Cod eroare OBD2 P0179

Cod eroare OBD2 P0179

Acest cod se refera o intrare inalta a circuitului senzorului pentru compozitia combustibilului.

Indicator

PCM a detectat o citire anormala de tensiune a senzorului de compozitie a combustibilului ( senzorul de combustibil flexibil ) sau a circuitului. Acest senzor este proiectat sa detecteze contaminarea cu combustibil ( etanol ) si sa furnizeze catre PCM o temperatura exacta a combustibilului.

Setarea parametrilor de cod

Daca PCM detecteaza un semnal de intrare de la senzorul de compozitie a combustibilului, care indica prezenta benzinei ( sau a non-etanolului ) la un volum mai mare de zece procente (verificati specificatiile pentru autovehiculul dvs. ), un cod vor fi stocat si un led se va aprinde la bord care va indica o defectiune. Unele vehicule necesita mai multe cicluri de defectiuni pentru ca ledul sa se aprinda la bord.

Simptome cod eroare OBD2 P0179

Acestea pot include cresterea consumului de combustibil, performanta slaba a motorului si aprinderea la bord a unui led ce indica o defectiune.

Cauze comune cod eroare OBD2 P0179

Contaminarea cu combustibil este de departe cea mai frecventa cauza a stocarii acestui cod. Alte cauze pot include un senzor defect de consum de combustibil, cabluri rupte sau deteriorate, scurt-circuite sau un PCM defect.

Diagnoza incorecta comuna

Tehnicienii raporteaza ca senzorul de compozitie a combustibilului este inlocuit frecvent in mod eronat atunci cand contaminarea combustibilului este principala cauza a defectiunii.

Diagnostic cod eroare OBD2 P0179

Un scaner (sau un cititor de cod - preferabil un scaner), un ohmmetru digital de volt si un osciloscop vor fi practic indispensabile pentru o diagnosticare reusita a acestei conditii de setare a codului. Senzorul de compozitie a combustibilului sau senzorul de combustibil flexibil, asa cum se numeste in termenii pieselor de service, este de fapt un microprocesor in-line, care masoara in mod eficient procentul de benzina (comparativ cu alte lichide) care compun combustibilul care trece prin el.

Senzorul pentru compozitia combustibilului este de asemenea responsabil pentru masurarea temperaturii combustibilului si transmiterea acestor informatii catre PCM.

Senzorul pentru compozitia combustibilului este un mic computer care masoara toti combustibilii care trec prin el pentru a se asigura ca etanolul si apa nu depasesc un anumit procent din totalul de combustibil.

Semnalul electric al senzorului de compozitie a combustibilului este vazut de PCM ca forma de unda patrata.

Semnalul variaza in functie de frecventa, in functie de gradul de mizerii prezente in combustibilul.

Latimea formei de unda patrata este receptionata de PCM ca temperatura a combustibilului.

Senzorul pentru compoziția combustibilului este alimentat cu o referinta de tensiune ( in mod normal 5 V ) de catre PCM.

De asemenea, de obicei are un fir de impamantare si un cablu de semnal.

Senzorul pentru compozitia combustibilului furnizeaza impulsuri de sol in corelare directa cu cantitatea de mizerii care este prezenta.

Intervalul tipic de frecventa este cuprins intre 50 si 150 Hertz; cu 50 Hertz reprezentand combustibil curat si 150 Hertz reprezentand 100% etanol ( sau alte mizerii ).

Cu cat gradul de contaminare a combustibilului este mai mare, cu atat este mai mare frecventa formei undei de tensiune.

In plus, temperatura combustibilului este masurata de senzorul de compozitie a combustibilului pe latimea impulsului de tensiune de semnal.

Gama de latime a pulsului digital pentru majoritatea aplicatiilor este intre 1 si 5 milisecunde

Combustibilul care este la -4 grade (C) ar trebui sa impulsioneze in trepte de 1 milisecunda, iar combustibilul masurat la 125 de grade (C) ar trebui sa furnizeze o latime a impulsului de 5 milisecunde.

Deci, cu cat temperatura combustibilului este mai mare, cu atat este mai mare viteza modulatiei latimii impulsurilor catre PCM.

