Schimb ulei Volvo V40 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Volvo V40 - cand si cum trebuie facut?

Cea mai des intalnita procedura pe care conducatorii auto o solicita in cadrul service-urilor ori a atelierelor de reparatii din Romania este in mod cert revizia, insemnand schimbul de ulei si de filtre.

In cazul in care ati efectuat cautari pe internet legate de revizia ori schimbul de ulei pentru autoturismul Volvo V40 si cautarea v-a adus pe site-ul nou, vrem sa stiti ca ati ajuns in locul potrivit.

Scopul acestui articol sa aflati notiuni generale despre uleiuri auto, care este costul final al unui schimb de ulei, motivul esential pentru care trebuie mers la revizie frecvent, chiar si durata acestei proceduri.

Pasul numarul unu este obligatoriu si face referire la ce tip de ulei este recomandat pentru masina Volvo V40. Pentru acest aspect, este necesara existenta cartii masinii. Vreti sa cunoasteti motivul pentru care mecanicul nu ar trebui intrebat despre brandul de ulei? Uneori se intampla sa detina un stoc imens pentru un anumit ulei, lucru care il determina sa iti recomande ceva ce nu e tocmai in regula pentru masina.

Cartea masinii serveste la o cunoastere mai buna a autoturismului deoarece se va tine cont de numarul kilometrilor parcursi. Pe scurt: un motor nou necesita un anumit tip de ulei, insa pentru acelasi tip de motor cu o uzura de aproximativ 300.000 de km este necesar un ulei diferit.

Exista diverse alternative pentru a descoperi ce fel de ulei necesita autoturismul dvs., cum ar fi: utilizarea codului vin, chiar si seria de sasiu. Folosindu-se de vin, angajatii service-ului va pot spune uleiul apartinator lui Volvo V40.

Este fundamental sa cunoasteti in detaliu rolul uleiului din motor?

Sigur ca DA, pe motiv ca motorul care nu are ulei nu va functiona mai mult de cateva clipe, apoi se va cala, ceea ce inseamna ca se va opri brusc. In componenta motorului exista piese din metal care se ating una de cealalta, acestea fiind permanent in miscare si functionand la temperaturi foarte ridicate. Rolul uleiului este unul de lubrifiere, dar si de a curata si a capta reziduurile metalice, precum si diverse mizerii care survin ulterior procesului de combustie.

Acesta necesita schimbare din cauza faptului ca de-a lungul vremii puterea esentiala de a lubrifia si de a curata se reduce substantial. Nu se cunosc solutii de refacere oricat de bine ar fi filtrat. Ceea ce inseamna ca uleiul nu mai are acelasi proprietati si nu mai duce la bun sfarsit sarcinile pentru care a fost conceput. Este indicat sa efectuati schimbarea uleiului pentru a evita asemenea evenimente.

Atunci cand nu schimbati uleiul la timp sau trec multi ani – de exemplu, autoturismul dumneavoastra este nefolosit 2-3ani si ati parcurs numai 5000 de kilometri, pot aparea avarii deosebit de grave la motor. Articolul actual va va prezenta cand anume se va efectua schimbul uleiului din motor la eleganta Volvo V40.

Pentru care motiv este bine optezi numai pentru uleiul original corespunzator masinii dvs?

Este recomandat sa cumperi doar produsul indicat de producatorul autoturismului pe motiv ca acesta concepe si construieste motorul sa functioneze doar cu un ulei special si nu promite ca motorul va fi functional cu un alt produs poate mai accesibil financiar achizitionat de proprietarul masinii. Aceste uleiuri au diverse vascozitati pe care le vei observa avand nume precum 0W30-10W40-30W40, si altele. Pentru mai multa claritate a asupra acestor vascozitati, faceti un exercitiu de imaginatie si ganditi-va la cat de diferita este mierea in comparatie cu otetul si modalitatea in care se preling cele specificate anterior.

