S-a oprit motorul in mers la Volvo V70

S-a oprit motorul in mers la Volvo V70

Ce faci cand se opreste motorul brusc la Volvo V70 ?

Erai in trafic si motorul masinii s-a oprit brusc? Probabil ai intrat in panica, dar crede-ne ca ni se intampla tuturor sa experimentam la un moment dat aceasta situatie, fie ca masina este in mers sau stationeaza cu motorul pornit.

Oprirea instant a motorului in mers este foarte neplacuta, tocmai de aceea este util sa putem preveni aceasta situatie ori, daca se intampla, sa gasim solutii pe loc pentru a nu deteriora si mai mult starea tehnica a masinii. 

Cauzele opririi motorului in mers fara ca soferul sa fi facut vreo manevra gresita pot fi multiple. De exemplu, o cauza frecventa, dar nu foarte grava poate fi data de senzorul de la DPF care actioneaza modul de functionare in regim de siguranta al motorului (Limp Mode) si provoaca oprirea acestuia. Exista, insa, si defectiuni mecanice majore precum blocarea unui piston sau a transmisiei.

Ca sa poti preveni ori sa reactionezi cat mai obiectiv cu putinta atunci cand motorul se opreste brusc la Volvo V70, iti detaliem situatiile in care se intampla acest lucru. Daca esti posesorul unei Volvo V70 iti recomandam sa citesti in continuare!

Motivatia pentru a scrie acest articol vine tocmai din faptul ca experienta ne-a confirmat cat de neplacuta poate fi situatia in care motorul se opreste brusc, in mers. Cu atat mai mult cu cat conduci cu viteza mare sau ai un drum important de facut si nu iti permiti sa ramai fara un mijloc sigur de transport. Urmeaza sa iti prezentam pe rand atat cauzele care pot provoca oprirea neasteptata a motorului, cat si solutii pentru a preveni sau repara, dupa caz, situatia. 

Cand se opreste motorul brusc la Volvo V70

Motorul masinii se poate opri in mod neasteptat din diferite cauze. Unele apar din neatentia soferilor. De exemplu, atunci cand uiti sa alimentezi si masina ramane fara combustibil, motorul se opreste (pe romaneste pana „prostului”). Altele apar ca urmare a unor defecte mecanice grave, cum ar fi blocarea unui piston la viteza foarte mare, apoi a transmisiei, ajungand pana la avarierea grava a masinii. Motorul se poate opri si de la turbina, senzori, filtre, supape, scurt-circuite.

La Volvo V70, cele mai cunoscute motive confirmate de soferi si mecanici pentru oprirea motorului in mers sunt:

  • motorul s-a incalzit mai mult decat este permis. Spraincalzirea este in topul cauzelor care opresc motorul in mers la Volvo V70. Supraincalzirea este provocata  de racirea insuficienta a motorului si apare atunci cand lichidul de racire lipseste sau un ventilator nu mai raceste eficient.
  • motorul pierde ulei. Uleiul de motor are mai multe roluri printre care lubrefierea si racirea motorului. Atunci cand motorul ramane fara ulei, fie ca este un bloc motor spart, o garnitura neetansa sau o turbina defecta, motorul se supraincalzeste si se poate bloca. 
  • transmisia nu mai are ulei. Aceleasi roluri, aceleasi urmari in cazul in care uleiul lipseste. Transmisia se supraincalzeste si se blocheaza sau, intr-un caz mai fericit, supraincalzirea porneste modul limp – apoi ECU opreste motorul sau permite functionarea motorul in conditii speciale o perioada limitata pentru a facilita drumul pana la service.
  • defectiuni ale componentelor electrice. In cazul defectiunilor electrice grave, martorul Check-Engine se aprinde si te avertizeaza ca ceva este in neregula. Sunt insa si situatii in care problemele de natura electrica vin neanuntate. Daca ECU sau sistemul de aprindere al masinii se defecteaza brusc, motorul se opreste fara niciun avertisment.

Cum procedezi cand se opreste motorul in mers la Volvo V70?

In majoritatea cazurilor, dupa ce motorul se opreste instant in mers sau atunci cand stationezi cu motorul pornit, trebuie sa mergi la service pentru verificare. Exceptie ar putea face situatia in care ai uitat sa alimentezi, insa, doar daca masina porneste fara probleme dupa realimentare. E bine sa stii ca pana de benzina/motorina poate afecta pompa de combustibil. Daca se intampla acest lucru masina nu mai porneste dupa realimentare si are nevoie de servisare.