Daca senzorul detecteaza o citire de tensiune care nu se incadreaza in specificatiile corespunzatoare, in conformitate cu producatorul, va fi memorat un cod si la bord se va aprinde un led. Vehiculele cu combustibil flexibil pot fi operate cu un etanol de 85% ca si combustibil.

Aceste tipuri de vehicule sunt programate pentru a regla sincronizarea motorului si strategia de livrare a combustibilului in mod diferit fata de motoarele conventionale.

In acest tip de sistem, gradul de etanol prezent in combustibil este masurat ca o componenta separata de alte mizerii.

Incepeti diagnosticarea prin verificarea vizuala a tuturor cablurilor si conectorilor.

Cautati cablajele arse si inlocuiti circuitele si conectorii conform cerintelor.

Daca cablurile, conectorii si componentele sistemului par a fi in ordine normala de functionare, conectati scanerul la conectorul de diagnosticare si inregistrati toate codurile de eroare stocate.

Aceste informatii pot fi extrem de utile in diagnosticarea conditiilor intermitente care ar fi putut contribui la stocarea acestui cod.

Continuati prin stergerea codului si pornirea autovehiculului pentru a vedea daca acesta revine.

Dupa ce codurile sunt sterse, incercati sa reporniti autovehiculul pentru a vedea daca codul revine.

Daca codul nu reapare imediat, este posibil sa aveti o conditie intermitenta.

Conditiile intermitente se pot dovedi a fi o provocare destul de mare pentru a pune un diagnostic si, in cazuri extreme, ar putea sa se agraveze inainte de a se putea pune un diagnostic corect. Daca codul reapare imediat sau daca problema persista, verificati senzorul de temperatura a combustibilului ( de obicei, in partea superioara a rezervorului de combustibil ) si utilizati un ohmmetru digital de voltaj pentru a verifica semnalele de tensiune de referinta si de masa la conectorul senzorului.

Daca nu exista tensiune, deconectati conectorul electric de la PCM si utilizati un voltmetru / ohmmetru digital pentru a verifica continuitatea si rezistenta circuitului de referinta de la PCM.

Reparati sau inlocuiti cablurile si / sau conectorii si scurt-circuitele conform cerintelor si retestati sistemul.

Daca nu exista semnal de masa, obtineti o schema a cablajelor de la producator si efectuati un test de continuitate si rezistenta la toate circuitele de la sol.

Comparati-va concluziile cu specificatiile producatorului si reparati sau inlocuiti circuitele de masa, dupa caz. Daca exista un semnal de referinta de tensiune si de masa de referinta, conectati conductorul osciloscopului pozitiv la firul de semnal al senzorului de compozitie a combustibilului si conductorul de masa la un vehicul adecvat.

Observati tiparele formelor de unda si comparati constatarile cu specificatiile recomandate de producator.

Comparati compozitia combustibilului real cu frecventa formelor de unda a senzorului si datele efective ale temperaturii combustibilului cu datele privind latimea impulsurilor pentru senzorul de compozitie a carburantului.

Daca datele senzorilor nu coincid cu conditiile reale, inlocuiti senzorul si retestati sistemul pentru a va asigura o reparatie de succes. Daca latimea si frecventa pulsului formei de unda coincid cu conditiile reale, atunci puteti suspecta un PCM defect.

Retineti ca esecul PCM este rar si inlocuirea acestuia va necesita o reprogramare.

Articole similare
Cod eroare OBD2 P0761

Cod eroare OBD2 P0761

Acest cod se refera la eroarea solenoidului C de schimbare a treptelor de viteza - performanta slaba.

Cod eroare OBD2 P0404

Cod eroare OBD2 P0404

Acest cod se refera la eroarea circuitului supapei EGR - performanta slaba.

Cod eroare OBD2 P0147

Cod eroare OBD2 P0147

Acest cod se refera la defectiunea circuitului incalzitorului senzorului de oxigen ( cilindrul 1 – senzorul 3 ).

Cod eroare OBD2 P2037

Cod eroare OBD2 P2037

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului injectorului reductor de presiune a aerului.