De ce trage masina intr-o parte?

De ce trage masina intr-o parte?

Cand masina incearca sa traga intr-o parte, virarea necesita un pic mai mult efort decat in mod normal. Desi poti tine masina in linie dreapta tinand volanul un pic mai rotit, nu e recomandat sa mergi mult cu masina asa.

Cand masina trage stanga-dreapta, ea te anunta ca ai o problema cu franele, anvelopele sau sistemul de suspensie si directie.

Daca masina incepe sa traga intr-o parte in timpul franarii, verifica discurile de frana si placutele. Daca pe suprafata discurilor apar portiuni in care discul nu este plan, inseamna ca ele trebuie schimbate. Uita-te sub masina si vezi daca gasesti urme de lichid de frana.

Daca unul din discuri nu este apasat uniform de placute, atunci masina va trage in cealalta parte. Asigura-te ca etrierele functioaneaza in sincron si ca placutele de frana sunt apasate la fel de puternic pe ambele discuri si ajung in acelasi timp pe suprafata discului.

Orice problema ai avea la sistemul de franare nu amana reparatia.

Citeste si despre: probleme cu sistemul de franare

Verifica uzura pneurilor

Daca faptul ca masina trage intr-o parte nu are legatura cu franele, atunci urmatorul pas este sa verifici uzura pneurilor. Asigura-te ca pneurile sunt uzate uniform pe banda de rulare si ca pneurile din stanga au aceeasi uzura ca pneurile din dreapta.

Daca de exemplu, inaltimea benzii de rulare a pneului din stanga este de 9 mm, iar cea a pneului din dreapta este de 6 mm, inseamna ca ai o problema.

De asemenea, daca ai luat o groapa destul de tare, trasul de volan va apare cu mult inainte ca pneurile sa se inceapa sa se uzeze uniform.

Verifica sistemul de directie detaliat

Parti componente uzate ale sistemului de directie pot crea probleme mari. Inspectarea sistemului te sfatuim sa o faci la un mecanic sau service specializat.

Sistemul de directie al masinii se bazeaza pe multe imbinari sigilate, care contin atat parti metalice cat si parti cauciucate. Cu timpul, aceste parti cauciucate se uzeaza si pot crapa, lasand continutul care lubrifiaza piesele sa iasa din ansamblu.

Asta nu inseamna decat o piesa defecta, poate afecta tot sistemul de directie.

In concluzie, daca te chinui sa tii masina in linie dreapta si te lupti de fiecare data cu volanul, incearca sa ajungi cat mai repede in service pentru o inspectie amanuntita.

Citeste si despre: intretinerea sistemului de directie

Sursa foto: bemac.ca, bgr.com

Articole similare

Cum iti dai seama ca trebuie sa schimbi distributia masinii? Si ce se poate intampla daca distributia nu este schimbata la timp.

Acest cod se refera la eroarea modulului de control al senzorului de turatie a vehiculului (VSS) - zona B.

Acest cod se refera la eroarea presiunii lichidului de transmisie - presiune ridicata.

Ce culoare trebuie sa aiba proiectoarele de ceata?Poti sa gasesti proiectoare de ceata care emit lumina alba, galbena sau chiar albastra.

Cauti o masina? Iti garantam cel mai mic pret de piata.