Cum sporesc geamurile cu inchidere automata siguranta pasagerilor?

Cum sporesc geamurile cu inchidere automata siguranta pasagerilor?

Geamurile electrice sunt responsabile pentru aproximativ 2000 de vizite la camera de urgente in fiecare an. Cand un geam automat se inchide, exercita destula forta pentru a rani sau chiar pentru a rupe oase, distruge degete sau a limita respiratia daca ai ramas cu capul pe geam.

Cu toate acestea, in general, ele sunt considerate mult mai sigure decat cele cu inchidere manuala.

 

Pot fi controlate de sofer

Indiferent de cate ori ii spui unui copil neastamparat sa nu se mai joace cu regulatorul geamului automat, el continua sa apese butonul pentru a deschide geamul. Soferul are un panou de control pentru inchiderea oricarui geam din masina.

Acest simplu fapt salveaza vieti si previne accidente, precum cele aparute daca un copil s-ar catara pe geam, ajungand in afara masinii. Un geam manual nu poate fi controlat in acest mod de sofer.

Citeste si despre: de ce nu functioneaza geamurile electrice

Exista un buton de blocare al geamurilor spate

Daca aveti un copil mic sau un caine care tinde sa deschida geamul din greseala sau daca pur si simplu vreti sa preveniti un accident produs de geamurile automate, aveti optiunea de a bloca geamurile.

Butonul este de obicei in zona soferului sau la bord, si activarea lui inseamna ca geamurile din spate nu mai pot fi deschise cu butoanele din spate. Numai soferul le-ar putea deschide si inchide pe cele din spate, iar pasagerul din fata poate folosi geamul lui in mod normal.

Exista si un dispozitiv anti-ciupire

Motorul geamurilor automate exercita o forta uriasa la inchidere. La ridicarea geamurilor, sistemul este prevazut cu un mecanism care face ca geamul sa coboare daca intalneste la ridicare un obstacol, precum mana unui copil.

Desi ar putea ciupi putin, el va schimba directia inainte ca orice lovitura serioasa sa se produca.

Citeste si despre: de ce crapa in bucatele geamurile de la masina cand se sparg

Sursa foto: seat.com, cars24.com

Articole similare
Ce trebuie sa stim despre inlocuirea pompei de ulei

Ce trebuie sa stim despre inlocuirea pompei de ulei

Pompele de ulei sunt dimensionate incat la turatii joase ale motorului sa asigure cantitatea de ulei necesara ungerii suprafetelor in frecare.

Cod eroare OBD2 P0223

Cod eroare OBD2 P0223

P 0223 – Admisie Ridicata Regulator/ Senzor de Pozitie / Comutator Circuit B Pedala Acceleratie

Care sunt ingredientele gasite in uleiul de motor?

Care sunt ingredientele gasite in uleiul de motor?

Unul dintre ingrediente este uleiul de baza sau "base oil" care se gaseste in grasimi lubrifiante, uleiuri de motor si lichide de prelucrare a metalelor.

Cod eroare OBD2 P0307

Cod eroare OBD2 P0307

Acest cod se refera la eroarea cilindrului 7, rateul acestuia.