul a cinci ani. Astfel, foliile autocolante au rezistente diferite din prisma calitatii materialelor utilizate, mainii de lucru, dar si a manierei in care conducatorul auto menajeaza investitia in sine.

Automobilul colantat obliga conducatorul auto la drumuri mai dese la spalatoriile auto, la un plus de atentie la materialele de stergere utilizate de aceste spalatorii, in vederea protejarii colantului (microfibre moi), precum si la utilizarea unei distante minime de aplicare a jetului la momentul curatarii masinii, intrumentele de spalare trebuind sa fie folosite de la o distanta considerabila de autocolantul montat. 

Investitia la care se ridica aplicarea de folie autocolanta pe Volvo XC60

Costurile pornesc de la 1200 lei, existand situatii in care folia poate fi si 3000 euro. Bugetul investit suporta modificari in functie de diferite criterii, precum tipul materialului, culoarea etc. In cazul nostru, daca vorbim despre Orafol, atunci costurile se ridica la 3900 lei, respectiv daca ne referim la 3m, Hexis s.a.m.d. costurile sunt in jurul a 4900 lei.

Este de retinut aspectul legal al problemei, care obliga conducatorul auto la efectuarea de modificari in cartea masinii – 90 ron (R.A.R.) si emiterea unui nou certificat de inmatriculare (37 ron), in conditiile in care mai mult de jumatate din caroserie a suportat schimbari.

Articole similare
Volan blocat la Volvo XC60, ce pot sa fac?

Volan blocat la Volvo XC60, ce pot sa fac?

Motivul pentru care volanul se blocheaza la Volvo XC60 si solutii prin care puteti rezolva aceasta problema.

Cum sa dai janta jos la Volvo XC60

Cum sa dai janta jos la Volvo XC60

In acest articol o sa incercam sa va ajutam sa rezolvati toate problemele pe care le puteti intalni cand vine vorba de jantele masinilor.

Martorul de frana sta aprins la Volvo XC60, ce sa faci?

Martorul de frana sta aprins la Volvo XC60, ce sa faci?

Daca martorul sta aprins cand frana de mana este lasata jos atunci inseamna ca ati ramas fara lichid de frana la Volvo XC60.

Cum sa cureti filtrul de particule - DPF la Volvo XC60?

Cum sa cureti filtrul de particule - DPF la Volvo XC60?

Daca ti-ai achizitionat Volvo XC60 si are defectiuni la filtrul de particule parcurge cuvant cu cuvant articolul pentru a scapa de probleme viitoare care te pot costa o avere.

S-a oprit motorul in mers la Volvo XC60

S-a oprit motorul in mers la Volvo XC60

Ca sa poti preveni ori sa reactionezi cat mai obiectiv cu putinta atunci cand motorul se opreste brusc la Volvo XC60, iti detaliem situatiile in care se intampla acest lucru.

Cum resetezi TPMS (senzori presiune pneuri) la Volvo XC60?

Cum resetezi TPMS (senzori presiune pneuri) la Volvo XC60?

Diagnosticheaza si reseteaza senzorii de presiune pneuri (TPMS) de la Volvo XC60. Alfa de ce martorul TPMS sta aprins in bord si ce trebuie sa faci in cazul acesta.

Martor ABS aprins la Volvo XC60, ce e de facut?

Martor ABS aprins la Volvo XC60, ce e de facut?

Modulul ABS poate fi si el defect, poate lua apa sau se poate defecta de la sine. Tine minte, daca martorul ABS este aprins in bord tot sistemul nu va mai functiona.

Cum sa verifici nivelul lichidului de frana la Volvo XC60?

Cum sa verifici nivelul lichidului de frana la Volvo XC60?

Acestea sunt toate informatiile de care ai nevoie pentru a umple in siguranta rezervorul lichidului de frana pentru Volvo XC60.

Schimb ulei Volvo XC60 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Volvo XC60 - cand si cum trebuie facut?

Vom lamuri un ultim aspect, acela referitor la costuri: cati bani veti scoate din buzunar pentru a schimba uleiul la Volvo XC60?

Martorul de la centura de siguranta sta aprins la Volvo XC60

Martorul de la centura de siguranta sta aprins la Volvo XC60

Descopera mai departe tot ce trebuie sa stii despre martorul centurii de siguranta la Volvo XC60.

Cat costa sa inlocuiesti un airbag?

Cat costa sa inlocuiesti un airbag?

Dupa ce airbag-urile se umfla o singura data, acestea trebuie inlocuite. Afla care sunt costurile.

Cat costa inlocuirea bateriei unei masini hibrid

Cat costa inlocuirea bateriei unei masini hibrid

De ceva timp masinile hibride si electrice castiga mai multa popularitate in showroom-urile din toata lumea, mai ales de cand pretul carburantului este din ce in ce mai mare.

Ce este segmentarea motorului si cat costa?

Ce este segmentarea motorului si cat costa?

Acesta este un proces in cadrul caruia motorul este dezasamblat, inspectat, curatat si reparat, daca este necesar.

Procura notariala auto - ce este si cat costa?

Procura notariala auto - ce este si cat costa?

Ati auzit de termenul “procura notariala auto” dar cu siguranta nu stiti exact ce inseamna, cum se realizeaza sau de ce acte avem nevoie pentru a intocmi una.

