Schimb ulei Volvo V90 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Volvo V90 - cand si cum trebuie facut?

Cea mai uzuala interventie din orice service din Romania este cu siguranta revizia sau schimbul de ulei din motor si de filtre. Daca ai ajuns pe acest articol inseamna ca urmeaza sa schimbi uleiul la Volvo V90 si vrei sa afli ce ulei trebuie folosit, cat ar trebui sa te coste schimbul de ulei, de ce trebuie uleiul schimbat si cat dureaza tot procesul.

Pentru a afla ce ulei trebuie la Volvo V90, consultati cartea masinii. Este posibil ca in functie de numarul de kilometri ai masinii sa trebuiasca alt tip de ulei la o masina cu 150.000 de km decat la una cu 10.000 de km.

Dupa VIN-ul masinii orice service poate identifica exact ce ulei are nevoie masina ta. Noi iti recomandam sa nu iti comanzi singur uleiul, sa cumperi de la service si sa ceri doar ulei original, uleiul recomandat de producator.

Ce rol are uleiul din motor?

Uleiul de motor este sangele motorului masinii tale. Este folosit pentru a lubrifia toate piesele mobile si pentru a evita supraincalzirea componentelor. Uleiul strabate tot blocul motor si nu numai, el trece prin toate sistemele motorului si toate internele cu scopul de a scadea frecarea dintre piese prin lubrifiere dar are si rolul de a strange reziduri metalice si nu numai.

Uleiul nu are capacitatea de a se regenera si nici nu poate fi tinut mereu curat cu ajutorul unui filtru. Asta inseamna ca intr-un final uleiul isi va pierde din proprietati si va trebui schimbat. Neschimbarea lui la timp poate afecta grav motorul. In acest articol iti vom spune exact cand trebuie sa schimbi uleiul din motor la Volvo V90.

De asemenea ce urmeaza sa iti spunem acum confirma regula de mai sus, cea prin care trebuie sa alegi doar ulei original, recomandat de producator. Uleiurile de motor au mai multe vascozitati, de aceea au denumiri diferite 0W30-5W40-30W40, etc. Ca sa intelegi mai exact cat de diferite aceste vascozitati sunt intre ele, imagineaza-ti diferenta dintre miere si otet si felul in care curg ele.

Mierea este vascoasa si groasa si curge lent iar otetul este subtire si foarte lichid si curge cu repeziciune. Tu trebuie sa alegi uleiul gandit de producator pentru ca acela este uleiul care va strabate cel mai repede motorul si care va asigura cea mai mare protectie internelor. Unele motoare au nevoie de ulei gros, altele ruleaza mult mai bine cu un ulei subtire.

Ce tipuri de ulei de motor exista pentru Volvo V90?

Cum am spus mai sus in articol. Pe piata auto exista zeci de marci diferite si tipuri diferite de ulei, cu tot felul de vascozitati si aditivi. In ziua de astazi gasim pe piata ulei pentru motoare de performanta, pentru motoare noi, pentru masini cu multi kilometri, pentru masini de teren si chiar si uleiuri pentru fiecare anotimp in parte. Astfel, citind pana acum articolul, alegerea uleiului potrivit pentru masina ta parte o sarcina grea.

Care sunt cele mai comune tipuri de ulei?

  • uleiul conventional standard sau premium;
  • uleiul sintetic gandit special pentru motoare de turatie sau de performanta. Cand vine vorba despre masini sport, uleiul trebuie sa curga cel mai bine la temperaturi scazute si sa lubrifieze si sa raceasca motorul la maxim la temperaturi foarte ridicate.
  • ulei sintetic pentru masini de off-road si camioane;
  • ulei pentru masini cu kilometri multi: acest tip de ulei este gandit pentru motoare cu peste 150.000 de km.

Cand trebuie schimbat uleiul din motor la Volvo V90?

Schimbarea uleiului din motor trebuie sa se intample la anumite intervale. Intervalele de schimbare ale uleiului variaza, dar cel mai bine este sa se faca schimbul uleiului la fiecare 8.000 la 15.000 de km.

Multi producatori recomanda in carte schimbarea la 30.000 de km si multe reprezentante sustin aceasta operatiune. Schimbul la 30.000 se face in anumite circumstante si nu este recomandat mai ales daca masina merge zilnic intr-un oras aglomerat unde uzura este mult mai prezenta versus mersul zilnic pe autostrada fara trafic in fata.

Daca o gandim logic, sa faci preventie si sa schimbi uleiul la 10.000 de km masina nu va fi afectata in niciun caz, sa faci asta la 30.000, sansele sunt mai mari sa apara probleme intre timp, corect?

