Ce modalitati poti folosi pentru a curata masina fara apa?

Ce modalitati poti folosi pentru a curata masina fara apa?

Alegerea unei spalatorii auto trebuie facuta cu deosebita grija. Folosirea unor tehnici de spalare incorecte si a unor ustensile necorespunzatoare pot sa faca mult rau masinii tale, chiar intr-o unitate specializata de acest gen.

Trebuie sa ai grija atat la modalitatea de spalare a masinii cat si la aceea de uscare. Atunci cand ajungi sa cunosti anumite lucruri poti chiar sa cureti masina fara sa te folosesti de apa.

Cu exceptia prafului, vopseaua masinii este deteriorata de gainatul de pasari de cele mai multe ori si de frunzele copacilor. Atunci cand ne referim la jante, problema principala este reprezentata de praf sau de reziduuri acumulate prin rulare. 

Citeste si despre: care sunt pericolele cand duci masina la spalatorie auto

O prima modalitate pe care o avem la indemana pentru a curata masina fara apa este sa cumparam direct sampon auto si sa il diluam. Citeste cu atentie instructiunile de pe ambalaj pentru a vedea care sunt conditiile de utilizare precum si durata de timp care este necesara pentru a-si face efectul.

Foloseste un pulverizator de tipul celor pentru curatarea geamurilor cu samponul diluat. De obicei, aceste substante sunt ambalate intr-un recipient care permite pulverizarea.

Curata masina pe segmente. Pentru a te asigura ca nu ai ratat nici o zona este bine sa imparti masina pe segmente si sa lucrezi extrem de organizat.

Impartirea zonelor o poti face dupa cum urmeaza - jumatatea inferioara a usilor, bara din fata, bara din spate, rotile, geamurile, plafonul, capota si portbagajul, jumatatea superioara a usilor.

Porneste din portiunea superioara a masinii si pulverizeaza solutia pregatita pe fiecare sectiune in parte. Foloseste suficient lichid din amestecul dinainte pregatit. Cel mai indicat ar fi sa lasi cauciucurile pentru a fi curatate ultimele, din moment ce ele sunt cele mai murdare.

Impatureste laveta de microfibra si incearca sa profiti la maxim de numarul de suprafete curate pe care le ai la dispozitie. Foloseste de fiecare data cand stergi o portiune curata a lavetei pentru a evita incorporarea unor eventuale reziduuri.

In caz contrar, este posibil sa reaplici mizeria la nivelul caroseriei si chiar sa zgarii lacul sau vopseaua masinii.

Cand folosesti o carpa de dimensiuni mai mari este bine sa te asiguri ca vei avea cel putin opt suprafete curate pe care le poti folosi. Reimpatureste laveta ori de cate ori este necesar pentru a te asigura ca folosesti numai suprafete curate.

In cazul in care nu mai ai suprafete curate, este indicat sa folosesti o laveta noua. Aceasta este modalitatea prin care iti poti curata masina fara apa, cu exceptia celei utilizate pentru prepararea amestecului.

Pe langa economia de timp, aceasta metoda iti permite o curatare mai ecologica din moment ce reduce la maxim consumul de apa.

Citeste si despre: cat de des trebuie spalata masina

Sursa foto: businessinsider.com, fuelandfriction.com, tidalwavestl

Articole similare

Care sunt cauzele dereglarii unghiului de fuga? Ce este un unghi de fuga aliniat?

Daca aveti bule de aer in conductele de frana din cauza supapei de control, puteti simti ca pedala de frana este ca un burete.

Motorul Chevrolet de 1.6 litri numit motor F16D4 este rezultatul evolutiei F16D3. Acest motor a fost echipat cu sistemul de reglare variabila a valvelor.

Acest cod se refera la eroarea senzorului / comutatorului pozitiei clapetei de accelerație – circuit intermitent.

Cauti sa cumperi o masina? Iti garantam cel mai mic pret de piata.