Motorul Volkswagen Audi 4.2 TDI

Motorul Volkswagen Audi 4.2 TDI

Motorul diesel V8 TDI de 4,2 litri se bazeaza pe versiunea de 4.0 litri. Primul V8 TDI a fost instalat in Audi A8 in 1999, si a fost versiunea de 3.3 litri. Motorul de 4.2 litri este ultima generatie a seriei V8 TDI.

Motorul are un bloc de cilindri din fonta cu acelasi spatiu de 90 mm si 90 de grade in forma de V ca versiunea de 4.0 litri. Motorul a imprumutat arborele cotit din otel forjat. Capetele cilindrilor au un design similar cu capetele de 3.0l V6 TDI.

Acestea sunt fabricate din aliaj de aluminiu, au patru supape pe cilindru, doi arbori cu came, tacheti hidraulici de ridicare. Motorul are lanturi de distributie cu un singur rand instalate in partea din spate a motorului. Acest lucru face foarte dificila inlocuirea acestora.

V8 TDI are sistemul de injectie combustibil Common Rail. Acest lucru permite reducerea consumului de combustibil si a emisiilor. Pentru o putere mai mare, motorul a fost echipat cu doua turbocompresoare de ultima generatie Garrett GT17 (presiunea este de aproximativ 2,5 bari), una pentru fiecare antet.

Aplicabilitate

Audi A4, Audi Q7, Volkswagen Touareg, Volkswagen Marine TDI 350-8, Porsche Cayenne.

Probleme ale motorului Audi 4.2 V8 TDI si fiabilitate

Motoarele diesel V8 4.2 TDI sunt excelente in ceea ce priveste fiabilitatea. Cu toate acestea, unii dintre ei au avut probleme cu galeria de admisie si acceleratia.

Toti rulmentii de axe, tije si parghii din interior au fost realizate din plastic pana in 2009, care se uzeaza foarte repede 100.000-120.000 km. Ca rezultat, puterea redusa si cuplul au fost reduse din cauza diferitelor lacune si inclinari.

Citeste si despre: motorul VW 2.5l TDI PD

Sursa foto: youtube.com

Articole similare

Cod eroare OBD2 P0269

Acest cod se refera la eroarea tensiunii circuitului injectorului de carburant - cilindrul 3 - variatii de tensiune.

Cod eroare OBD2 P0203– Defectiune Circuit Injector-Cilindrul 3

PCM a detectat o tensiune in circuitul injector de combustibil (pentru injectorul de combustibil din cilindrul 3) care nu e in conformitate cu valoarea de referinta a producatorului.

Este sigur sa conduci cu un motor gripat?

Care sunt semnele unui motor care nu functioneaza in parametrii si ce trebuie sa faci cand motorul nu mai merge in parametrii?

Buton avarie: care e scopul lui?

Care este rolul butonului de avarie? Cum trebuie el folosit pentru a nu fi amendat?

Cauti sa cumperi o masina? Iti garantam cel mai mic pret de piata.