Cod eroare OBD2 P0103

Cod eroare OBD2 P0103

Acest cod se refera la eroarea circuitului MAF a fluxului de aer de masa ( nivel ridicat ).

Indicator

Acest cod indica faptul ca tensiunea MAF  a fost detectata pentru o perioada care depaseste continuu patru secunde.

Setarea parametrilor de cod

O tensiune MAF a fost detectata pentru o perioada care depaseste continuu patru secunde. Aceasta citire este masurata fata de tensiunea de referinta a producatorului.

Simptome cod eroare OBD2 P0103

Simptomele includ in mod obisnuit pierderea puterii motorului in timp ce se accelereaza, eficienta redusa a combustibilului si aprinderea la bord a ledului care indica o defectiune.

Cauze comune cod eroare OBD2 P0103

Cauzele obisnuite ale acestui cod sunt o priza deconectata de la senzorul MAF, umiditatea sau murdaria care au afectat banda MAF, un MAF defect, o conducta de admisie a aerului fisurata sau rupta, un filtru de aer infundat sau un PCM defect. Defectiunile PCM sunt rare.

Diagnoza incorecta comuna

Deseori, senzorii MAF sunt inlocuiti atunci cand nu este necesar. Cablurile corodate si / sau conectorii au fost de asemenea probleme raportate de catre tehnicieni.

Diagnostic cod eroare OBD2 P0103

Incepeti diagnosticarea prin verificarea vizuala a tuturor cablurilor si conectorilor. Cautati cablurile arse si inlocuiti circuitele si conectorii conform cerintelor. Daca cablurile, conectorii si componentele sistemului par a fi in stare normala de functionare, conectati scanerul la conectorul de diagnosticare si inregistrati toate codurile de eroare stocate.

Aceste informatii pot fi extrem de utile in diagnosticarea conditiilor intermitente care ar fi putut contribui la stocarea acestui cod. Dupa ce codurile sunt sterse, porniti autovehiculul pentru a vedea daca codul reapare. Daca codul nu reapare imediat, este posibil sa aveti o conditie intermitenta.

Conditiile intermitente se pot dovedi a fi o provocare destul de mare pentru a pune un diagnostic si, in cazuri extreme, ar putea sa se agraveze inainte de a se putea pune un diagnostic corect. Verificati daca exista o functionare defectuoasa a circuitelor sistemului MAF sau o problema la alimentarea insuficienta cu aer in motor.    

Verificati daca exista un filtru de aer infundat, o teava de admisie a aerului sparta sau o scurgere de aer inainte de a incepe o diagnosticare electrica. Daca se constata ca aceste elemente sunt in stare de functionare corecta, verificati puterea senzorului MAF, precum si tensiunea senzorului la PCM. Verificati vizual firul MAF pentru a se determina daca exista semne de murdarie sau alte resturi.

Acest lucru poate fi indepartat prin folosirea cu atentie a unui detergent chimic aprobat si a unui tampon de bumbac, apoi prin suflarea cu aer comprimat.

Articole similare
23 de sfaturi despre cum sa economisesti carburant

23 de sfaturi despre cum sa economisesti carburant

In acest articol o sa gasesti 23 de sfaturi utile despre cum sa faci ca masina ta sa aibe un consum redus.

Cod eroare OBD2 P0868

Cod eroare OBD2 P0868

Acest cod se refera la eroarea presiunii lichidului de transmisie - presiune scazuta.

Cod eroare OBD2 P0223

Cod eroare OBD2 P0223

P 0223 – Admisie Ridicata Regulator/ Senzor de Pozitie / Comutator Circuit B Pedala Acceleratie

Cum sa curatati o baterie auto?

Cum sa curatati o baterie auto?

Ridicati capota masinii si verificati bornele bateriei. Daca bornele sunt acoperite cu murdarie sau sunt corodate, acestea trebuie curatate.