S-a oprit motorul in mers la Volvo XC90

S-a oprit motorul in mers la Volvo XC90

Cei mai multi soferi au experimentat situatia in care motorul masinii s-a oprit fara ca ei sa fi facut vreo manevra gresita. Oprirea motorului in mers sau cand masina stationeaza cu motorul pornit se poate intampla oricui.

Sunt mai multe motive care pot duce la oprirea motorului masinii pe neasteptate atunci cand esti in trafic sau cand stationezi. Un simplu senzor, de exemplu senzorul de la DPF care activeaza modul de siguranta al masinii, Limp Mode, poate iti opreasca instant motorul. Situatia devine mai grava, insa, cand intervin defecte mecanice costisitoare, de exemplu, blocarea unui piston sau a transmisiei. Toate situatiile in care motorul moare sunt frustrante, insa atunci cand masina nu mai porneste deloc dupa un astfel de episod este clar de nedorit.

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Volvo XC90. Este important sa afli cum sa previi aceasta situatie care nu este deloc confortabila pentru niciun sofer, dar si cum sa actionezi atunci cand esti pus in fata faptului si motorul masinii se opreste brusc in mers.

Poate te afli printre putinii norocosi care nu au trait la volan frustrarea de a nu le mai merge brusc motorul masinii. In acest caz, imagineaza-ti doar cum ar fi sa ramai de-a dreptul in mijlocul drumului si sa nu mai reusesti sa mai pornesti masina dupa un astfel de episod. Daca totul se petrece si pe un drum de mare viteza te asiguram ca experienta este una pe care nu vrei sa o mai repeti vreodata. Pentru ca noi stim cum este, iti impartasim din experienta noastra si te ajutam cu recomandari.

De ce se poate opri in mod neasteptat motorul la Volvo XC90?

Motorul se opreste neasteptat din diverse cauze, precum: scurt-circuit, lipsa de combustibil, senzori, filtre, supape, turbina. Cand masina ramane fara combustibil, motorul se opreste in mers. Este una dintre cele mai penibile situatii, insa experienta ne confirma ca se poate intampla si la case mari. Cu adevarat perioculoase insa sunt defectele care pot bloca transmisia, de exemplu un piston blocat la o viteza de peste 100 de km pe ora poate fi un pericol de necontrolat.

Sa luam, pe rand, cele mai intalnite cauze confirmate pentru oprirea motorului in mers la Volvo XC90:

  • mergi fara ulei. Cand motorul ramane fara ulei nu se mai lubrifiaza corespunzator, se supraincalzeste si se blocheaza. Un motor poate ramane fara ulei atunci cand pierde uleiul din cauza unei garnituri defecte, din cauza blocului motor spart sau a unei turbine care consuma mult.
  • nu mai este ulei de transmisie. Mecanismul de functionare este acelasi, lipsa uleiului de transmisie duce la blocarea acesteia sau la supraincalzire si activarea modului limp care opreste brusc masina. 
  • supraincalzirea motorului. Una dintre cele mai intalnite situatii in care motorul la Volvo XC90 se opreste este supraincalzirea. Supraincalzirea apare cand nu mai exista racire – lipseste lichidul de racire, un ventilator nu mai functioneaza – astfel internele se topesc si blocheaza motorul.
  • defecte electrice. Problemele electrice sunt anuntate de obicei de martorul Check-Engine care se aprinde in bord si care nu ar trebui ignorat. Dar motorul se poate opri si din cauze neanuntate si neasteptate  -  ECU defecta (Engine Control Unit sau unitatea de comanda a motorului). Si cand sistemul de aprindere este defect motorul se opreste.

Ce solutii ai cand motorul se opreste in mers la Volvo XC90?

Pentru fiecare problema exista una sau mai multe solutii. Nu mai este combustibil. Daca ai ignorat indicatorul de combustibil si motorul masinii s-a oprit brusc, solutia este simpla. Realimentarea te poate salva si iti poti continua linistit drumul. Este bine de stiut, insa, ca daca masina nu porneste dupa realimentare, sunt sanse mari sa se fi defectat si pompa de combustibil si sa fie nevoie de service.

Alternatorul s-a stricat. Fii atent la intensitatea luminii farurilor! Daca aceasta este din ce in ce mai slaba, este posibil ca alternatorul sa nu functioneze cum trebuie si sa consume foarte mult. Cand se strica alternatorul la Volvo XC90, masina mai functioneaza doar pana se consuma toata bateria, apoi motorul se opreste instant.

