S-a oprit motorul in mers la Volvo V90

S-a oprit motorul in mers la Volvo V90

Ni s-a intamplat fiecaruia dintre noi cel putin o data in viata, sa se opreasca brusc motorul in mers sau cand stateam pe loc cu masina.

Cauzele pot fi diverse si problemele pe care le anunta aceasta oprire brusca si neintentionata pot fi la fel de diverse. Fie ca vorbim de un senzor cum ar fi senzorul de la DPF care a bagat masina in modul limp fie ca vorbim de o problema mecanica grava, cum ar fi un piston blocat sau o transmisie blocata. In orice caz, aceasta situatie este una foarte neplacuta, mai ales daca masina se opreste in mers si dupa nu mai vrea sa porneasca deloc.

In acest articol vom incerca sa analizam cauzele care pot opri motorul brusc, in mers si sa te sfatuim ce trebuie sa faci atunci cand se opreste brusc motorul la Volvo V90. Impreuna vom incerca sa gasim solutii la problema care tocmai ce a aparut si sa prevenim reaparitia ei.

Noua ni s-a intamplat sa ni se opreasca motorul masinii in mers si va spunem cu mana pe inima ca situatia este una infricosatoare, mai ales daca se intampla la viteza mare sau in vacanta cu familia la mare distanta de casa. Dupa cum am spus, scopul acestui articol este sa analizam cauzele care genereaza aceasta oprire brusca, sa vedem ce solutii avem ca soferi cand se intampla si ce trebuie sa facem de acum sa prevenim oprirea motorului.

Cauze care pot opri motorul in mers la Volvo V90

Turbina, senzori, filtre, supare, lipsa de combustibil sau un scurt-circuit sunt motive din cauza caruia motorul masinii tale se opreste brusc in mers. Dupa cum am spus unele cauze pot fi banale si chiar penibile ( pana prostului, cand uitam sa alimentam ) sau foarte grave si foarte periculoase, cum ar fi un piston blocat la 130 de km/h care poate bloca transmisia si poate duce masina in decor.

Haide sa analizam principalele sau mai bine zis cele mai frecvente cauze care pot duce la oprirea motorului in mers la Volvo V90:

  • motorul a ramas fara ulei. Fie ca vorbim de un bloc motor spart, de o turbina care mananca ulei sau de o garnitura care nu mai tine uleiul in interior, atunci cand motorul nu mai este racit cum trebuie din cauza lipsei de ulei din carter, el se poate bloca din cauza temperaturilor enorme la care lucreaza. Se poate topi un piston si el va putea bloca direct motorul;
  • transmisia a ramas fara ulei. Pe principiul aceeasi Marie dar cu alta palarie, transmisia masinii se poate bloca si ea din cauza uleiului, mai exact din cauza lipsei lui. Daca nu se blocheaza, ea poate intra in modul limp din cauza supraincalzirii si ECU va opri masina in mers;
  • motorul s-a supraincalzit. Poate cea mai frecventa cauza a opririi motorului in mers la Volvo V90. Este acelasi caz ca cel de mai sus unde lipsa uleiului incalzeste motorul prea tare. Aici lipsa de racire sau de lichid de racire, un ventilator care nu mai raceste, etc, sunt cauze care supraincalzesc motorul si pot topi internele pana ce se blocheaza motorul;
  • probleme de natura electrica. Daca ECU pateste ceva, motorul se opreste pe loc. Daca sistemul de aprindere al masinii nu mai functioneaza, de asemenea, motorul se va opri pe loc. Atunci cand ECU se arde brusc nu veti primi niciun semn din partea masinii inainte. Daca este o alta problema electrica grava, sanse mari ca Check-Engine sa se aprinda in bord inainte de a se opri motorul.

Ce trebuie sa faci cand se opreste motorul in mers la Volvo V90?

Sa speram ca doar ai uitat sa alimentezi masina si rezervorul de combustibil este gol. In acest caz trebuie sa ajungi la pompa si sa realimentezi. Din pacate, de multe ori pompa de combustibil se strica atunci cand masina ramane fara combustibil. Daca masina are pompa defecta si realimentezi, motorul tot nu va porni. Trebuie sa duci masina la un service.

