Cod eroare OBD2 P0101

Cod eroare OBD2 P0101

Acest cod se refera la eroarea tensiunii circuitului MAF.

Indicator

Acest cod indica faptul ca tensiunea MAF  a fost detectata pentru o perioada care depaseste continuu patru secunde.

Setarea parametrilor de cod

O tensiune MAF a fost detectata pentru o perioada care depaseste continuu patru secunde. Aceasta citire este masurata fata de tensiunea de referinta a producatorului.

Simptome cod eroare OBD2 P0101

Simptomele includ in mod obisnuit pierderea puterii motorului in timp ce se accelereaza, eficienta redusa a combustibilului si aprinderea la bord a ledului care indica o defectiune.

Cauze comune cod eroare OBD2 P0101

Cauzele obisnuite ale acestui cod sunt o priza deconectata de la senzorul MAF, umiditatea sau murdaria care au afectat banda MAF, un MAF defect, o conducta de admisie a aerului fisurata sau rupta, un filtru de aer infundat sau un PCM defect. Defectiunile PCM sunt rare.

Diagnoza incorecta comuna

Deseori, senzorii MAF sunt inlocuiti atunci cand nu este necesar. Cablurile corodate si / sau conectorii au fost de asemenea probleme raportate de catre tehnicieni.

Diagnostic cod eroare OBD2 P0101

Incepeti diagnosticarea prin verificarea vizuala a tuturor cablurilor si conectorilor. Cautati cablurile arse si inlocuiti circuitele si conectorii conform cerintelor. Daca cablurile, conectorii si componentele sistemului par a fi in stare normala de functionare, conectati scanerul la conectorul de diagnosticare si inregistrati toate codurile de eroare stocate.

Aceste informatii pot fi extrem de utile in diagnosticarea conditiilor intermitente care ar fi putut contribui la stocarea acestui cod. Dupa ce codurile sunt sterse, porniti autovehiculul pentru a vedea daca codul reapare. Daca codul nu reapare imediat, este posibil sa aveti o conditie intermitenta.

Conditiile intermitente se pot dovedi a fi o provocare destul de mare pentru a pune un diagnostic si, in cazuri extreme, ar putea sa se agraveze inainte de a se putea pune un diagnostic corect. Verificati daca exista o functionare defectuoasa a circuitelor sistemului MAF sau o problema la alimentarea insuficienta cu aer in motor.   

Verificati daca exista un filtru de aer infundat, o teava de admisie a aerului sparta sau o scurgere de aer inainte de a incepe o diagnosticare electrica.

Daca se constata ca aceste elemente sunt in stare de functionare corecta, verificati puterea senzorului MAF, precum si tensiunea senzorului la PCM. Verificati vizual firul MAF pentru a se determina daca exista semne de murdarie sau alte resturi.

Acest lucru poate fi indepartat prin folosirea cu atentie a unui detergent chimic aprobat si a unui tampon de bumbac, apoi prin suflarea cu aer comprimat.

Articole similare
Despre leasing auto: avantaje, dezavantaje, predare

Despre leasing auto: avantaje, dezavantaje, predare

Dupa cum se poate vedea, leasingul AUTO poate fi cu dus si intors, si trebuie sa ai in vedere toate aspectele atunci cand te decizi asupra lui

Cod eroare OBD2 P0018

Cod eroare OBD2 P0018

Acest cod se refera la eroarea pozitiei arborelui cotit - corelatia pozitiei arborelui cu came ( Cilindrul 2 – Senzorul A ).

Cod eroare OBD2 P0378

Cod eroare OBD2 P0378

Acest cod se refera la o eroare a tensiunii in sistemul de referinta - zona "B" - pulsuri electrice intermitente.

Cod eroare OBD2 P2013

Cod eroare OBD2 P2013

Acest cod se refera la eroarea circuitului galeriei de admisie - tensiune ridicata - bancul 2.