Cat costa sa fac schimbul de ulei la Volvo V90? 

In functie de service-ul unde vrei sa faci operatiunea, pretul poate sa difere foarte mult. La reprezentanta vei plati peste 2500-3500 de lei, la un atelier specializat pe marca ta undeva la 1300-1700, la un service de cartier 1000-1200 si daca vrei sa schimbi singur uleiul te poate costa 500 de lei sau chiar mai putin.

Daca vrei sa faci singur schimbul de ulei asigura-te ca verifici in cartea masinii, pe langa tipul de ulei care trebuie pus, si cantitatea exacta care trebuie pusa. Dupa ce termini toata operatiunea verifica uleiul si la joja, el trebuie sa fie in dreptul liniei MAX ( de maxim ), daca este intre minim si maxim mai completeaza pana ajunge sus.

Trebuie sa stiti ca masinile ( majoritatea ) au un contor de intervale de service, care ne anunta cand trebuie sa facem schimbul de ulei. Dupa fiecare schimb roaga mecanicul sa reseteze intervalul de service, masina te va anunta astfel cand este timpul sa faci urmatorul schimb de ulei la Volvo V90. Daca schimbi singur uleiul acasa asigura-te ca folosesti un tester OBD2 pentru resetarea intervalului.

Daca masina nu are niciun sistem incorporat, pe google sau apple play exista sute de aplicatii care iti pot aduce aminte cand sa faci revizia, cand iti expira asigurarea, etc.

Nu uita sa schimbi toate filtrele cand faci revizia la Volvo V90.

Articole similare
Schimb ulei Volvo XC90 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Volvo XC90 - cand si cum trebuie facut?

Daca ai cautat pe google detalii despre revizie sau schimb de ulei pentru Volvo XC90 si ai ajuns la noi, esti cu siguranta unde trebuie.

Schimb ulei Volvo S40 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Volvo S40 - cand si cum trebuie facut?

Neschimbarea lui la timp poate afecta grav motorul. In acest articol iti vom spune exact cand trebuie sa schimbi uleiul din motor la Volvo S40.

Schimb ulei Volvo S80 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Volvo S80 - cand si cum trebuie facut?

Neschimbarea lui la timp poate afecta grav motorul. In acest articol iti vom spune exact cand trebuie sa schimbi uleiul din motor la Volvo S80.

Schimb ulei Volvo V50 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Volvo V50 - cand si cum trebuie facut?

Neschimbarea lui la timp poate afecta grav motorul. In acest articol iti vom spune exact cand trebuie sa schimbi uleiul din motor la Volvo V50.

Schimb ulei Volvo XC70 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Volvo XC70 - cand si cum trebuie facut?

Neschimbarea lui la timp poate afecta grav motorul. In acest articol iti vom spune exact cand trebuie sa schimbi uleiul din motor la Volvo XC70.

Schimb ulei Volvo C70 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Volvo C70 - cand si cum trebuie facut?

Vom lamuri un ultim aspect, acela referitor la costuri: cati bani veti scoate din buzunar pentru a schimba uleiul la Volvo C70?

Schimb ulei Volvo S70 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Volvo S70 - cand si cum trebuie facut?

Vom lamuri un ultim aspect, acela referitor la costuri: cati bani veti scoate din buzunar pentru a schimba uleiul la Volvo S70?

Schimb ulei Volvo V40 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Volvo V40 - cand si cum trebuie facut?

Vom lamuri un ultim aspect, acela referitor la costuri: cati bani veti scoate din buzunar pentru a schimba uleiul la Volvo V40?

Schimb ulei Volvo V70 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Volvo V70 - cand si cum trebuie facut?

Vom lamuri un ultim aspect, acela referitor la costuri: cati bani veti scoate din buzunar pentru a schimba uleiul la Volvo V70?

Schimb ulei Volvo XC60 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Volvo XC60 - cand si cum trebuie facut?

Vom lamuri un ultim aspect, acela referitor la costuri: cati bani veti scoate din buzunar pentru a schimba uleiul la Volvo XC60?

Volvo V90 scoate fum alb?

Volvo V90 scoate fum alb?

In acest articol o sa ne concetram toata atentia asupra situatiei in care Volvo V90 scoate fum alb pe evacuare.

Volvo V90 scoate fum negru?

Volvo V90 scoate fum negru?

Fumul negru la Volvo V90 nu anunta o problema grava la motor, insa noi iti recomandam sa rezolvi problema lui cat mai curand.

Martor ABS aprins la Volvo V90, ce e de facut?

Martor ABS aprins la Volvo V90, ce e de facut?

