Distantier marire ecartament: Ce este si ce face?

Distantierul se aplica pe butucul rotii si sta intre butuc si janta. Scopul lui este de a mari ecartamentul puntii unde este aplicat. Ca sa intelegem mai bine ce face mai exact acest distantier, trebuie sa stim ce este ala ecartament.

Teoretic ecartamentul auto se refera la urmele lasate pe un teren de rotile aceleasi punti ale unui vehicul. Practic, ecartamentul este dinstanta dintre rotile de pe aceeasi punte, distanta masurata din mijlocul rotii stanga pana in mijlocul rotii dreapta.

 

De ce sa maresc ecartamentul masinii cu ajutorul distantierelor? 

 

Distantierele nu modifica pata de contact pe care o lasa pneul pe asfalt, el modifica dinstanta dintre cele doua pete de contact. Un ecartament mai mare pe fata, scade aderenta masinii pe puntea fata, creste subvirarea si scade viteza de raspuns a directiei. Pe spate avem o cu totul alta poveste, un ecartament mai mare pe puntea spate creste aderenta si manevrabilitatea in curbe. 

 

In orice caz, daca doresti sa cumperi si sa montezi pe masina distantiere pentru marirea ecartamentului, sfatul nostru este sa te interesezi inainte si sa apelezi la un profesionist.

Lasa un comentariu

Pentru a lasa un comentariu trebuie sa fii autentificat(a).

Autentificare

Ai o masina? Spune-ne parerea ta despre ea!

Alte articole recomandate