Cod eroare OBD2 P0085

Cod eroare OBD2 P0085

Acest cod se refera la eroarea circuitului electromagnetic de control a supapei de evacuare ( Cilindrul 2 ) – nivel scazut.

Indicator

Acest cod indica o defectiune a sistemului de control electro-hidraulic VCS sau VVT al supapei de evacuare a cilindrului 2.

Setarea parametrilor de cod

Orice variatie a tensiunii in sistemul electric VCS sau VVT care depaseste 10% din valoarea de referinta va stoca un cod de eroare in PCM, lucru care arata ca exista o defectiune.

Simptome cod eroare OBD2 P0085

Simptomele includ aprinderea la bord a indicatorului luminos, reducerea consumului de combustibil si a performantelor motorului.

Cauze comune cod eroare OBD2 P0085

Cea mai obisnuita cauza a stocarii acestui cod este presiunea sau nivelul scazut al uleiului. Conexiunile electrice si conectorii sunt, de asemenea, cauze obisnuite de ingrijorare, in special in cazul in care sunt prezente scurgeri de lichide.

Diagnoza incorecta comuna

Inlocuirea supapei PCM si / sau a supapei de comanda se efectueaza frecvent in mod eronat atunci cand presiunea uleiului a scazut.

Diagnostic cod eroare OBD2 P0085

Incepeti diagnosticarea prin verificarea vizuala a tuturor cablurilor si conectorilor. Cautati cablurile arse si inlocuiti circuitele si conectorii conform cerintelor. Daca cablurile, conectorii si componentele sistemului par a fi in stare normala de functionare, conectati scanerul la conectorul de diagnosticare si inregistrati toate codurile de eroare stocate.

Aceste informatii pot fi extrem de utile in diagnosticarea conditiilor intermitente care ar fi putut contribui la stocarea acestui cod. Dupa ce codurile sunt sterse, porniti autovehiculul pentru a vedea daca codul reapare. Daca codul nu reapare imediat, este posibil sa aveti o conditie intermitenta.

Conditiile intermitente se pot dovedi a fi o provocare destul de mare pentru a pune un diagnostic si, in cazuri extreme, ar putea sa se agraveze inainte de a se putea pune un diagnostic corect.

Deoarece mai multe componente de temporizare utilizeaza presiunea uleiului pentru o functionare corecta, cele mai multe defectiuni pot fi atribuite presiunii / nivelului scazut al uleiului. Daca nu sunt detectate anomalii la sistemul presiunii de ulei, verificati cablarea electrica si conectorii (in special acolo unde exista lichide corozive).

Verificati daca toate componentele temporizarii sunt aliniate corespunzator si ca nivelul uleiului de motor si presiunea uleiului de motor se incadreaza in specificatii corespunzatoare.

Daca aceste verificari par a fi in limite normale, atunci incercati componentele sistemului si tensiunea / rezistenta utilizand valorile de tensiune si de rezistenta de referinta ale producatorului.

Articole similare

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului de temperatura a gazului de esapament - senzorul 1, bancul 1.

Acest cod se refera la Pozitiile motorului/Performanta sistemului de pozitionare a motorului 2 ( se refera la partea motorului responsabila cu cilindrul 2 );

Acest cod se refera la eroarea circuitului solenoidului de control al supapei de admisie – cilindrul 1 ( nivel ridicat ).

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului ventilatorului de racire a motorului - fara semnal.