Odata aparut in bord martorul abs la Volvo V90, sistemul nu mai functioneaza, asa ca mergi mai incet cu masina mai ales daca conditiile de trafic sunt unele mai grele.

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo V90

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo V90

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Volvo V90. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa verifici nivelul lichidului de frana la Volvo V90?

Cum sa verifici nivelul lichidului de frana la Volvo V90?

Pe rezervor sunt desenate doua linii care indica Min si Max. Completarea cu lichid de frana la Volvo V90 se face pana ajunge lichidul la linia Max.

Martor EPC aprins la Volvo V90

Martor EPC aprins la Volvo V90

Din pacate, pot fi nenumarate cauze din pricina carora martorul EPC se poate aprinde la Volvo V90, printre care clapeta de acceleratie.

Cum sa dai janta jos la Volvo V90

Cum sa dai janta jos la Volvo V90

Astfel de situatii se rezolva foarte repede cand esti la un service sau o vulcanizare cu renume, dar ce crezi ca se va intampla daca faci o pana si roata e blocata de butuc?

Cum sa cureti filtrul de particule - DPF la Volvo V90?

Cum sa cureti filtrul de particule - DPF la Volvo V90?

Daca ti-ai achizitionat Volvo V90 si are defectiuni la filtrul de particule parcurge cuvant cu cuvant articolul pentru a scapa de probleme viitoare care te pot costa o avere.

S-a oprit motorul in mers la Volvo V90

S-a oprit motorul in mers la Volvo V90

In acest articol vom incerca sa analizam cauzele care pot opri motorul brusc, in mers si sa te sfatuim ce trebuie sa faci atunci cand se opreste brusc motorul la Volvo V90.

Cum resetezi TPMS (senzori presiune pneuri) la Volvo V90?

Cum resetezi TPMS (senzori presiune pneuri) la Volvo V90?

Diagnosticheaza si reseteaza senzorii de presiune pneuri (TPMS) de la Volvo V90. Alfa de ce martorul TPMS sta aprins in bord si ce trebuie sa faci in cazul acesta.

Schimb ulei Audi S7 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Audi S7 - cand si cum trebuie facut?

Daca ai cautat pe google detalii despre revizie sau schimb de ulei pentru Audi S7 si ai ajuns la noi, esti cu siguranta unde trebuie.

Schimb ulei Audi SQ7 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Audi SQ7 - cand si cum trebuie facut?

Daca ai cautat pe google detalii despre revizie sau schimb de ulei pentru Audi SQ7 si ai ajuns la noi, esti cu siguranta unde trebuie.

Schimb ulei Bmw X1 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Bmw X1 - cand si cum trebuie facut?

Daca ai cautat pe google detalii despre revizie sau schimb de ulei pentru Bmw X1 si ai ajuns la noi, esti cu siguranta unde trebuie.

Schimb ulei Bmw X4 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Bmw X4 - cand si cum trebuie facut?

Daca ai cautat pe google detalii despre revizie sau schimb de ulei pentru Bmw X4 si ai ajuns la noi, esti cu siguranta unde trebuie.

Schimb ulei Bmw X7 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Bmw X7 - cand si cum trebuie facut?

Daca ai cautat pe google detalii despre revizie sau schimb de ulei pentru Bmw X7 si ai ajuns la noi, esti cu siguranta unde trebuie.

Schimb ulei Bmw M3 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Bmw M3 - cand si cum trebuie facut?

Daca ai cautat pe google detalii despre revizie sau schimb de ulei pentru Bmw M3 si ai ajuns la noi, esti cu siguranta unde trebuie.

Schimb ulei Bmw M6 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Bmw M6 - cand si cum trebuie facut?

Daca ai cautat pe google detalii despre revizie sau schimb de ulei pentru Bmw M6 si ai ajuns la noi, esti cu siguranta unde trebuie.

Schimb ulei Bmw Z4 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Bmw Z4 - cand si cum trebuie facut?

Daca ai cautat pe google detalii despre revizie sau schimb de ulei pentru Bmw Z4 si ai ajuns la noi, esti cu siguranta unde trebuie.

Schimb ulei Chevrolet Captiva - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Chevrolet Captiva - cand si cum trebuie facut?

Daca ai cautat pe google detalii despre revizie sau schimb de ulei pentru Chevrolet Captiva si ai ajuns la noi, esti cu siguranta unde trebuie.

Schimb ulei Chevrolet Kalos - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Chevrolet Kalos - cand si cum trebuie facut?

Daca ai cautat pe google detalii despre revizie sau schimb de ulei pentru Chevrolet Kalos si ai ajuns la noi, esti cu siguranta unde trebuie.

Afla daca viitoare ta masina SH a avut daune sau KM dati inapoi