Ce sa faceti in cazul in care masina se defecteaza?

Ce sa faceti in cazul in care masina se defecteaza?

In anumite situatii, autoturismele se pot defecta in mod imprevizibil. In aceasta situatie trebuie sa aveti grija in primul rand sa nu va panicati, chiar daca sunteti la prima experienta de acest gen. Tot ceea ce aveti de facut este sa urmati cativa pasi simpli pentru a va pune in afara oricarui pericol.

Citeste si despre: sfaturi de urmat inainte de a pleca la drum lung

4 pasi pe care trebuie sa ii urmati atunci cand masina se defecteaza

Fiecare defectiune tehnica aparuta este diferita si poate reprezenta un pericol mai mare sau mai mic in functie de locatia in care va aflati, de momentul zilei, faptul ca sunteti insotit sau nu. In continuare va prezentam cativa pasi pe care trebuie sa ii urmati pentru a iesi din aceasta situatie neprevazuta.

Incercati pe cat posibil sa trageti masina pe dreapta

Este posibil ca un astfel de eveniment sa va surprinda singur in masina, conducand catre o destinatie anume.

Primul pas pe care trebuie sa il faceti atunci cand masina se defecteaza este sa va pastrati calmul si sa incercati sa nu franati cu putere. Indepartati treptat piciorul de pe pedala de acceleratie si incercati sa directionati masina catre marginea drumului.

Indiferent in ce manierati veti proceda, este obligatoriu sa va semnalizati intentia celorlalti participanti la trafic. In cazul in care este nevoie sa schimbati banda de circulatie, fiti deosebit de atent la trafic. Este indicat sa parcati masina in afara drumului pentru a nu reprezenta un pericol pentru dumneavoastra si pentru ceilalti participanti la trafic.

Puneti avariile

Este obligatoriu sa semnalizati faptul ca aveti o problema cu autoturismul astfel incat celelalte masini sa va ocoleasca.

Este indicat sa folositi triunghiul reflectorizant din dotare si sa il pozitionati in spatele vehiculului. Folositi avariile dar aprindeti si lumina din interiorul cabinei.

In cazul in care a murit bateria, ridicati capota si atarnati si un tricou la nivelul geamului sau o cravata la nivelul antenei. Acest lucru va atrage atentia asupra masinii si va indica faptul ca aveti o problema.

Sunati dupa ajutor

In momentul in care va pregatiti sa sunati dupa ajutor este bine sa stiti cu aproximatie zona in care va aflati.

Uitati-va dupa semnale sau indicatoare care sa va ofere detalii cu privire la locatie. Este important sa cunoasteti acest amanunt pentru a-l putea furniza mai departe celor care se ocupa de tractare si echipei care va va veni in ajutor.

Este indicat sa asteptati sosirea ajutoarelor in interiorul masinii si sa folositi telefonul mobil pentru a cere ajutor. In cazul in care nu aveti numarul de telefon al unui service auto puteti sa sunati la politie. 

Citeste si despre: ce trebuie sa faci in caz de avarie pe drum

Aveti grija atunci cand parasiti masina

In cazul in care nu este posibil sa scoateti masina in afara drumului, cel mai indicat ar fi sa iesiti din masina si sa asteptati afara.

Ramaneti la o distanta regulamentara de masina in cazul in care observati ca aceasta fumega. In cazul in care masina este in panta, nu stati in spatele masinii dar incercati pe cat posibil nici sa nu va abandonati autovehiculul. 

Masuri generale de precautie - defectiunile tehnice ale autoturismelor pot surveni in orice moment si va pot pune in situatii periculoase. Este bine sa pastrati in masina cateva scule dar si echipamente necesare in caz de urgenta.

O trusa de prim ajutor, o baterie auto incarcata, lanterna, o roata de rezerva, un extinctor si apa. Nu in ultimul rand, este bine sa va asigurati ca aveti mereu la indemana un incarcator auto si o baterie externa.

Citeste si despre: ce trebuie sa verifici daca pleci iarna la drum lung cu masina

Sursa foto: maintainyourride.com, shutterstock.com

Articole similare

Acest cod OBD2 se refera la un nivel ridicat al senzorului de temperatura a uleiului de motor.

Acest cod se refera la eroarea circuitului intrerupatorului lampilor de stop - tensiune de intrare scazuta.

Acest cod se refera la eroarea circuitul electromagnetic de control al supapei de evacuare – nivel ridicat ( Cilindrul 1 ).

Acest cod se refera la eroarea circuitului de intrare al modulului de comanda a tractiunii - tensiune oscilanta.

Cauti sa cumperi o masina? Iti garantam cel mai mic pret de piata.