Vascozitatea otetului este fluida – otelul curge efectiv, mierea este densa, cleioasa. Aproximativ la fel se intampla si la diversele categorii de ulei. Probabil produsele de comparare sunt exagerate, insa doar asa puteti retine facil diferenta dintre tipurile de ulei care se afla in comert in prezent. Sugestia noastra este sa optati pentru produsul indicat de producatorul masinii dvs.

Cat de multe tipuri de ulei de motor sunt pe piata pentru masina Volvo V40?

Veti descoperi pe rafturi o mare diversitate de tipuri de ulei care sunt concepute de multe branduri – fiecare sticla in parte este promovata ca fiind cea mai buna pentru motorul masinii tale. In ziua de azi, veti descoperi cu uimire ca exista atat ulei pentru motoare de viteza, dar si de turatie, motoare noi ori ceva mai vechi, masini de teren, pentru sezonul cald sau pentru sezonul rece, s.a.m.d. Iata de ce este atat de dificila alegerea uleiului adecvat. Asadar, luati in calcul sfatul producatorului de a opta pentru uleiul original.

Care sunt cele mai des intalnite tipuri de uleiuri?

  • uleiul standard;
  • uleiul de motor premium;
  • uleiul sintetic utilizat la motoare de turatie, masini sport;
  • uleiul sintetic pentru dube, camioane, masini de tractat sau masini pentru off-road;
  • uleiul pentru motoare cu un numar foarte mare de kilometri. Va sugeram acest ulei atunci cand kilometrajul din bord indica peste 150000-20000 km.

Care este momentul ideal pentru a schimba uleiul din motor la autoturismul Volvo V40?

Aceasta procedura nu necesita intarziere si, nicidecum nu neglijati acest proces. Opinia noastra este sa schimbati uleiul intre 8000 si 15000 de km, tinand cont de mediul in care o conduceti si de stilul de sofat.

Desi o parte din producatori si destul de multe reprezentante auto spun ca schimbarea uleiului ar trebui efectuate la fiecare 30000 de kilometri, aceasta afirmatie condusa la actiune nu face bine motorului masinii care este rulat mai ales in mediul urban zi de zi – uzura intervine mult mai mult, motorul „munceste” mai mult la viteza redusa si are permanent temperatura marita.

Este lesne de inteles ca un motor va fi perfect sanatos atunci cand uleiul va fi schimbat la fiecare 10000 de kilometri si nu la fiecare 30000.

Vom lamuri un ultim aspect, acela referitor la costuri: cati bani veti scoate din buzunar pentru a schimba uleiul la Volvo V40?

Acest aspect este in functie de locul pe care il alegeti pentru a efectua aceasta procedura. In cazul in care optati pentru a schimba uleiul in regim propriu, adica acasa, pretul va fi de aproximativ 500 lei, daca alegeti un service mic de cartier veti cheltui in jur de 1000 lei, daca va indreptati atentia catre o reprezentanta exista sansa sa achitati aproximativ 2500-3500 lei.

Daca veti schimba singur uleiul, este fundamental sa faceti o verificare in cartea masinii pentru a afla exact ce fel de ulei trebuie folosit, unde sunt pozitionate filtrele care necesita schimbare si care este cantitatea in litri care trebuie utilizata.

In momentul in care se incheie procesul de inlocuire, verificati nivelul uleiului la joja atunci cand motorul este rece.

Daca dupa aceasta verificare, nivelul la joja este corespunzator, utilizati tester-ul OBD2 cu scopul de a reseta intervalul de service. Este mult decat indicat sa faceti acest lucru, in caz contrar masina va va anunta ca trebuie schimbat uleiul ori de cate ori o veti porni!

Daca masina nu are niciun sistem incorporat, pe google sau apple play exista sute de aplicatii care iti pot aduce aminte cand sa faci revizia, cand iti expira asigurarea, etc.

Atunci cand masina nu detine nici un fel de sistem incorporat, puteti utiliza o multime de aplicatii care va pot aminti cand sa efectuati revizia, ziua cand se incheie polita de asigurare etc. Aceste aplicatii le puteti gasi pe Google ori Apple Play.