Bateria s-a consumat. Verifica atat tensiunea bateriei, cat si puterea de incarcare a alternatorului pentru a te asigura ca acestea functioneaza in mod corect si nu vei ramane fara energie electrica. 

Daca motorul se opreste la plecarea de pe loc, situatia este putin diferita. Cauza poate fi mecanica si anume defectarea ambreiajului. Pentru un sofer cu putina experienta, vine natural sa recunoasca diferenta dintre oprirea motorului la plecare cauzata de ambreiajul defect si alte situatii in care motorul se opreste instant. 

Bonus – alte cauze care duc oprirea instanta a motorului in mers la Volvo XC90:

  • presiune scazuta a carburantului, injectoare infundate, senzor de presiune defect, pompa de combustibil defecta, turbo defect, masina nu isi poate face regenerare la DPF, EGR blocat pe deschis, filtru de aer murdar, clapeta de admisie defecta.

Important! Orice masina al carei motor se opreste brusc ramane fara servo-frana si fara servodirectie. Acest lucru se intampla si la Volvo XC90.

Recomandari in cazul in care motorul de la Volvo XC90 s-a oprit brusc.

Cum spuneam, o masina al carei motor se opreste instant ramane fara frane asistate hidraulic/electric si fara directie controlata electric. Daca ai condus o masina veche, stii cum se simte. Totul functioneaza mecanic si hidraulic. 

Prima recomandare este sa nu intri in panica. Siguranta este pe primul loc. Trebuie sa te concentrezi sa apesi foarte tare pe frana si sa controlezi volanul cu putere. Este important sa poti aduce masina intr-o pozitie sigura de unde sa poata fi preluata si verificata. Daca masina este automata, trebuie lasata pe liber. Orice fel de probleme care apar trebuie verificate in detaliu intr-un service auto si remediate la timp.

Cum sa procedezi ca sa nu ti se opreasca instant motorul la Volvo XC90?

Pentru a functiona in siguranta, orice masina are nevoie nu doar de combustibil, ci si de verificari periodice. Este esential ca sofer sa fii atent cum functioneaza masina – este ca un organism inainte de a se imbolnavi si transmite semnele estul de clare daca ai deschidere si doresti sa le observi. In plus, este indicat sa optezi pentru servisare si mentenanta de calitate. Rezolva la timp problemele care apar pentru ca micile defectiuni atrag defectiuni mari si totodata cheltuieli costisitoare de reparatii. 

Articole similare
S-a oprit motorul in mers la Volvo C70

S-a oprit motorul in mers la Volvo C70

Ca sa poti preveni ori sa reactionezi cat mai obiectiv cu putinta atunci cand motorul se opreste brusc la Volvo C70, iti detaliem situatiile in care se intampla acest lucru.

S-a oprit motorul in mers la Volvo S70

S-a oprit motorul in mers la Volvo S70

Ca sa poti preveni ori sa reactionezi cat mai obiectiv cu putinta atunci cand motorul se opreste brusc la Volvo S70, iti detaliem situatiile in care se intampla acest lucru.

S-a oprit motorul in mers la Volvo V40

S-a oprit motorul in mers la Volvo V40

Ca sa poti preveni ori sa reactionezi cat mai obiectiv cu putinta atunci cand motorul se opreste brusc la Volvo V40, iti detaliem situatiile in care se intampla acest lucru.

S-a oprit motorul in mers la Volvo V70

S-a oprit motorul in mers la Volvo V70

Ca sa poti preveni ori sa reactionezi cat mai obiectiv cu putinta atunci cand motorul se opreste brusc la Volvo V70, iti detaliem situatiile in care se intampla acest lucru.

S-a oprit motorul in mers la Volvo XC60

S-a oprit motorul in mers la Volvo XC60

Ca sa poti preveni ori sa reactionezi cat mai obiectiv cu putinta atunci cand motorul se opreste brusc la Volvo XC60, iti detaliem situatiile in care se intampla acest lucru.

S-a oprit motorul in mers la Volvo S40

S-a oprit motorul in mers la Volvo S40

In acest articol vom incerca sa analizam cauzele care pot opri motorul brusc, in mers si sa te sfatuim ce trebuie sa faci atunci cand se opreste brusc motorul la Volvo S40.

