Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo V90

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo V90

Sa acorzi atentie masinii tale este foarte important in zilele noastre. In practica, lipsa de atentie duce la reparatii care puteau fi prevenite din timp. Ce trebuie sa faci? Fa-ti o rutina din a duce masina constant in service, pentru revizii dar si pentru controale de rutina. Daca nu vei face asta se va maximiza riscul de a detine o masina cu multe probleme tehnice, greu de condus si nesigura.

In acest articol vom discuta despre unul dintre cei mai enervanti si deloc de neglijat martor de bord. Vom scrie despre cum puteti citi erorile si mai ales cum puteti sterge martorul Check-Engine la Volvo V90.

Ce inseamna cand se aprinde martorul Check-Engine la un Volvo V90?

Haideti sa incepem cu semnificatia martorului. Acest martor galben sau portocaliu este cel mai temut si de multe ori, cand apare, ne gandim la cei mai rau pentru masina noastra. Martorii de bord pot fi iluminati in diferite culori, cum ar fi, rosu, albastru, galben, albastru sau verde. Chek-Engine se va ilumina in 90% din cazuri cu culoare galbena.

Atunci cand pui contactul masinii toti martorii se vor ilumina cateva secunde si dupa se vor stinge, astfel ECU verifica toate sistemele existente pe masina. Odata stinse inseamna ca sistemele sunt functionale. Daca un martor ramane aprins dupa pornirea motorului inseamna ca ECU a identificat o problema si astfel te anunta sa investighezi mai departe.

De ce se aprinde martorul Check-Engine la Volvo V90?

Haideti sa vorbim despre diagnosticarea problemelor la A7 atunci cand se aprinde martorul check-engine. Martorul Check-Engine poate sa licare intermitent sau doar sa stea aprins tot timpul. In acest articol o sa vorbim despre ambele variante. Vorbind la modul general, martorul check-engine anunta o problema care tine de motorul masinii, fie ca vorbim de o problema serioasa cum ar fi un injector defect fie ca vorbim despre un simplu senzor ars care nu mai citeste datele si ecu identifica o problema cu el.

Practic Check-Engine te anunta ca masina nu mai functioneaza cum trebuie. El se poate ilumina daca masina nu mai face amestecul aer-combustibil cum trebuie, daca un senzor se arde si nu mai trimite informatii, daca cutia are probleme importante, cum ar fi mecatronic defect, etc.

Principalele motive pentru care se aprinde martorul Check-Engine la Volvo V90:

Martorul Check-Engine sta aprins tot timpul. Ca si prim sfat si destul de important, daca martorul Check-Engine sta tot timpul aprins ar fi bine sa ajungeti cat mai repede la un mecanic sau la un prieten care are un tester obd2. Dupa cum am spus mai sus, erorile pot fi de la cele mai minore la cele mai importante, de la un senzor ars la un cilindru care da rateruri si e pe cale sa sparga blocul motor. 

Motivele pentru care martorul se aprinde sunt permanente si pot fi un senzor care nu mai functioneaza si trimite date, un senzor de temperatura, fie bank 1 fie 2, supapa EGR, sonda lambda si in general vei simti o pierdere de putere pentru ca bmw-ul seria 3 va intra in modul limp, modul prin care el va limita functiile motorului pentru a il proteja.

Martorul Check-engine licare la Volvo V90:

Aceasta este o alta varianta prin care el anunta o problema. De data asta, problema este mult mai serioasa si nu ar trebui neglijata. Un martor care licare anunta o problema care trebuie remediata imediat si noi iti recomandam sa opresti masina cat mai repede sau sa ajungi imediat la mecanic. Cand Check-Engine licare la masina ta te anunta ca are o problema serioasa la sistemul de aprindere, injectie sau sistemul de control al emisiilor.

Cum sa stergi martorul Check-Engine la Volvo V90?

Intr-un final, ca sa incheiem articolul, ne vom concentra atentia pe metoda prin care martorul poate fi sters din panoul de bord. Luati aminte ca doar stergerea lui fara rezolvarea problemei care l-a iluminat este o actiune egala cu zero. In primul rand si cel mai important este sa gasiti cauza care a dus la aprinderea martorului, pentru ca daca problema continua, martorul va sta in continuare aprins si exista riscul sa distrugi masina.

Mai jos veti gasi detalii despre procesul prin care puteti stinge martorul Check-Engine la Volvo V90.

Stinge martorul Check-Engine la Volvo V90: rezolva problema

Cum am spus si mai devreme, inainte de a sterge martorul din tester, afla care este problema si inlocuieste piesa care o genereaza. Am spus mai sus, ca in functie de comportamentul masinii, problema poate fi una minora sau una foarte grava care necesita atentie imediata. 

O sa ai nevoie de un tester original sau de unul multimarca cu update-urile facute la timp, in niciun caz de un tester fake sau unul care nu suporta marca masinii. Dupa ce ai facut rost de testerul OBD, foloseste-l pentru a citi fiecare cod de eroare.

Poti folosi si documentatii tehnice pentru masina ta pentru a afla care sunt problemele in functie de codurile de eroare aparute pe tester si procesul detaliat pentru inlaturarea lor.

