Cum pot scoate autocolantele de pe masina?

Cum pot scoate autocolantele de pe masina?

Cu totii ne dorim ca masina noastra sa arate bine pentru o perioada cat mai lunga de timp. Acesta este motivul pentru care alegem o anumita culoare sau model de autoturism. Multi dintre noi insa aleg sa decoreze suplimentar autoturismul propriu folosind autocolante.

Desi la inceput acestea arata bine, in momentul in care apar modificari de culoare va fi necesar sa le indepartam, avand grija sa nu afectam vopseaua.

De asemenea, in momentul in care ne decidem sa punem o masina la vanzare, este indicat sa indepartam autocolantele vechi. Orice zgarietura sau zona zgariata a vopselei va contribui la scaderea valorii masinii.

Citeste si despre: cum sa reparam vopseaua afectata de gainat

Cele mai eficiente 4 metode de a indeparta autocolantele in siguranta

Regula de baza este indicatia de a nu folosi obiecte ascutite pentru a indeparta autocolantele. Acestea vor lasa in mod sigur suprafata zgariata. Nu folositi acetona sau diluant pentru a indeparta autocolantele. Desi ar putea sa fie eficiente in indepartarea autocolantului, in mod sigur vor lasa si pete extrem de vizibile.

Folosirea uscatorului de par

Incalziti suprafata autocolantului de la nivelul caroseriei timp de 30 - 40 de secunde. Uscatorul de par ar trebui sa se situeze la o distanta de 12-15 cm fata de suprafata caroseriei.

Nu este indicat sa il apropiati prea mult din moment ce temperatura crescuta va putea sa deterioreze vopseaua. Incepeti sa decojiti autocolantul incepand dintr-un colt, folosindu-va de o spatula de cauciuc sau silicon.

Nu folositi obiecte ascutite. Repetati manopera de incalzire daca este necesar pentru a indeparta in intregime autocolantul.

Dupa ce ati terminat indepartarea autocolantului, este bine sa stergeti orice reziduuri ramase cu putina alcool impregnat pe o laveta. In cazul in care acest lucru este posibil aplicati la sfarsit un strat de ceara protectoare.

Solventi

Puteti alege sa folositi WD-40 sau o alta substanta. Aplicati o cantitate redusa pe o laveta curata si incepeti sa o aplicati la nivelul marginilor folosind presiune moderata.

Autocolantul va incepe sa se dezlipeasca, moment in care puteti sa incercati sa il desprindeti manual. Resturile de adeziv pot fi curatate cu ajutorul unei lavete impregnate cu alcool.

Citeste si despre: cat de des trebuie spalata masina

Substante de curatare utilizate in bucatarie

Puteti de asemenea sa folositi solutii de curatare sau detergenti de vase diluati. In cazul in care aplicati o astfel de solutie diluata, este indicat sa o lasati sa actioneze timp de cateva minute.

Puteti de asemenea folosi sampoane sau balsam de par. Dupa ce ati lasat solutia sa actioneze timp de cateva minute, incercati sa dezlipiti autocolantul. Nu folositi substante foarte agresive sau pe baza de otet. Acestea pot sa deterioreze stratul de vopsea.

Apa fierbinte

Intoduceti un capat al lavetei in apa fierbinte si aplicati la nivelul autocolantului. Aveti grija insa sa nu va frigeti.

Lasati sa actioneze timp de cateva minute, dupa care puteti incerca sa dezlipiti de la nivelul unui colt. Ideea de baza pentru toate aceste metode descrise mai sus este de a indeparta autocolantul protejand in acelasi timp stratul de vopsea de dedesubt.

Citeste si despre: pasi pentru a elimina petele din tapiterie

sursa foto: tenstickers.co.uk

Articole similare
Cod eroare OBD2 P0374

Cod eroare OBD2 P0374

Acest cod se refera la o eroare a tensiunii in sistemul de referinta - zona "A" - fara impulsuri electrice.

Cod eroare OBD2 P2009

Cod eroare OBD2 P2009

Acest cod se refera la eroarea circuitului galeriei de admisie - tensiune scazuta - bancul 1.

Cod eroare OBD2 P0656

Cod eroare OBD2 P0656

Acest cod se refera la eroarea circuitului de tensiune a sistemului nivelului de combustibil.

Cod eroare OBD2 P0217

Cod eroare OBD2 P0217

P0217 – Acest cod apare cand temperatura motorului depaseste limita prestabilita.