Este necesara lubrifierea usilor si a balamalelor?

Este necesara lubrifierea usilor si a balamalelor?

Ca sa lubrifiati incuietorile si balamalele usii masinii, utilizati spray cu silicon, vaselina alba sau grafit lubrifiant pentru a lubrifia balamalele usii. 

Orice componenta in miscare necesita un fel de lubrifiere - in special incuietorile si balamale ale usilor. Incuietaorele si balamalele usilor pe autoturisme, camioane si SUV-uri au o multime de utilizari si se pot uza in timp.

Lubrifierea adecvata a incuietorilor si a balamalelor usilor contribuie la prelungirea duratei lor de viata si la utilizare, la reducerea ruginii si la scaderea posibilitatii sau a defectiunilor mecanice si a reparatiilor costisitoare.

Citeste si despre: cat de des trebuie spalata masina

Incuietoarele si balamalele usilor sunt unele dintre cele mai neglijate parti ale unui vehicul. Desi vehiculele de astazi sunt in mod obisnuit asamblate cu piese care au o acoperire speciala pentru a reduce potentialul de rugina si de contaminare, acestea sunt inca fabricate din metal.

In momentul in care iti dai seama ca au nevoie de ingrijire, ele cauzeaza deja probleme, cum ar fi lipirea sau imposibilitatea de deschidere si inchidere.

Cu toate acestea, aplicarea corecta a lubrifiantilor recomandati pe incuietori si balamale ale usii masinii poate preveni problemele in viitor.

Tipul de lubrifiant care ar trebui folosit

Lubrifiantul pe care il veti folosi la incuietori si balamale ale autoturismelor depinde de materialul din care este realizata incuietoarea. Cele mai multe balamale sunt fabricate din otel sau aluminiu. In general, exista patru tipuri diferite de lubrifianti care ar trebui folositi.

Veselina alba este o grasime mai groasa care respinge apa, care este cauza principala a ruginei si coroziunii. Se fixeaza in locurile in care o aplicati si se rezuma la conditii dure, cum ar fi ploaia si zapada. Este fabricata pentru a lucra pe piese metalice, cum ar fi balamalele si carligele. 

WD-40 este un lubrifiant folosit pentru multe articole de uz casnic, precum si pentru piese de masini. Este proiectat pentru lubrifierea usoara sau pentru indepartarea zonelor. Acesta poate ajuta la indepartarea ruginei de la balamalele si blocurile auto.

Spray-ul de silicon este mai bland si lubrifiaza zonele care contin parti nemetalice. Este sigur pentru utilizare pe materiale de nailon, plastic si alte materiale. Utilizati-l pentru lubrifierea usoara.

Grafitul lubrifiant este alegerea pentru incuietori deoarece nu atrage praful si murdaria, care pot deteriora mecanismul de blocare.

Citeste si despre: cat de des trebuie inspectata directia si suspensia masinii

Utilizarea specifica a lubrifiantilor pentru balamale si incuietori

La cele mai multe balamale, un lubrifiant penetrant cum ar fi WD-40 este sigur pentru a fi utilizat pe balamalele mai vechi din otel. Pe autoturismele moderne, lubrifiantii specializati, fabricati special pentru balamale, precum vaselina alba, sunt cele mai bune. 

Spray-ul de silicon este ideal pentru plastic sau nailon (sau metal, cand este necesara doar o cantitate mica). Vaselina alba este o alegere populara pentru piesele metalice, cum ar fi balamalele.

Ajuta la respingerea apei si dureaza mai mult in conditii mai dure. Nu este recomandat pentru materiale plastice sau alte materiale in afara de metal, deoarece este prea aspru. Grafitul lubrifiant vine intr-un tub. Tot ce trebuie sa faceti este sa imprastiati o cantitate mica in incuietori. 

Lubrifierea balamalelor si a incuietorilor vehiculului dureaza doar cateva minute si se poate face de doua sau de trei ori pe an. De asemenea, puteti solicita unui mecanic profesionist sa se ocupe de acest serviciu. 

Citeste si despre: sfaturi de urmat inainte de a pleca la drum lung

Sursa foto: youtube.com, pezcame.com

Articole similare

Acest cod se refera la eroarea circuitului electromagnetic de control al supapei de evacuare ( Cilindrul 1 ).

O eroare care pare minora se poate transforma intr-un risc major. De aceea, e riscant sa conduceti un vehicul care are senzorii de turatie roata stricati.

Furtunurile se gasesc peste tot cand vine vorba de masina ta si sunt supuse presiunii lichidelor.

Amendamentul care ar putea schimba codul rutier a trecut de comisia de transporturi si urmeaza sa fie dezbatut de parlamentari.

Cauti sa cumperi o masina? Iti garantam cel mai mic pret de piata.