Sfatul de final: schimbati toate filtrele atunci cand efectuati revizia la Volvo V40.

Articole similare
Schimb ulei Volvo XC90 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Volvo XC90 - cand si cum trebuie facut?

Daca ai cautat pe google detalii despre revizie sau schimb de ulei pentru Volvo XC90 si ai ajuns la noi, esti cu siguranta unde trebuie.

Schimb ulei Volvo S40 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Volvo S40 - cand si cum trebuie facut?

Neschimbarea lui la timp poate afecta grav motorul. In acest articol iti vom spune exact cand trebuie sa schimbi uleiul din motor la Volvo S40.

Schimb ulei Volvo S80 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Volvo S80 - cand si cum trebuie facut?

Neschimbarea lui la timp poate afecta grav motorul. In acest articol iti vom spune exact cand trebuie sa schimbi uleiul din motor la Volvo S80.

Schimb ulei Volvo V50 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Volvo V50 - cand si cum trebuie facut?

Neschimbarea lui la timp poate afecta grav motorul. In acest articol iti vom spune exact cand trebuie sa schimbi uleiul din motor la Volvo V50.

Schimb ulei Volvo V90 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Volvo V90 - cand si cum trebuie facut?

Neschimbarea lui la timp poate afecta grav motorul. In acest articol iti vom spune exact cand trebuie sa schimbi uleiul din motor la Volvo V90.

Schimb ulei Volvo XC70 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Volvo XC70 - cand si cum trebuie facut?

Neschimbarea lui la timp poate afecta grav motorul. In acest articol iti vom spune exact cand trebuie sa schimbi uleiul din motor la Volvo XC70.

Schimb ulei Volvo C70 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Volvo C70 - cand si cum trebuie facut?

Vom lamuri un ultim aspect, acela referitor la costuri: cati bani veti scoate din buzunar pentru a schimba uleiul la Volvo C70?

Schimb ulei Volvo S70 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Volvo S70 - cand si cum trebuie facut?

Vom lamuri un ultim aspect, acela referitor la costuri: cati bani veti scoate din buzunar pentru a schimba uleiul la Volvo S70?

Schimb ulei Volvo V70 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Volvo V70 - cand si cum trebuie facut?

Vom lamuri un ultim aspect, acela referitor la costuri: cati bani veti scoate din buzunar pentru a schimba uleiul la Volvo V70?

Schimb ulei Volvo XC60 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Volvo XC60 - cand si cum trebuie facut?

Vom lamuri un ultim aspect, acela referitor la costuri: cati bani veti scoate din buzunar pentru a schimba uleiul la Volvo XC60?

Volvo V40 scoate fum alb?

Volvo V40 scoate fum alb?

Daca ai gasit chiulasa crapata la Volvo V40, poti fi sigur ca antigelul care raceste motorul ajunge direct in cilindrii.

Stage 1 Volvo V40 - Pret si date chiptuning

Stage 1 Volvo V40 - Pret si date chiptuning

Prin modificarea softului la Volvo V40 se optimizeaza toate procesele de mai sus pentru a imbunatati performantele masinii.

Volvo V40 scoate fum negru?

Volvo V40 scoate fum negru?

Am vorbit pana acum despre piesele importante si usor de verificat care pot cauza fumul negru la Volvo V40.

Cum sa dai janta jos la Volvo V40

Cum sa dai janta jos la Volvo V40

In acest articol o sa incercam sa va ajutam sa rezolvati toate problemele pe care le puteti intalni cand vine vorba de jantele masinilor.

Cum resetezi TPMS (senzori presiune pneuri) la Volvo V40?

Cum resetezi TPMS (senzori presiune pneuri) la Volvo V40?

Diagnosticheaza si reseteaza senzorii de presiune pneuri (TPMS) de la Volvo V40. Alfa de ce martorul TPMS sta aprins in bord si ce trebuie sa faci in cazul acesta.

