Ce piese ale masinii trebuie verificate mai des?

Ce piese ale masinii trebuie verificate mai des?

Verificarile dese sunt vitale cand vine vorba de intretinerea corecta a masinii. Fa-ti un obicei din a verifica saptamanal:

-pneurile: verifica-le sa nu fie uzate neuniform, sa nu fie prea uzate, sa nu aiba galci sau taieturi;

-presiunea pneurilor: daca folosesti masina des verifica presiunea de fiecare data cand ajungi intr-o benzinarie. Daca pleci des la drumuri lungi verifica presiunea de fiecare data inainte sa pleci;

-verifica saptamanal caroseria, inspecteaza sa nu fie lovita, zgariata sau indoita. Verifica si daca exista zone de rugina;

Citeste si despre: ce este si ce face comutatorul luminilor de frana

-stopurile pe frana si farurile: verifica macar o data pe luna, noaptea, in parcare sau garaj, daca farurile merg cum trebuie.

Stopurile pe frana sunt la fel de importante. Daca mai esti cu cineva roaga-l sa apese pe frana in timp ce tu stai in spatele masinii, daca esti singur, parcheaza masina cu spatele la un zid si in timp ce apesi frana uita-te pe suprafata zidului si asigura-te ca ambele stopuri merg;

-bordul si martorii luminosi: de fiecare data cand pui contactul o multitudine de semne apar in bord si dupa cateva secunde se sting. In cazuri nefericite, cand masina vrea sa te anunte ca are o problema, unele semne raman. Daca nu stii ce inseamna te poti uita in cartea masinii;

-scurgeri de lichide sub masina: daca stii ca parchezi tot timpul pe acelasi loc de parcare, dimineata cand pleci, muta masina de pe loc si inspecteaza solul. Daca vezi scurgeri poti verifica mai departe uitandu-te sub capota pentru a identifica sursa.

Citeste si despre: scurgerile de ulei la masina

Sursa foto: youtube.com, carmudi.com.ph

Articole similare
Cod eroare OBD2 P0085

Cod eroare OBD2 P0085

Acest cod se refera la eroarea circuitului electromagnetic de control a supapei de evacuare ( Cilindrul 2 ) – nivel scazut.

Cod eroare OBD2 P0622

Cod eroare OBD2 P0622

Acest cod se refera la eroarea circuitului de comanda a campului (F) generatorului.

Sfaturi de intretinere a masinii pe timpul verii

Sfaturi de intretinere a masinii pe timpul verii

In timpul sezonului cald, rata de aparitie a incendiilor auto creste. Cele mai multe se datoreaza cresterilor temperaturii asociate anotimpului calduros.

Totul despre masinile autonome

Totul despre masinile autonome

Aceasta masina nu are nevoie de prezenta unui pasager uman pentru a prelua controlul si este capabila de orice poate face o masina cu sofer.