Primul model de Ferrari hibrid

Primul model de Ferrari hibrid

Ferrari va introduce in productia de serie un supercar hybrid. CEO-ul companiei, Louis Camilleri, a confirmat faptul ca modelul va fi lansat in 2019, insa nu a oferit alte detalii. Surse apropiate sustin faptul ca noul bolid Ferrari va fi propulsat de un motor central V8 pe benzina, dar si de un motor electric.

Ferrari doreste ca noul model sa fie varful de lance anul acesta si spun ca masina va avea mai mult cai putere decat 488 Pista.

Producatorul italian vrea sa creasca puterea V8-ului, dar in acelasi timp sa scada emisiile de dioxid de carbon. Daca va asteptati sa vedeti noul Ferrari, luna viitoare la Geneva, el nu va fi acolo, producatorul nu a anuntat exact unde va fi prima data expus.

Camilleri a spus ca modelul va putea fi livrat incepand cu 2020 si nu va fi produs in serie limitata. CEO-ul a vorbit si de profitabilitatea noului model pentru companie, spunand ca acesta va aduce mai multi bani decat 812 Superfast si de asemenea ca motoarele V12 sunt mult mai profitabile decat cele V8.

Ferrari a mai cochetat cu tehnologia hibrid in Formula 1, unde a dezvolat un sistem de recuperare al energiei cinetice, numit KERS. Acest sistem il gasim pe toate modelele V12 LaFerrari produse din 2013.

Usor, usor, toti producatorii introduc tehnologia hibrid si elimina productia de masini cu motoare 100% termice. Camilleri sustine ca pana in 2022, 60% din tot ce va produce Ferrari, va fi hibrid. De asemenea, a confirmat faptul ca in 2022 Ferrari va lansa primul sau model full-electric.

Citeste si despre: comparatie motor Diesel, Hibrid si Electric

Sursa foto: gtspirit.com

Articole similare

Acest cod se refera la eroarea cheii masinii, cheia nu este recunoscuta de catre PCM.

Acest cod se refera la eroarea circuitul de control al incalzitorului (nivel ridicat).

Acest cod se refera la eroarea circuitului primar/secundar al bobinei de aprindere - Circuitul H.

Sunt sanse mari ca problema sa apara din cauza faptului ca instalatia alarmei a fost facuta defectuos iar in urmatoarele randuri vom discuta despre acest aspect.