Motorul Volkswagen Audi 2.7 V6 TDI

Motorul Volkswagen Audi 2.7 V6 TDI

Motorul V6 TDI de 2,7 litri este o versiune mai mica a motorului TDI de 3,0 litri. Acest motor a fost dezvoltat de Audi, dar a fost instalat si in masinile Vw.

Singura diferenta dintre cele doua motoare este cea de 2.7, cu o cursa mai mica. Acest motor are un raport de 1: 1 (motor patrat). Motorul a compactat un bloc cilindric din fonta din grafit, un arbore cotit din otel forjat, patru rulmenti principali, capete de aluminiu cu 4 supape pe cilindru si arbori cu came.

Motorul este, de asemenea, echipat cu sistem de injectie directa Common Rail si cu turbina cu geometrie variabila (VGT) cu intercooler. Mai multe informatii tehnice despre componentele pe care le puteti citi in descrierea motorului 3.0 TDI.

Motorul de 2.7 TDI este semnificativ mai mic, in timp ce motorul 3.0 TDI are performante excelente. De asemenea, este mai putin lina decat motorul de 3,0 litri. Dar motorul de 2.7 litri este o optiune mai ieftina si, bineinteles, mai usoara si mai preferabila decat un motor 2.0 TDI.

 

Aplicabilitate

Audi A4, Audi A5, Audi A6

 

Probleme ale motorului 2.7 V6 si fiabilitate

2.7 TDI sufera de aceleasi probleme cu injectorul ca si modelul 3.0 TDI. Ele sunt, in esenta, acelasi motor, cu unele diferente de detaliu.

Citeste si despre: motorul Volkswagen 2.5 R5 TDI

Sursa foto: proxyparts.com

Articole similare

Afla cate tipuri de filtre de ulei exista si care ar putea fi cel mai potrivit pentru masina ta.

Acest cod se refera la eroarea tensiunii circuitului injectorului de carburant - cilindrul 12 - tensiune ridicata.

Acest cod se refera la eficienta scazuta a filtrului de particule - bancul 2.

Indiferent cat de bun esti ca sofer, oricui ii este greu sa conduca in conditii de ceata, vizibilitatea este redusa (uneori semnificativ).

Cauti sa cumperi o masina? Iti garantam cel mai mic pret de piata.