Dacia anunta conceptul Bigster - fratele mai mare a lui Duster

Dacia anunta conceptul Bigster - fratele mai mare a lui Duster

Pana in 2025 Dacia ne promite ca Duster va avea un frate mai mare, Bigster. Astazi puteti vedea randarile noului concept ale producatorului francez.

Bigster va lua viata pentru a ajuta producatorul sa se extinda si in segmentul C, adica segmentul SUV-urilor compacte, segment care a luat o foarte mare amploare in ultimii ani. Pe langa Bigster care va fi lansat in 2025, Dacia sustine ca anul acesta va mai lansa inca 3 modele noi: noul Sandero, Logan si Spring EV ( vehicul electric ).

Noul Suv Compact de la Dacia va imprumuta sasiul Renault-Nissan-Mitsubishi Allance CMF-B, care va fi folosit pentru toate modelele Dacia in viitor. In viitor veti putea alege sa cumparati atat o Dacia pe GPL sau hibrida.

 

Dupa cum va puteti astepta, Dacia Bigster va fi un SUV Compact cu un pret mai mic decat al competitiei, strategie pe care Dacia a abordat-o si cu Duster. Ei vor oferi un Suv lung de 4,6 metri care va fi mai accesibil, ieftin si mai capabil decat competitia ( sau cel putin asa au transmis ).

 

Odata cu acest concept, Dacia a anuntat si noua sigla pe care o vor folosi curand pe toate modelele. Bigster vine cu un design promitator. Farurile si stop-urile in forma de Y ne arunca, fara sa vrem, cativa ani in viitor. Pe langa designul futurist, producatorul promite ca unele elementele de caroserie vor fi construite din plastic reciclat.

Seful departamentului de design de la Dacia, Alejandro Mesonero-Romanos, transmite: “The Dacia Bigster Concept epitomises the evolution of the brand. Essential, with a touch of cool and an outdoor spirit. It proves that accessible isn't opposed by any means to attractiveness. At Dacia we believe so, and this car is the proof.”

Suntem mai mult ca siguri ca Dacia Bigster va fi ceea ce isi doresc ei acum. O gura de aer proaspata adusa domeniului auto, oferind o masina cu un design de calitate inalta, aptitudini demne de o masina de Off-Road si un pret accesibil maselor. 

 

Mai mult, in Rusia, Lada si Grupul Renault au legat un parteneriat. Bigster va fi vandut in Rusia sub brandul Lada.

Articole similare
Despre sistemul electronic de accelerare - drive by wire

Despre sistemul electronic de accelerare - drive by wire

Sistemul electronic de accelerare (drive by wire) este ceea ce ataseaza electronic acceleratia la pedala de acceleratie.

Cod eroare OBD2 P0322

Cod eroare OBD2 P0322

Acest cod se refera la eroarea senzorului de pozitie a arborelui cu came si a distribuitorului - fara semnal.

Cod eroare OBD2 P0270

Cod eroare OBD2 P0270

Acest cod se refera la eroarea tensiunii circuitului injectorului de carburant - cilindrul 4 - tensiune scazuta.

Ce durata de viata are un alternator auto?

Ce durata de viata are un alternator auto?

Alternatorul este cel care se ocupa cu alimentarea principalelor accesorii si caracteristici electrice ale unui vehicul. Afla ce durata de viata are.