Alternatorul necesita sa fie inlocuit daca nu mai incarca bateria masinii. Daca alternatorul a cedat la Volvo V90 masina va mai merge putin, pana consuma toata bateria. Odata consumata bateria motorul se va opri imediat fara niciun semn. Singura situatie care poate da de gol un alternator defect este o lumina a farurilor din ce in ce mai slaba pana se vor stinge odata cu motorul.

Bateria descarcata poate fi si ea vinovata. Iti recomandam atunci cand vrei sa schimbi bateria, sa verifici si puterea de incarcare a alternatorului.

Ambreiajul defect poate opri si el la plecari de pe loc motorul in mers, dar atunci se va simti ca este o problema mecanica. O sa simti atunci cand se opreste motorul de la ambreiaj ca este ceva defect mecanic. Situatia se intampla doar la plecari de pe loc si este foarte diferita de situatia in care masina se opreste brusc la viteza mare.

Alte probleme care pot opri brusc motorul in mers la Volvo V90:

  • presiune scazuta a carburantului, injectoare infundate, senzor de presiune defect, pompa de combustibil defecta, turbo defect, masina nu isi poate face regenerare la DPF, EGR blocat pe deschis, filtru de aer murdar, clapeta de admisie defecta.

Este important de stiut ca atunci cand motorul se opreste in mers, la orice masina nu doar la Volvo V90, masina va ramane fara servo-frana, si fara servodirectie.

Ce trebuie sa faci daca ti s-a oprit motorul in mers la Volvo V90?

Trebuie sa intelegi ca masina se comporta acum ca o Dacie veche si nu are frane asistate electric si nici directie controlata electric. Totul se actioneaza pur mecanic si hidraulic.

Nu te speria ca trebuie sa apesi tare de tot pe frana sau sa tragi cu mult mai multa forta de volan. Pastreaza-ti calmul si trage masina pe dreapta intr-un loc unde poate fi tractata sau urcata pe platforma fara sa pui in pericol traficul rutier.

Daca masina are cutie automata scoate-o repede pe liber si las-o scoasa pe liber pentru a putea fi impinsa si urcata pe o platforma. Du-te cu masina la service-ul cu care lucrezi de obicei si investigati impreuna problema.

Ce trebuie sa faci sa nu ti se opreasca motorul in mers la Volvo V90?

Trebuie sa intelegi cum functioneaza o masina moderna, sa ii faci reviziile la timp si sa fi atent la semnele pe care ti le da. Daca vezi ca apa a ajuns la 130 de grade nu merge cu ea asa 3 saptamani in ideea in care trebuie sa faci rost de bani sa rezolvi cu pompa de apa, repar-o cat mai curand sau nu mai merge deloc cu ea pana faci rost de bani.

Articole similare
S-a oprit motorul in mers la Volvo XC90

S-a oprit motorul in mers la Volvo XC90

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Volvo XC90.

S-a oprit motorul in mers la Volvo C70

S-a oprit motorul in mers la Volvo C70

Ca sa poti preveni ori sa reactionezi cat mai obiectiv cu putinta atunci cand motorul se opreste brusc la Volvo C70, iti detaliem situatiile in care se intampla acest lucru.

S-a oprit motorul in mers la Volvo S70

S-a oprit motorul in mers la Volvo S70

Ca sa poti preveni ori sa reactionezi cat mai obiectiv cu putinta atunci cand motorul se opreste brusc la Volvo S70, iti detaliem situatiile in care se intampla acest lucru.

S-a oprit motorul in mers la Volvo V40

S-a oprit motorul in mers la Volvo V40

Ca sa poti preveni ori sa reactionezi cat mai obiectiv cu putinta atunci cand motorul se opreste brusc la Volvo V40, iti detaliem situatiile in care se intampla acest lucru.

S-a oprit motorul in mers la Volvo V70

S-a oprit motorul in mers la Volvo V70

Ca sa poti preveni ori sa reactionezi cat mai obiectiv cu putinta atunci cand motorul se opreste brusc la Volvo V70, iti detaliem situatiile in care se intampla acest lucru.

S-a oprit motorul in mers la Volvo XC60

S-a oprit motorul in mers la Volvo XC60

Ca sa poti preveni ori sa reactionezi cat mai obiectiv cu putinta atunci cand motorul se opreste brusc la Volvo XC60, iti detaliem situatiile in care se intampla acest lucru.