S-a oprit motorul in mers la Volvo V40

S-a oprit motorul in mers la Volvo V40

Ca sa poti preveni ori sa reactionezi cat mai obiectiv cu putinta atunci cand motorul se opreste brusc la Volvo V40, iti detaliem situatiile in care se intampla acest lucru.

Martor ABS aprins la Volvo V40, ce e de facut?

Martor ABS aprins la Volvo V40, ce e de facut?

Modulul ABS poate fi si el defect, poate lua apa sau se poate defecta de la sine. Tine minte, daca martorul ABS este aprins in bord tot sistemul nu va mai functiona.

Cum sa verifici nivelul lichidului de frana la Volvo V40?

Cum sa verifici nivelul lichidului de frana la Volvo V40?

Pe rezervor sunt desenate doua linii care indica Min si Max. Completarea cu lichid de frana la Volvo V40 se face pana ajunge lichidul la linia Max.

Martor EPC aprins la Volvo V40

Martor EPC aprins la Volvo V40

Din pacate, pot fi nenumarate cauze din pricina carora martorul EPC se poate aprinde la Volvo V40, printre care clapeta de acceleratie.

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo V40

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo V40

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Volvo V40. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa cureti filtrul de particule - DPF la Volvo V40?

Cum sa cureti filtrul de particule - DPF la Volvo V40?

Daca ti-ai achizitionat Volvo V40 si are defectiuni la filtrul de particule parcurge cuvant cu cuvant articolul pentru a scapa de probleme viitoare care te pot costa o avere.

Schimb ulei Audi S7 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Audi S7 - cand si cum trebuie facut?

Daca ai cautat pe google detalii despre revizie sau schimb de ulei pentru Audi S7 si ai ajuns la noi, esti cu siguranta unde trebuie.

Schimb ulei Audi SQ7 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Audi SQ7 - cand si cum trebuie facut?

Daca ai cautat pe google detalii despre revizie sau schimb de ulei pentru Audi SQ7 si ai ajuns la noi, esti cu siguranta unde trebuie.

Schimb ulei Bmw X1 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Bmw X1 - cand si cum trebuie facut?

Daca ai cautat pe google detalii despre revizie sau schimb de ulei pentru Bmw X1 si ai ajuns la noi, esti cu siguranta unde trebuie.

Schimb ulei Bmw X4 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Bmw X4 - cand si cum trebuie facut?

Daca ai cautat pe google detalii despre revizie sau schimb de ulei pentru Bmw X4 si ai ajuns la noi, esti cu siguranta unde trebuie.

Schimb ulei Bmw X7 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Bmw X7 - cand si cum trebuie facut?

Daca ai cautat pe google detalii despre revizie sau schimb de ulei pentru Bmw X7 si ai ajuns la noi, esti cu siguranta unde trebuie.

Schimb ulei Bmw M3 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Bmw M3 - cand si cum trebuie facut?

Daca ai cautat pe google detalii despre revizie sau schimb de ulei pentru Bmw M3 si ai ajuns la noi, esti cu siguranta unde trebuie.

Schimb ulei Bmw M6 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Bmw M6 - cand si cum trebuie facut?

Daca ai cautat pe google detalii despre revizie sau schimb de ulei pentru Bmw M6 si ai ajuns la noi, esti cu siguranta unde trebuie.

Schimb ulei Bmw Z4 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Bmw Z4 - cand si cum trebuie facut?

Daca ai cautat pe google detalii despre revizie sau schimb de ulei pentru Bmw Z4 si ai ajuns la noi, esti cu siguranta unde trebuie.

Schimb ulei Chevrolet Captiva - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Chevrolet Captiva - cand si cum trebuie facut?

Daca ai cautat pe google detalii despre revizie sau schimb de ulei pentru Chevrolet Captiva si ai ajuns la noi, esti cu siguranta unde trebuie.

Afla daca viitoare ta masina SH a avut daune sau KM dati inapoi