Ce rol are senzorul placutelor de frana?

Ce rol are senzorul placutelor de frana?

Senzorul electronic avertizeaza soferul atunci cand placutele de frana trec de un anumit nivel de uzura.

Majoritatea senzorilor sunt montati direct in placutele de frana. Odata cu trecerea timpului placutele se vor uza si atunci cand senzorul de avertizare intra in contact cu discul de frana, un bec de avertizare se va aprinde in bord.

Această lumină arată de obicei ca un cerc, uneori cu un semn de exclamare în interiorul ei. Nu toate masinile care au senzori de placute, au acesti senzori pe toate cele 8 placute.

De multe ori ei sunt amplasati doar pe puntea fata, asa ca daca stii ca nu ai senzori pe spate, verifica la ceva timp uzura placutelor. Poti face asta cu ochiul liber sau atunci cand schimbi placutele fata sau cand schimbi anvelopele.

Citeste si despre: care tipuri de placute de frana sunt mai bune pentru masina ta

Cand trebuie sa schimb placutele de frana?

Odata cu uzarea senzorului si cu aparitia in bord a a cercului cu semnul de exclamare in el, este indicat sa schimbi placutele de frana.

Scopul acestui senzor este sa te anunte cand este momentul potrivit sa schimbi placutele de frana. Odata cu aparitia semnului in bord vei vedea ca si pedala pare mai moale si ca franarea autoturismului se face mai greu.

Incearca sa nu mergi mai mult de 1000 de km cu placutele de frana uzate, pentru ca acestea pot ajunge sa se rupa sau sa iti distruga discul de frana.

Trebuie sa mai stiti ca acest semn in bord poate sa insemne si o scadere a nivelului lichidului de frana, deci verificati si asta.

Senzorul de avertizare placute de frana se inlocuieste simplu, odata cu inlocuirea placutelor vechi. Practic se deconecteaza senzorul vechi si cand se aseaza placutele noi, se conecteaza senzorul nou.

Citeste si despre: care este grosimea recomandata a placutelor de frana

Sursa foto: clublexus.com, e90post.com, instructables.com

Articole similare

Suntem convinsi ca ai observat de multe ori ca pe jantele masinii se depune un praf gri. Acesta este praful de frana.

Totul despre ECU, ce se intampla daca este defect, unde il gasesti, cum aflii ce erori are si cand trebuie si cum poti sa il inlocuiesti.

Cand trebuie sa verifici pneurile, presiunea din pneuri, caroseria, stopurile pe frana, farurile, martorii luminosi si scurgerile de lichid?

Acum exista un sistem care se numeste tehnologie de detectare a unghiurilor moarte (blind spot detection - BSD), care este in dotarea vehiculelor noi.