Motorul se poate opri brusc din cauza bateriei descarcate si a alternatorului defect. 

Un alternator care nu mai functioneaza corespunzator nu mai incarca bine bateria masinii. Cand bateria se consuma de tot motorul nu mai functioneaza, se opreste instant. Pentru a preveni oprirea motorului ca urmare a unui alternator defect fii atent la intensitatea luminii farurilor. O lumina slaba poate fi semnalul de alarma pentru a verifica functionalitatea bateriei, dar si puterea de incarcare a alternatorului.

Ce ar mai putea sa cauzeze oprirea brusca a motorului la Volvo V70?

Iata alte cateva cauze: presiune scazuta a carburantului, injectoare infundate, senzor de presiune defect, pompa de combustibil defecta, turbo defect, masina nu isi poate face regenerare la DPF, EGR blocat pe deschis, filtru de aer murdar, clapeta de admisie defecta.

Atentie mare in cazul in care motorul masinii se opreste doar la plecari de pe loc. In acest caz, cel mai probabil este o defectiune mecanica – ambreiajul nu mai functioneaza. Oprirea motorului la plecarea de pe loc se simte diferit la volan fata de oprirea brusca in mers, la viteza medie sau mare si poate fi simplu de detectat de catre soferi.

Oprirea motorului in mers la Volvo V70 este un aspect la care trebuie sa fii atent. De altfel, la toate masinile, cand motorul se opreste in mers nu mai functioneaza nici servofrana, nici servodirectia.

Ti s-a oprit motorul in mers la Volvo V70? Iata ce solutii ai!

In primul rand, trebuie sa stii cum poti controla o masina al carui motor se opreste brusc. Din momentul opririi, masina nu mai are frane asistate electric sau hidraulic, in functie de situatie si nici directie controlata electric. Totul este mecanic.

Franele pot fi controlate apasand pedala cu foarte mare forta, iar directia manevrand cu fermitate volanul. 

Calmul si instinctul de control sunt esentiale. Cel mai important este sa reusesti sa eviti orice impact si sa stationezi intr-un loc in care nici tu, nici ceilalti participanti la trafic nu sunteti in pericol.

Daca masina are cutie automata, aceasta trebuie scoasa si lasata pe liber, pentru a putea fi impinsa catre un loc sigur. Bineinteles, remedierea acestor defectiuni se face intr-un service autorizat.

Cum poti preveni situatiile in care motorul se opreste in mers la Volvo V70?

Asa cum ai observat, majoritatea cauzelor sunt defectiuni electronice sau mecanice. Inainte de a aparea o astfel de defectiune, masina iti da semne de avertizare, depinde de tine sa le observi. Asculta-ti masina! Alimenteaza la timp. Gandeste-te ca o reparatie minora amanata duce la o defectiune majora care te va costa mult mai mult. Mergi la service pentru intretinere, revizii periodice si foloseste consumabile de calitate. 

Articole similare
S-a oprit motorul in mers la Volvo XC90

S-a oprit motorul in mers la Volvo XC90

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Volvo XC90.

S-a oprit motorul in mers la Volvo C70

S-a oprit motorul in mers la Volvo C70

Ca sa poti preveni ori sa reactionezi cat mai obiectiv cu putinta atunci cand motorul se opreste brusc la Volvo C70, iti detaliem situatiile in care se intampla acest lucru.

S-a oprit motorul in mers la Volvo S70

S-a oprit motorul in mers la Volvo S70

Ca sa poti preveni ori sa reactionezi cat mai obiectiv cu putinta atunci cand motorul se opreste brusc la Volvo S70, iti detaliem situatiile in care se intampla acest lucru.

S-a oprit motorul in mers la Volvo V40

S-a oprit motorul in mers la Volvo V40

Ca sa poti preveni ori sa reactionezi cat mai obiectiv cu putinta atunci cand motorul se opreste brusc la Volvo V40, iti detaliem situatiile in care se intampla acest lucru.

S-a oprit motorul in mers la Volvo XC60

S-a oprit motorul in mers la Volvo XC60

Ca sa poti preveni ori sa reactionezi cat mai obiectiv cu putinta atunci cand motorul se opreste brusc la Volvo XC60, iti detaliem situatiile in care se intampla acest lucru.

