Cod eroare OBD2 P0028

Cod eroare OBD2 P0028

Acest cod se refera la eroarea performantei circuitului solenoid de control al supapei de admisie ( Cilindrul 2 ).

Indicator

Acest cod indica o defectiune a sistemului de control electro-hidraulic VCS sau VVT al supapei de admisie a cilindrului 2.

Setarea parametrilor de cod

Orice variatie a tensiunii in sistemul electric VCS sau VVT care depaseste 10% din valoarea de referinta va avea ca rezultat un cod P0028 stocat in PCM.

Simptome cod eroare OBD2 P0028

Simptomele includ aprinderea la bord a indicatorului luminos, reducerea consumului de combustibil si a performantelor motorului.

Cauze comune cod eroare OBD2 P0028

Cea mai obisnuita cauza a stocarii acestui cod este presiunea scazuta a uleiului. Deoarece sistemul de comanda este actionat cu ajutorul presiunii uleiului, nivelul uleiului si vascozitatea sunt esentiale pentru o functionare normala. Conexiunile electrice si conectorii sunt, de asemenea, cauze obisnuite de ingrijorare, in special in cazul in care sunt prezente scurgerile de lichide. Valva, o eventuala defectiune a solenoidului si a PCM sunt rare, dar posibile.

Diagnoza incorecta comuna

Inlocuirea supapei PCM si / sau a supapei de comanda se efectueaza frecvent, in mod eronat, atunci cand presiunea uleiului este scazuta.

Diagnostic cod eroare OBD2 P0028

Incepeti diagnosticarea prin verificarea vizuala a tuturor cablurilor si conectorilor. Cautati cablurile arse si inlocuiti circuitele si conectorii conform cerintelor. Daca cablurile, conectorii si componentele sistemului par a fi in stare normala de functionare, conectati scanerul OBD2 la conectorul de diagnosticare si inregistrati toate codurile de eroare stocate.

Aceste informatii pot fi extrem de utile in diagnosticarea conditiilor intermitente care ar fi putut contribui la stocarea acestui cod. Dupa ce codurile sunt sterse, porniti autovehiculul pentru a vedea daca codul reapare. Daca codul nu reapare imediat, este posibil sa aveti o conditie intermitenta.

Conditiile intermitente se pot dovedi a fi o provocare destul de mare pentru a pune un diagnostic si, in cazuri extreme, ar putea sa se agraveze inainte de a se putea pune un diagnostic corect.

Deoarece mai multe componente de temporizare utilizeaza presiunea uleiului pentru o functionare corecta, cele mai multe defectiuni pot fi atribuite presiunii / nivelului scazut al uleiului.

Daca nu sunt detectate anomalii la sistemul presiunii de ulei, verificati cablarea electrica si conectorii (in special acolo unde exista lichide corozive).

Articole similare

Cod eroare OBD2 P2027

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului de temperatura a sistemului EVAP - tensiune ridicata.

Cod eroare OBD2 P0836

Acest cod se refera la eroarea circuitului comutatorului tractiunii 4x4.

Cod eroare OBD2 P0565

Acest cod se refera la eroarea electrica a semnalului de control al pilotului automat - pozitia ON (pornit).

Cod eroare OBD2 P0446

Acest cod se refera la eroarea sistemului EVAP - defectiune la circuitul de ventilatie.

Cauti sa cumperi o masina? Iti garantam cel mai mic pret de piata.