De ce sa alegi bujii de calitate?

De ce sa alegi bujii de calitate?

Ne bazam pe masinile noastre sa porneasca "la sfert" in fiecare dimineata. Ele ne duc oriunde avem nevoie, oricand avem nevoie. Sunt multe parti ale masinii care sunt extrem de importante pentru functionarea in parametrii, dar putine sunt atat de importante precum bujiile.

Stiu ca suna absurd ca niste piese atat de mici sa joace un rol atat de mare, dar simplu spus, fara bujii, masina nu porneste.

Citeste si despre: cunoaste-ti motorul cunoscand bujiile

Care este rolul bujiilor?

Bujiile masinii au doua roluri extrem de importante. Rolul principal este acela de a aprinde amestecul de combustibil din camera de ardere. Bujiile sunt conectate la bobina de inductie. Bobina genereaza voltajul necesar bujiilor pentru a aprinde amestecul.

Al doilea rol, la fel de important, este acela de a raci camera de ardere, mai exact de a transfera o parte din caldura catre blocul motor.

De ce sa alegi bujii de calitate superioara?

Tinand cont de rolul pe care acestea il joaca, este important sa alegi buji de calitate. Alegand bujii de calitate vei fi sigur ca masina ta va functiona optim o perioada mare de timp si vei elimina riscurile de a ramane blocat undeva din cauza unei bujii care nu mai primeste curent.

Bujiile mai ieftine folosesc si materiale mai ieftine de constructie. Materiale care cu timpul vor ceda din cauza temperaturilor exagerate pe care trebuie sa le suporte in camera de ardere. Ele pot afecta inclusiv performantele masinii. Motorul poate sa dea rateruri, sa nu mai mearga liniar, sa porneasca greu si sa consume mai mult.

Pe langa toate astea, va trebui si sa le inlocuiesti mai des si probabil o sa ajungi sa platesti mai mult.

Citeste si despre: ce se intampla cand bujiile nu functioneaza cum trebuie

Sursa foto: driving.co.uk

Articole similare

Cand alegi sa achizitionezi o masina noua, perioada te poate scuti de cheltuieli. Momentul ideal este spre sfarsitul anului.

La cat trebuie schimbat ambreiajul masinii tale? Ce trebuie sa faci sa il ajuti sa reziste mai mult? Evita defectarea lui.

Acest cod se refera la eroarea catalizatorului - sarcina supraincalzita - bancul 2.

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului de temperatura a gazului de esapament - senzorul 1, bancul 2.