Impozit auto 2021: Cat costa si unde il platesti

Impozit auto 2021: Cat costa si unde il platesti

In acest articol veti primi date si sume care se aplica in 2021 pentru ca nu demult au aparut schimbari in lege si sumele platite au diferit mult.

Cat ar costa litrul de carburant daca statul nu ar pune accize?

Cat ar costa litrul de carburant daca statul nu ar pune accize?

60% din pretul carburantului reprezinta taxe si accize si restul de 40% ajunge la marile benzinarii care la randul lor trebuie sa platesca sa achizitioneze petrolul crud.

Cum sa cureti filtrul de particule - DPF la Volvo S40?

Cum sa cureti filtrul de particule - DPF la Volvo S40?

Daca ti-ai achizitionat Volvo S40 si are defectiuni la filtrul de particule parcurge cuvant cu cuvant articolul pentru a scapa de probleme viitoare care te pot costa o avere.

Cum sa cureti filtrul de particule - DPF la Volvo S80?

Cum sa cureti filtrul de particule - DPF la Volvo S80?

Daca ti-ai achizitionat Volvo S80 si are defectiuni la filtrul de particule parcurge cuvant cu cuvant articolul pentru a scapa de probleme viitoare care te pot costa o avere.

Cum sa cureti filtrul de particule - DPF la Volvo V50?

Cum sa cureti filtrul de particule - DPF la Volvo V50?

Daca ti-ai achizitionat Volvo V50 si are defectiuni la filtrul de particule parcurge cuvant cu cuvant articolul pentru a scapa de probleme viitoare care te pot costa o avere.

Cum sa cureti filtrul de particule - DPF la Volvo V90?

Cum sa cureti filtrul de particule - DPF la Volvo V90?

Daca ti-ai achizitionat Volvo V90 si are defectiuni la filtrul de particule parcurge cuvant cu cuvant articolul pentru a scapa de probleme viitoare care te pot costa o avere.

Cum sa cureti filtrul de particule - DPF la Volvo XC70?

Cum sa cureti filtrul de particule - DPF la Volvo XC70?

Daca ti-ai achizitionat Volvo XC70 si are defectiuni la filtrul de particule parcurge cuvant cu cuvant articolul pentru a scapa de probleme viitoare care te pot costa o avere.

Cum sa cureti filtrul de particule - DPF la Volvo C30?

Cum sa cureti filtrul de particule - DPF la Volvo C30?

Daca ti-ai achizitionat Volvo C30 si are defectiuni la filtrul de particule parcurge cuvant cu cuvant articolul pentru a scapa de probleme viitoare care te pot costa o avere.

Cum sa cureti filtrul de particule - DPF la Volvo S60?

Cum sa cureti filtrul de particule - DPF la Volvo S60?

Daca ti-ai achizitionat Volvo S60 si are defectiuni la filtrul de particule parcurge cuvant cu cuvant articolul pentru a scapa de probleme viitoare care te pot costa o avere.

Cum sa cureti filtrul de particule - DPF la Volvo S90?

Cum sa cureti filtrul de particule - DPF la Volvo S90?

Daca ti-ai achizitionat Volvo S90 si are defectiuni la filtrul de particule parcurge cuvant cu cuvant articolul pentru a scapa de probleme viitoare care te pot costa o avere.

Cum sa cureti filtrul de particule - DPF la Volvo V60?

Cum sa cureti filtrul de particule - DPF la Volvo V60?

Daca ti-ai achizitionat Volvo V60 si are defectiuni la filtrul de particule parcurge cuvant cu cuvant articolul pentru a scapa de probleme viitoare care te pot costa o avere.

Cum sa cureti filtrul de particule - DPF la Volvo XC40?

Cum sa cureti filtrul de particule - DPF la Volvo XC40?

Daca ti-ai achizitionat Volvo XC40 si are defectiuni la filtrul de particule parcurge cuvant cu cuvant articolul pentru a scapa de probleme viitoare care te pot costa o avere.

Cum sa cureti filtrul de particule - DPF la Volvo XC90?

Cum sa cureti filtrul de particule - DPF la Volvo XC90?

Daca ti-ai achizitionat Volvo XC90 si are defectiuni la filtrul de particule parcurge cuvant cu cuvant articolul pentru a scapa de probleme viitoare care te pot costa o avere.

Volvo C70 scoate fum alb?

Volvo C70 scoate fum alb?

Daca ai gasit chiulasa crapata la Volvo C70, poti fi sigur ca antigelul care raceste motorul ajunge direct in cilindrii.

Volvo S70 scoate fum alb?

Volvo S70 scoate fum alb?

Daca ai gasit chiulasa crapata la Volvo S70, poti fi sigur ca antigelul care raceste motorul ajunge direct in cilindrii.

Volvo V40 scoate fum alb?

Volvo V40 scoate fum alb?

Daca ai gasit chiulasa crapata la Volvo V40, poti fi sigur ca antigelul care raceste motorul ajunge direct in cilindrii.

Volvo V70 scoate fum alb?

Volvo V70 scoate fum alb?

Daca ai gasit chiulasa crapata la Volvo V70, poti fi sigur ca antigelul care raceste motorul ajunge direct in cilindrii.

Afla daca viitoare ta masina SH a avut daune sau KM dati inapoi