Cum sa alegi masina de familie potrivita?

Cum sa alegi masina de familie potrivita?

Cumpararea unei masini poate fi o experienta obositoare, fie ca este vorba despre o masina noua sau una second hand. Iar, daca incepeti o familie, sunt si mai multe lucruri de luat in considerare: veti avea nevoie de o masina durabila, practica si capabila sa acomodeze toate accesoriile care vin odata cu un copil. Astazi v-am pregatit cele mai importante aspecte de luat in considerare atunci cand va cumparati o masina de familie.

 

Stabiliti nevoile

 

Inainte sa porniti in aceasta calatorie, stabiliti exact de ce aveti nevoie in noul vehicul. Puneti-va intrebari precum: Cati copii aveti in prezent si cati copii mai vreti sa faceti? Cate usi vreti sa aiba masina? (Masinile cu 5 usi tind sa fie cea mai buna alegere, dar puteti lua in considerare si o dubita) Pentru ce veti folosi masina: doar drumuri in oras sau aveti in plan si calatorii periodice pe distante mari?

 

Citeste si despre: sa alegi masina sh sau masina noua

 

Stabiliti bugetul

 

Degeaba ati gasit masina perfecta daca nu va permiteti. Nu are sens sa cumparati o masina scumpa, dar care sa lase urme asupra bugetului lunar al familiei. Stabiliti un buget realist si pastrati-l in cautarile voastre.

Daca faceti un credit, stabiliti ce suma va simtiti confortabil sa platiti lunar. Nu uitati sa luati in considerare si cheltuielile pe termen lung, precum asigurarea, consumul mediu de combustibil, intretinerea si taxele de drum.

 

Ai mereu copiii in vedere

Copiii joaca un rol important in alegerea unei masini de familie. Copiii vin cu multe lucruri extra, cum ar fi scutece, jucarii, carucioare de bebelusi sau tarcuri de joaca. Asta inseamna ca trebuie sa alegi o masina suficient de incapatoare ca sa nu ai probleme in a transporta periodic aceste obiecte.

Scaunele din spate trebuie sa fie usor accesibile si trebuie sa existe suficient loc intre scaune pentru a monta si a scoate scaunul copilului si copilul din scaun. Trebuie sa fii atent inclusiv la transparenta geamurilor: geamurile fumurii sunt o alegere mai buna, deoarece reduc cantitatea de raze solare care ajung in ochii copilului.

Pe masura ce copiii cresc, ei vor descoperi activitati precum lovirea scaunului din fata, de aceea este nevoie de spatiu suficient intre scaune. Asadar, in afara marimii masinii, luati in considerare si practicabilitatea designului interior.

 

Citeste si despre: top 5 masini sh pe benzina sub 10.000 de euro

 

Siguranta

 

Siguranta este un criteriu extrem de important in alegerea oricarei masini, cu atat mai mult cand este vorba despre o masina de familie. In afara de airbaguri si punctele ISOFIX de fixare a scaunului de copil, care ar trebui sa fie standard, mai sunt cateva puncte importante de bifat:

 

Franarea automata de urgenta: capacitatea masinii de a se opri singura la vederea unui pericol din fata.

Monitorizarea punctului mort: o lumina va aparea la oglinda laterala care semnaleaza prezenta unei masini in punctul mort.

Semnale de parasire a benzii: semnale auditive pentru situatiile in care masina paraseste in mod neprevazut banda pe care circula.

 

Test drive

 

Ca in cazul oricarei masini, un test drive este mai mult decat necesar. Doar ca, in cazul masinilor de familie, este bine sa iei cu tine la showroom caruciorul sau scaunul pentru copil ca sa poti verifica usurinta de montare.

Verifica daca este usor sa instalezi aceste obiecte, precum si usurinta cu care le introduci si le scoti din masina. Bineinteles, este la fel de important si sa conduci masina, ca sa vezi daca te simti confortabil in ea.

 

Citeste si despre: sfaturi achizitie masina sh

 

 

Sursa foto: familyminded.com, buyacar.co.uk, techzle.com

Articole similare
11 modalitati de a reduce consumul de combustibil

11 modalitati de a reduce consumul de combustibil

Modalitati prin care puteti sa minimizati consumul de combustibil al masinii. Speram ca le veti pune in aplicare si se vor dovedi a fi de ajutor pe viitor.

Probleme ale instalatiei de alimentare si simptome

Probleme ale instalatiei de alimentare si simptome

Cu timpul, instalatia de alimentare cu combustibil poate suferi defectiuni. In articol o sa detaliem defectiunile si cauzele lor.

Cod eroare OBD2 P0058

Cod eroare OBD2 P0058

Acest cod se refera la eroarea circuitului de control al incalzitorului – cilindru 2 – senzor 2 (nivel ridicat).

Sunt obligatorii stergatoarele spate?

Sunt obligatorii stergatoarele spate?

In mod normal, da. Daca masina vine echipata din fabrica cu un stergator spate acesta trebuie sa fie tot timpul in stare de functionare.