S-a oprit motorul in mers la Volvo S40

S-a oprit motorul in mers la Volvo S40

In acest articol vom incerca sa analizam cauzele care pot opri motorul brusc, in mers si sa te sfatuim ce trebuie sa faci atunci cand se opreste brusc motorul la Volvo S40.

S-a oprit motorul in mers la Volvo S80

S-a oprit motorul in mers la Volvo S80

In acest articol vom incerca sa analizam cauzele care pot opri motorul brusc, in mers si sa te sfatuim ce trebuie sa faci atunci cand se opreste brusc motorul la Volvo S80.

S-a oprit motorul in mers la Volvo V50

S-a oprit motorul in mers la Volvo V50

In acest articol vom incerca sa analizam cauzele care pot opri motorul brusc, in mers si sa te sfatuim ce trebuie sa faci atunci cand se opreste brusc motorul la Volvo V50.

S-a oprit motorul in mers la Volvo V90

S-a oprit motorul in mers la Volvo V90

In acest articol vom incerca sa analizam cauzele care pot opri motorul brusc, in mers si sa te sfatuim ce trebuie sa faci atunci cand se opreste brusc motorul la Volvo V90.

S-a oprit motorul in mers la Volvo XC70

S-a oprit motorul in mers la Volvo XC70

In acest articol vom incerca sa analizam cauzele care pot opri motorul brusc, in mers si sa te sfatuim ce trebuie sa faci atunci cand se opreste brusc motorul la Volvo XC70.

Volvo V70 scoate fum alb?

Volvo V70 scoate fum alb?

Daca ai gasit chiulasa crapata la Volvo V70, poti fi sigur ca antigelul care raceste motorul ajunge direct in cilindrii.

Volvo V70 scoate fum negru?

Volvo V70 scoate fum negru?

Am vorbit pana acum despre piesele importante si usor de verificat care pot cauza fumul negru la Volvo V70.

Martor EPC aprins la Volvo V70

Martor EPC aprins la Volvo V70

Trebuie sa fi mecanic sau sa cochetezi de mult cu industria auto sa stii exact ce inseamna martorul EPC aprins la Volvo V70.

S-a oprit motorul in mers la Ford S-Max

S-a oprit motorul in mers la Ford S-Max

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Ford S-Max.

Volan blocat la Volvo V70, ce pot sa fac?

Volan blocat la Volvo V70, ce pot sa fac?

Motivul pentru care volanul se blocheaza la Volvo V70 si solutii prin care puteti rezolva aceasta problema.

S-a oprit motorul in mers la Opel Insignia

S-a oprit motorul in mers la Opel Insignia

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Opel Insignia.

S-a oprit motorul in mers la Opel Signum

S-a oprit motorul in mers la Opel Signum

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Opel Signum.

S-a oprit motorul in mers la Opel Vivaro

S-a oprit motorul in mers la Opel Vivaro

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Opel Vivaro.

S-a oprit motorul in mers la Peugeot 206

S-a oprit motorul in mers la Peugeot 206

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Peugeot 206.

S-a oprit motorul in mers la Peugeot 3008

S-a oprit motorul in mers la Peugeot 3008

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Peugeot 3008.

S-a oprit motorul in mers la Peugeot 308

S-a oprit motorul in mers la Peugeot 308

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Peugeot 308.

S-a oprit motorul in mers la Peugeot 406

S-a oprit motorul in mers la Peugeot 406

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Peugeot 406.

S-a oprit motorul in mers la Peugeot 508

S-a oprit motorul in mers la Peugeot 508

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Peugeot 508.

S-a oprit motorul in mers la Peugeot Expert

S-a oprit motorul in mers la Peugeot Expert

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Peugeot Expert.

S-a oprit motorul in mers la Porsche Cayman

S-a oprit motorul in mers la Porsche Cayman

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Porsche Cayman.

S-a oprit motorul in mers la Porsche Panamera

S-a oprit motorul in mers la Porsche Panamera

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Porsche Panamera.

S-a oprit motorul in mers la Renault Clio

S-a oprit motorul in mers la Renault Clio

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Renault Clio.

S-a oprit motorul in mers la Renault Kadjar

S-a oprit motorul in mers la Renault Kadjar

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Renault Kadjar.

S-a oprit motorul in mers la Renault Laguna

S-a oprit motorul in mers la Renault Laguna

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Renault Laguna.

S-a oprit motorul in mers la Renault Scenic

S-a oprit motorul in mers la Renault Scenic

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Renault Scenic.

Afla daca viitoare ta masina SH a avut daune sau KM dati inapoi