Cum sa folosesti testerul OBD2 de la Dailydriven

Cum sa folosesti testerul OBD2 de la Dailydriven

O sa incercam sa explicam cat mai sumar cum poti folosi testerul OBD2.

 

Pasi de urmat.

1. Introdu cititorul OBD2 in mufa masinii si pune contactul.

2. Activeaza bluethoot pe telefon.

3. Conecteaza-te la dispozitivul OBD2. O sa apara doua dispozitive noi, trebuie conectat la OBD2 folosind parola: 1234 sau 0000.

4. Descarca orice aplicatie OBD2 de pe google play ( am atasat poza mai jos ). Noi am folosit pentru teste OBD CAR DOCTOR. Recomandam sa incercati sa folositi cat mai multe aplicatii, pana o gasiti pe cea mai potrivita pentru dumneavoastra si cea mai usor de folosit.

5. Pentru a citi erorile masina trebuie sa aiba motorul pornit.

6. Daca masina nu are erori nu va vor aparea coduri de eroare, insa cu unele aplicatii puteti sa vedeti multi parametrii in timp real, cum ar fi: temperatura uleiului, a antigelului, presiunea din turbina s.a.m.d.

7. Daca va apar erori, le puteti sterge, astfel o sa dispara si martorul luminos din bord. Insa, daca nu rezolvati problemele care cauzeaza erorile, martorul se va reaprinde in 2-3 zile. Recomandam folosirea testerului pentru a afla dumneavoastra ce probleme are masina, astfel, ajunsi la service, sa stiti in ce consta reparatia.

 

Nu lasati testerul conectat dupa ce ati terminat. Este un consumator electric si lasat peste noapte va poate consuma intreaga baterie a masinii.

 

 

 

Aplicatii de incercat. Dintre ele, cele mai folosite sunt Torque Lite, OBD Auto Doctor si CAr Scanner ELM care ofera multe detalii despre parametrii in timp real.

Articole similare
Senzorii comuni ai autoturismelor

Senzorii comuni ai autoturismelor

Cele mai multe masini au un senzor de oxigen si un senzor de pozitie a clapetei de acceleratie, insa senzorii de parcare sunt optionali.

Cod eroare OBD2 P0867

Cod eroare OBD2 P0867

Acest cod se refera la eroarea presiunii lichidului de transmisie.

Cod eroare OBD2 P0113

Cod eroare OBD2 P0113

Acest cod de eroare se refera la defectiunea circuitului senzorului de temperatura a aerului de admisie - nivel ridicat.

Cod eroare OBD2 P2049

Cod eroare OBD2 P2049

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului injectorului reductor - bancul 1 - unitatea 1 - tensiune ridicata.