Ce este codul de eroare P0006?

Ce este codul de eroare P0006?

P0006 se refera la circuitul de control al valvei "A" de inchidere fortata a alimentarii cu combustibil/ scazut.

Indicator

Acest cod indica faptul ca a fost detectata o tensiune joasa in circuitul supapei de inchidere a combustibilului.

Setarea parametrilor de cod

O scadere de tensiune care depaseste o variatie de peste 10% (din tensiunea bateriei) va determina stocarea acestui cod in modulul de comanda al sistemului de propulsie (PCM).

Simptome cod eroare P0006

Simptomele includ aprinderea la bord a indicatorului luminos. 

Cauze comune pentru aparitia codului de eroare P0006

O supapa de inchidere a alimentarii cu combustibil este cea mai probabila cauza a acestui cod, totusi un cablu electric spart sau un conector electric decuplat sunt, de asemenea, posibilitati. Corodarea in zona conectorului electric al supapei de inchidere poate duce la o rezistenta excesiva a circuitului.

Diagnoza incorecta comuna

Frecvent absenta presiunii combustibilului care insoteste acest cod conduce la un diagnostic incorect. Multe pompe de carburant si relee de pompa de combustibil au fost inlocuite atunci cand o conditie de joasa tensiune a fost cu adevarat o cauza.

Diagnostic cod eroare P0006

Verificati cu atentie toate circuitele de tensiune si de masa pentru a determina daca aveti un cablu rupt sau un scurt-circuit sau o supapa de inchidere defecta.

Tehnicienii raporteaza prezenta coroziunii in conectorii electrici aflati pe sau in apropierea supapei de inchidere.

O valoare normala de tensiune este afisata uneori pana cand circuitul este activat, moment in care coroziunea creeaza o rezistenta excesiva in circuit si functionarea supapei de inchidere este impiedicata si / sau este stocat un cod.

Daca citirile de tensiune apar normal cand cheia este pornita si motorul este oprit (KOEO), asigurati-va ca respectati tensiunea circuitului in timp ce incercati sa porniti motorul. Incepeti diagnosticarea prin verificarea vizuala a tuturor cablurilor si conectorilor.   

Cautati cabluri arse si inlocuiti circuitele si conectorii conform cerintelor.

Daca cablurile, conectorii si componentele sistemului par a fi in stare normala de functionare, conectati scanerul la conectorul de diagnosticare si inregistrati toate codurile de eroare stocate. 

Aceste informatii pot fi extrem de utile in diagnosticarea conditiilor intermitente care ar fi putut contribui la stocarea acestui cod.

Dupa ce codurile sunt sterse, porniti autovehiculul pentru a vedea daca codul reapare.

Daca codul nu reapare, este posibil sa aveti o conditie intermitenta.

Conditiile intermitente se pot dovedi a fi o provocare destul de mare pentru a pune un diagnostic si, in cazuri extreme, ar putea sa se agraveze inainte de a se putea pune un diagnostic corect.

Articole similare
Cod eroare OBD2 P0298

Cod eroare OBD2 P0298

Acest cod se refera la cresterea temperaturii a uleiului de motor - motor supraincalzit.

Cod eroare OBD2 P0392

Cod eroare OBD2 P0392

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului pozitiei arborelui cu came - zona "B", bancul 2 - tensiune slaba.

Probleme cu bateria? Cum sa ii dai curent?

Probleme cu bateria? Cum sa ii dai curent?

Ai ramas fara baterie? Masina nu mai porneste? Afla cum trebuie sa folosesti cablul auto cu clesti pentru a primi curent de la o alta masina.

Cand trebuie sa schimbi uleiul de motor?

Cand trebuie sa schimbi uleiul de motor?

In cazul in care iti doresti ca masina ta sa functioneze la parametrii optimi este indicat sa schimbi uleiul la termenul indicat de producator.