Cat de des are nevoie masina mea de un service pentru lichidul de servodirectie?

Cat de des are nevoie masina mea de un service pentru lichidul de servodirectie?

Scopului lichidului de servodirectie este de a asigura manevrarea usoara si directia precisa a vehiculului condus. Sistemul de servodirectie asista manevrabilitatea prin directionarea puterii motorului spre o roata sau spre cealalta din fata ( in cazul tractiunii fata ).

Folosind un sistem hidraulic, volanul cu servodirectie functioneaza utilizand o pompa actionata de cureaua de accesorii pentru a crea presiune. Aceasta presiune hidraulica este produsa de o pompa rotativa actionata de motorul masinii.

Citeste si despre: pompa de servodirectie, rol, simptome si cost de inlocuire

Ce face lichidul de servodirectie?

Lichidul de servodirectie este un lichid hidraulic care transmite puterea in sistemul de servodirectie. Nu exista un interval anume la care trebuie schimbat.

Regula generala este ca lichidul de servodirectie trebuie inlocuit la fiecare patru ani sau la 80.000 km. Un mecanic calificat iti va recomanda sa schimbi lichidul de servodirectie daca are culoarea maro deschis atunci cand iti inspecteaza masina. Manualul masinii iti va oferi un interval mai precis.

Schimbarea lichidului de servodirectie presupune scurgerea vechiului lichid si apoi adaugarea unuia nou. In functie de tipul de masina, este posibil sa fie nevoie de un lichid de servodirectie anumit.

Un mecanic calificat va verifica aceasta informatie inainte de a-l schimba. Schimbul de lichid poate fi un proces care ia timp si este important sa fie facut corect. Un mecanic calificat va poate face schimbul de ulei hidraulic repede si usor.

Citeste si despre: ce inseamna lumina de avertizare a sistemului de servodirectie

Sursa foto: autosneed.com, knowhow.napaonline.com

Articole similare

Piese aftermarket vs OE vs OEM. Ce sa alegi ?

Vom dezbate mai pe larg aceasta idee cu privire la achizitionarea de piese originale sau aftermarket, o dilema cu care multi soferi se confrunta.

Cod eroare OBD2 P0584

Acest cod se refera la eroarea circuitului de control a vidului in sistemul pilotului automat - ridicata.

Cod eroare OBD2 P0089

Acest cod se refera la eroarea circuitului de reglare a regulatorului volumului de combustibil.

Despre motorul 3UZ-FE de la Toyota

Motorul 3UZ-FE a fost introdus pentru prima data in 2000 si a fost rezultatul evolutiei motorului de 4 litri 1UZ-FE.

Cauti sa cumperi o masina? Iti garantam cel mai mic pret de piata.