S-a oprit motorul in mers la Volvo S80

S-a oprit motorul in mers la Volvo S80

In acest articol vom incerca sa analizam cauzele care pot opri motorul brusc, in mers si sa te sfatuim ce trebuie sa faci atunci cand se opreste brusc motorul la Volvo S80.

S-a oprit motorul in mers la Volvo V50

S-a oprit motorul in mers la Volvo V50

In acest articol vom incerca sa analizam cauzele care pot opri motorul brusc, in mers si sa te sfatuim ce trebuie sa faci atunci cand se opreste brusc motorul la Volvo V50.

S-a oprit motorul in mers la Volvo V90

S-a oprit motorul in mers la Volvo V90

In acest articol vom incerca sa analizam cauzele care pot opri motorul brusc, in mers si sa te sfatuim ce trebuie sa faci atunci cand se opreste brusc motorul la Volvo V90.

S-a oprit motorul in mers la Volvo XC70

S-a oprit motorul in mers la Volvo XC70

In acest articol vom incerca sa analizam cauzele care pot opri motorul brusc, in mers si sa te sfatuim ce trebuie sa faci atunci cand se opreste brusc motorul la Volvo XC70.

Volvo XC90 scoate fum negru?

Volvo XC90 scoate fum negru?

In articolul de fata vom scrie de ce evacueaza Volvo XC90 fum negru si ce piese pot genera fumul.

Martor EPC aprins la Volvo XC90

Martor EPC aprins la Volvo XC90

Din pacate, pot fi nenumarate cauze din pricina carora martorul EPC se poate aprinde la Volvo XC90, printre care clapeta de acceleratie.

Volvo XC90 scoate fum alb?

Volvo XC90 scoate fum alb?

Ce trebuie sa faci ca masina ta sa nu mai scoata fum? Rezolva alaturi de noi problema fumului alb la Volvo XC90.

Volan blocat la Volvo XC90, ce pot sa fac?

Volan blocat la Volvo XC90, ce pot sa fac?

Motivul pentru care volanul se blocheaza la Volvo XC90 si solutii prin care puteti rezolva aceasta problema.

S-a oprit motorul in mers la Ford S-Max

S-a oprit motorul in mers la Ford S-Max

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Ford S-Max.

Cum resetezi TPMS (senzori presiune pneuri) la Volvo XC90?

Cum resetezi TPMS (senzori presiune pneuri) la Volvo XC90?

Diagnosticheaza si reseteaza senzorii de presiune pneuri (TPMS) de la Volvo XC90. Alfa de ce martorul TPMS sta aprins in bord si ce trebuie sa faci in cazul acesta.

S-a oprit motorul in mers la Opel Insignia

S-a oprit motorul in mers la Opel Insignia

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Opel Insignia.

S-a oprit motorul in mers la Opel Signum

S-a oprit motorul in mers la Opel Signum

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Opel Signum.

S-a oprit motorul in mers la Opel Vivaro

S-a oprit motorul in mers la Opel Vivaro

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Opel Vivaro.

S-a oprit motorul in mers la Peugeot 206

S-a oprit motorul in mers la Peugeot 206

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Peugeot 206.

S-a oprit motorul in mers la Peugeot 3008

S-a oprit motorul in mers la Peugeot 3008

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Peugeot 3008.

S-a oprit motorul in mers la Peugeot 308

S-a oprit motorul in mers la Peugeot 308

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Peugeot 308.

S-a oprit motorul in mers la Peugeot 406

S-a oprit motorul in mers la Peugeot 406

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Peugeot 406.

S-a oprit motorul in mers la Peugeot 508

S-a oprit motorul in mers la Peugeot 508

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Peugeot 508.

S-a oprit motorul in mers la Peugeot Expert

S-a oprit motorul in mers la Peugeot Expert

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Peugeot Expert.

S-a oprit motorul in mers la Porsche Cayman

S-a oprit motorul in mers la Porsche Cayman

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Porsche Cayman.

S-a oprit motorul in mers la Porsche Panamera

S-a oprit motorul in mers la Porsche Panamera

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Porsche Panamera.

S-a oprit motorul in mers la Renault Clio

S-a oprit motorul in mers la Renault Clio

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Renault Clio.

S-a oprit motorul in mers la Renault Kadjar

S-a oprit motorul in mers la Renault Kadjar

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Renault Kadjar.

S-a oprit motorul in mers la Renault Laguna

S-a oprit motorul in mers la Renault Laguna

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Renault Laguna.

Afla daca viitoare ta masina SH a avut daune sau KM dati inapoi