Imediat ce ai gasit problema, si inainte de a sterge eroarea Check-Engine la Volvo V90, trebuie sa repari sau sa inlocuiesti piesa defecta.

Sterge sau stinge martorul Check-Engine la Volvo V90:

Acum ca am aflat care este problema masinii, va fi posibil sa stergem sau sa stingem martorul check-engine al masinii. Pentru a face asta o sa aveti nevoie de un tester OBD2 profesional sau multimarca. Cu testerul vei putea sterge toate erorile vechi ale masinii stocate de ECU. Acum ca ati inlaturat problema fizic, cu testerul veti putea sterge eroare din ECU. Ai reusit sa rezolvi problema. Daca nu detii un tester sau nu ai mari cunostinte de mecanica, iti recomandam sa duci masina la un mecanic care te poate ajuta sa stergi martorul Check-Engine la Volvo V90.

Articole similare
Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo XC40

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo XC40

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Volvo XC40. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo XC60

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo XC60

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Volvo XC60. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo S40

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo S40

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Volvo S40. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo V40

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo V40

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Volvo V40. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo XC70

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo XC70

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Volvo XC70. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo XC90

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo XC90

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Volvo XC90. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo C70

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo C70

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Volvo C70. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo S70

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo S70

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Volvo S70. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo V60

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo V60

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Volvo V60. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo V70

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo V70

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Volvo V70. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Volvo V90 scoate fum negru?

Volvo V90 scoate fum negru?

Fumul negru la Volvo V90 nu anunta o problema grava la motor, insa noi iti recomandam sa rezolvi problema lui cat mai curand.

Martorul de frana sta aprins la Volvo V90, ce sa faci?

Martorul de frana sta aprins la Volvo V90, ce sa faci?

Daca martorul sta aprins cand frana de mana este lasata jos atunci inseamna ca ati ramas fara lichid de frana la Volvo V90.

Cum resetezi TPMS (senzori presiune pneuri) la Volvo V90?

Cum resetezi TPMS (senzori presiune pneuri) la Volvo V90?

Diagnosticheaza si reseteaza senzorii de presiune pneuri (TPMS) de la Volvo V90. Alfa de ce martorul TPMS sta aprins in bord si ce trebuie sa faci in cazul acesta.

Martor EPC aprins la Volvo V90

Martor EPC aprins la Volvo V90

Din pacate, pot fi nenumarate cauze din pricina carora martorul EPC se poate aprinde la Volvo V90, printre care clapeta de acceleratie.

Cum sa verifici nivelul lichidului de frana la Volvo V90?

Cum sa verifici nivelul lichidului de frana la Volvo V90?

Pe rezervor sunt desenate doua linii care indica Min si Max. Completarea cu lichid de frana la Volvo V90 se face pana ajunge lichidul la linia Max.

Martor ABS aprins la Volvo V90, ce e de facut?

Martor ABS aprins la Volvo V90, ce e de facut?

Odata aparut in bord martorul abs la Volvo V90, sistemul nu mai functioneaza, asa ca mergi mai incet cu masina mai ales daca conditiile de trafic sunt unele mai grele.

Cum sa dai janta jos la Volvo V90

Cum sa dai janta jos la Volvo V90

Astfel de situatii se rezolva foarte repede cand esti la un service sau o vulcanizare cu renume, dar ce crezi ca se va intampla daca faci o pana si roata e blocata de butuc?

Volvo V90 scoate fum alb?

Volvo V90 scoate fum alb?

In acest articol o sa ne concetram toata atentia asupra situatiei in care Volvo V90 scoate fum alb pe evacuare.

S-a oprit motorul in mers la Volvo V90

S-a oprit motorul in mers la Volvo V90

In acest articol vom incerca sa analizam cauzele care pot opri motorul brusc, in mers si sa te sfatuim ce trebuie sa faci atunci cand se opreste brusc motorul la Volvo V90.

Cum sa cureti filtrul de particule - DPF la Volvo V90?

Cum sa cureti filtrul de particule - DPF la Volvo V90?

Daca ti-ai achizitionat Volvo V90 si are defectiuni la filtrul de particule parcurge cuvant cu cuvant articolul pentru a scapa de probleme viitoare care te pot costa o avere.

Martorul de la centura de siguranta sta aprins la Volvo V90

Martorul de la centura de siguranta sta aprins la Volvo V90

Astazi o sa vorbim despre un martor de bord foarte enervant, mai exact despre martorul de la centura de siguranta de la Volvo V90.

Volan blocat la Volvo V90, ce pot sa fac?

Volan blocat la Volvo V90, ce pot sa fac?

Motivul pentru care volanul se blocheaza la Volvo V90 si solutii prin care puteti rezolva aceasta problema.

Schimb ulei Volvo V90 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Volvo V90 - cand si cum trebuie facut?

Neschimbarea lui la timp poate afecta grav motorul. In acest articol iti vom spune exact cand trebuie sa schimbi uleiul din motor la Volvo V90.

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi A1

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi A1

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Audi A1. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi A3

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi A3

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Audi A3. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi A6

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi A6

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Audi A6. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi Q5

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi Q5

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Audi Q5. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi Q7

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi Q7

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Audi Q7. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi Q8

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi Q8

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Audi Q8. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Afla daca viitoare ta masina SH a avut daune sau KM dati inapoi