S-a oprit motorul in mers la Volvo S40

S-a oprit motorul in mers la Volvo S40

In acest articol vom incerca sa analizam cauzele care pot opri motorul brusc, in mers si sa te sfatuim ce trebuie sa faci atunci cand se opreste brusc motorul la Volvo S40.

S-a oprit motorul in mers la Volvo S80

S-a oprit motorul in mers la Volvo S80

In acest articol vom incerca sa analizam cauzele care pot opri motorul brusc, in mers si sa te sfatuim ce trebuie sa faci atunci cand se opreste brusc motorul la Volvo S80.

S-a oprit motorul in mers la Volvo V50

S-a oprit motorul in mers la Volvo V50

In acest articol vom incerca sa analizam cauzele care pot opri motorul brusc, in mers si sa te sfatuim ce trebuie sa faci atunci cand se opreste brusc motorul la Volvo V50.

S-a oprit motorul in mers la Volvo XC70

S-a oprit motorul in mers la Volvo XC70

In acest articol vom incerca sa analizam cauzele care pot opri motorul brusc, in mers si sa te sfatuim ce trebuie sa faci atunci cand se opreste brusc motorul la Volvo XC70.

Martor EPC aprins la Volvo V90

Martor EPC aprins la Volvo V90

Din pacate, pot fi nenumarate cauze din pricina carora martorul EPC se poate aprinde la Volvo V90, printre care clapeta de acceleratie.

Volvo V90 scoate fum alb?

Volvo V90 scoate fum alb?

In acest articol o sa ne concetram toata atentia asupra situatiei in care Volvo V90 scoate fum alb pe evacuare.

Volvo V90 scoate fum negru?

Volvo V90 scoate fum negru?

Fumul negru la Volvo V90 nu anunta o problema grava la motor, insa noi iti recomandam sa rezolvi problema lui cat mai curand.

Volan blocat la Volvo V90, ce pot sa fac?

Volan blocat la Volvo V90, ce pot sa fac?

Motivul pentru care volanul se blocheaza la Volvo V90 si solutii prin care puteti rezolva aceasta problema.

S-a oprit motorul in mers la Ford S-Max

S-a oprit motorul in mers la Ford S-Max

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Ford S-Max.

S-a oprit motorul in mers la Opel Insignia

S-a oprit motorul in mers la Opel Insignia

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Opel Insignia.

S-a oprit motorul in mers la Opel Signum

S-a oprit motorul in mers la Opel Signum

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Opel Signum.

S-a oprit motorul in mers la Opel Vivaro

S-a oprit motorul in mers la Opel Vivaro

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Opel Vivaro.

S-a oprit motorul in mers la Peugeot 206

S-a oprit motorul in mers la Peugeot 206

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Peugeot 206.

S-a oprit motorul in mers la Peugeot 3008

S-a oprit motorul in mers la Peugeot 3008

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Peugeot 3008.

S-a oprit motorul in mers la Peugeot 308

S-a oprit motorul in mers la Peugeot 308

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Peugeot 308.

S-a oprit motorul in mers la Peugeot 406

S-a oprit motorul in mers la Peugeot 406

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Peugeot 406.

S-a oprit motorul in mers la Peugeot 508

S-a oprit motorul in mers la Peugeot 508

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Peugeot 508.

S-a oprit motorul in mers la Peugeot Expert

S-a oprit motorul in mers la Peugeot Expert

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Peugeot Expert.

S-a oprit motorul in mers la Porsche Cayman

S-a oprit motorul in mers la Porsche Cayman

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Porsche Cayman.

S-a oprit motorul in mers la Porsche Panamera

S-a oprit motorul in mers la Porsche Panamera

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Porsche Panamera.

S-a oprit motorul in mers la Renault Clio

S-a oprit motorul in mers la Renault Clio

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Renault Clio.

S-a oprit motorul in mers la Renault Kadjar

S-a oprit motorul in mers la Renault Kadjar

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Renault Kadjar.

S-a oprit motorul in mers la Renault Laguna

S-a oprit motorul in mers la Renault Laguna

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Renault Laguna.

S-a oprit motorul in mers la Renault Scenic

S-a oprit motorul in mers la Renault Scenic

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Renault Scenic.

Afla daca viitoare ta masina SH a avut daune sau KM dati inapoi