Cod eroare OBD2 P0029

Cod eroare OBD2 P0029

Acest cod se refera la eroarea circuitului electromagnetic de control al supapei de evacuare ( Cilindrul 2 ).

Indicator

Acest cod indica o defectiune a sistemului de control electro-hidraulic VCS sau VVT al supapei de evacuare a cilindrului 2.

Setarea parametrilor de cod

Orice variatie a tensiunii in sistemul electric VCS sau VVT care depaseste 10% din valoarea de referinta va stoca un cod de eroare in PCM, lucru care arata ca exista o defectiune.

Simptome cod eroare OBD2 P0029

Simptomele includ aprinderea la bord a indicatorului luminos, cresterea consumului de combustibil si scaderea performantelor motorului.

Cauze comune cod eroare OBD2 P0029

Cea mai obisnuita cauza a stocarii acestui cod este presiunea sau nivelul scazut al uleiului. Deoarece sistemul de comanda este actionat cu ajutorul presiunii uleiului, nivelul uleiului si vascozitatea acestuia sunt esentiale pentru o functionarea normal. Conexiunile electrice si conectorii sunt, de asemenea, cauze obisnuite de ingrijorare, in special in cazul in care sunt prezente scurgeri de lichide. Valva si defectiunea solenoidului sunt cazuri rare, dar posibile iar o defectiune a PCM este si mai rara.

Diagnoza incorecta comuna

Inlocuirea supapei PCM si / sau a supapei de comanda se efectueaza frecvent in mod eronat atunci cand presiunea uleiului a scazut.

Diagnostic cod eroare OBD2 P0029

Incepeti diagnosticarea prin verificarea vizuala a tuturor cablurilor si conectorilor. Cautati cablurile arse si inlocuiti circuitele si conectorii conform cerintelor. Daca cablurile, conectorii si componentele sistemului par a fi in stare normala de functionare, conectati scanerul OBD2 la conectorul de diagnosticare si inregistrati toate codurile de eroare stocate.

Aceste informatii pot fi extrem de utile in diagnosticarea conditiilor intermitente care ar fi putut contribui la stocarea acestui cod.

Dupa ce codurile sunt sterse, porniti autovehiculul pentru a vedea daca codul reapare. Daca codul nu reapare imediat, este posibil sa aveti o conditie intermitenta.

Conditiile intermitente se pot dovedi a fi o provocare destul de mare pentru a pune un diagnostic si, in cazuri extreme, ar putea sa se agraveze inainte de a se putea pune un diagnostic corect.

Deoarece mai multe componente de temporizare utilizeaza presiunea uleiului pentru o functionare corecta, cele mai multe defectiuni pot fi atribuite presiunii / nivelului scazut al uleiului. Daca nu sunt detectate anomalii la sistemul presiunii de ulei, verificati cablarea electrica si conectorii (in special acolo unde exista lichide corozive).

Articole similare

Acest cod se refera la defectiunea blocului de combustibil ( cilindrul 1 ).

Acest cod se refera la eroarea circuitului electric al pilotului automat - zona A - circuit blocat.

Daca pneul tau pierde aer usor poate e timpul sa inlocuiesti valva, o poti schimba chiar tu sau un mecanic autorizat.

Acest cod se refera la eroarea performantei circuitului de comanda al supapei by-pass sau a supapei de supraalimentare.