Sfaturi de intretinere a masinii pe timpul verii

Sfaturi de intretinere a masinii pe timpul verii

In timpul sezonului cald, rata de aparitie a incendiilor auto creste cu 20 - 30%. Cele mai multe dintre acestea se datoreaza cresterilor temperaturii asociate anotimpului calduros.

Acesta este motivul pentru care este bine sa cunosteti care sunt masurile de preventie in timpul anotimpului calduros pe care le puteti lua pentru a va asigura ca masina este in siguranta.

Cele mai importante sfaturi pentru prevenirea unor incendii auto in timpul sezonului cald

Cu toate ca masinile sunt facute sa reziste in timp, acest lucru nu inseamna ca sunt indestructibile. Conditiile extreme de temperatura pot afecta starea autoturismelor si le pot face sa devina vulnerabile la incendii.

Riscul de aparitie a unui incendiu creste in timpul anotimpului calduros datorita faptului ca umiditatea scade si temperaturile dezvoltate la nivelul motorului cresc. In continuare va prezentam cateva masuri de prevenire a incendiilor pe care este bine sa le cunoasteti pentru a putea asigura o stare buna de functionare a autoturismului.

Citeste si despre: cum sa folositi vara aerul conditionat al masinii

1. Alegeti cu grija zona in care parcati

De obicei este bine sa evitati zonele care prezinta o vegetatie bogata, dar uscata pentru ca acestea sunt predispuse sa fie afectate de incendii.

Evitati sa parcati in astfel de zone avand in vedere faptul ca in sezonul cald vegetatia uscata se poate aprinde cu usurinta ca urmare a temperaturilor crescute. In cazul in care sunteti nevoit sa va lasati masina afara, este bine sa alegeti zone situate la umbra.

2. Aveti grija atunci cand manevrati tigari sau brichete

In cazul in care sunteti fumator si obisnuiti sa fumati in interiorul masinii, asigurati-va de faptul ca aruncati mucurile de tigara in scrumierele aflate in dotare. Stingeti bine tigarile si eventual aruncati-le intr-o sticla cu putina apa, sticla pe care o veti arunca intr-un cos de gunoi cand ajungeti la destinatie.

In plus, este bine sa nu lasati bricheta in masina, la nivelul banchetelor. In cazul in care acestea sunt expuse luminii solare si in conditii de temperatura extrema pot sa explodeze si sa genereze un incendiu.

3. Verificati existenta unor scurgeri de ulei

Este bine sa verificati daca masina nu prezinta scurgeri de ulei sau de lichid de frana. Motivul pentru care este bine sa procedati in acest fel este acela ca uleiul de motor sau lichidul de frana se pot aprinde cu usurinta. Componentele auto invechite, dar si lipsa masurilor de intretinere corespunzatoare pot duce la pierderi de diferite lichide si va pot pune astfel in pericol.

Pentru a reduce la minim aparitia unui incendiu ar trebui sau consultati manualul de service al autoturismului si sa va prezentati pentru verificari periodice ale masinii.

4. Aveti grija la eventuale scurtcircuite

Mai ales in timpul sezonului cald este posibil sa apara un scurtcircuit. Pentru a preveni aparitia acestora este bine ca starea tehnica a masinii sa fie verificata la fiecare 5.000-10.000 de km.

In cazul in care vi se pare ca masina nu functioneaza corespunzator este bine sa verificati chiar daca numarul de kilometri parcursi nu respecta regula de mai sus.

5. In cazul in care masina se supraincalzeste, ce trebuie sa fac?

In timpul sezonului cald, temperaturile de afara au tendinta sa se supraadauge la temperaturile crescute dezvoltate la nivelul motorului in timpul rularii. Incercati sa nu fortati motorul in aceste conditii de temperatura.

Daca observati faptul ca motorul se supraincalzeste este bine sa trageti pe dreapta si sa luati contactul. Deschideti capota pentru a permite degajarea caldurii si ventilarea corespunzatoare a zonei, pentru a ajuta la racirea motorului.

In concluzie, in timpul verii este bine sa cunoasteti pericolele suplimentare la care va expuneti precum si masurile preventive pe care le puteti lua pentru a reduce la minim riscul de a fi afectati de incendiu. Cititi manualul de service, dar dotati-va masina si cu un extinctor pentru cazurile urgente.

Citeste si despre: cum sa pregatiti masina pentru iarna

Sursa foto: blog.autointhebox.com, harrisonchristian.org, pakwheels.com, fredbeans.com

Articole similare
Rovinieta 2021. Ce amenda primesti daca nu ai rovinieta?

Rovinieta 2021. Ce amenda primesti daca nu ai rovinieta?

Amenzile pentru rovinieta se prescriu in termen de 4 luni de la data savarsirii faptei, insa autoritatile trebuie sa trimita procesul verbal in cel mult doua luni.

Ce se intampla cand ramai fara benzina/motorina?

Ce se intampla cand ramai fara benzina/motorina?

Masinile din ziua de azi au cam toate injectoare si acestea pot suferi din cauza rezidurilor care sunt trase de pe fundul rezervorului in ultimele secunde.

Pompa combustibil: Ce este si ce face?

Pompa combustibil: Ce este si ce face?

Exista mai multe pompe de combustibil: cu diafragma, cu piston, pompe electrice submersibile sau pompe antrenate pneumatic.

Sfaturi intretinere demaror auto ( electromotor )

Sfaturi intretinere demaror auto ( electromotor )

In continuare va vom prezenta 5 sfaturi de top pe care trebuie sa le urmati pentru a va mentine un electromotor cat mai durabil posibil.