Toba de esapament galagioasa?

Toba de esapament galagioasa?

Esapamentul este parte integranta a sistemului de evacuare al autovehiculului dumneavoastra. Sistemul de evacuare evacueaza aerul din interiorul vehiculului, iar toba de esapament il elimina in atmosfera. Intregul sistem ajuta motorul sa mentina o performanta optima si reduce poluarea.

Unul dintre cele mai mari semne ale tobei de esapament ca nu functioneaza corect, este ca autovehiculul dumneavoastra va fi extrem de zgomotos in timpul functionarii. 

Daca observati ca toba de esapament a devenit mai galagioasa decat de obicei, exista unele probleme cu care va confruntati. Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le cunoasteti cu privire la condusul cu o toba de esapament galagioasa.

In cazul in care toba de esapament are o gaura in ea, monoxidul de carbon se poate scurge in vehicul. Acest gaz poate provoca ameteli, greata si dureri de cap. Daca sunteti expus la monoxid de carbon pentru o perioada lunga de timp, eventual inconstienta si moartea pot sa apara. Daca zgomotul de esapament puternic se datoreaza unei gauri, vehiculul este periculos de condus si trebuie inspectat imediat de un mecanic.

Multe orase au ordonante de zgomot care includ modul in care pot fi difuzate zgomote puternice, care includ si defectiuni de zgomot. Daca cauza unei tobe de esapament zgomotoare nu este o defectiune, poate ca nu este la fel de periculos sa conduci masina, dar poti sa fi tras pe dreapta din cauza zgomotului. Mai nou, RAR-ul opreste masini in trafic si le testeaza sistemele de evacuare, daca zgomotul este peste limite, vei ramane fara talon si placute de inmatriculare.

Semnalele unei tobe de esapament defecte includ un sunet in timp ce vehiculul este in functiune. Este posibil ca o piesa rupta a tobei de esapament sa vibreze in sistemul de evacuare, ceea ce poate cauza sunetul de zgomot sau vibratii, inclusiv un sunet de tabla. Daca auziti un sunet ciudat, chemati un mecanic sa se uite la vehiculul dumneavoastra.

Inspectarea tobei de esapament poate indica semne de uzura si defectiuni. Verificati toba de esapament daca are rugina sau o problema la amortizor. 

Un alt semn al unei tobe de esapament rupt este fumul neobisnuit de evacuare. Porniti vehiculul si daca vedeti un fum gros, acest lucru poate indica ca toba de esapament nu functioneaza corect. Acest lucru poate fi periculos, asa ca ar fi bine sa contactati imediat un mecanic autorizat.

Conducerea cu o toba de esapament galagioasa este destul de periculoasa. Daca toba de esapament este galagioasa din cauza unei gauri, a ruginei sau a altui defect, monoxidul de carbon poate intra in cabina vehiculului.

Monoxidul de carbon poate fi periculos pentru dumneavoastra si pasagerii dumneavoastra. In orice caz, este recomandabil ca vehiculul dumneavoastra sa fie inspectat pentru siguranta daca observati zgomote puternice provenite de la toba de esapament sau de oriunde din masina.

Citeste si despre: simptome probleme la evacuarea masinii

Sursa foto: tpbrake.com, freepik.com

Articole similare
Cum functioneaza sistemul de pornire al unui vehicul?

Cum functioneaza sistemul de pornire al unui vehicul?

Ce rol au bujiile, distribuitorul, delcoul, bujiile incandescente si cand iti dai seama ca s-au stricat?

Cand trebuie sa schimbi filtrul de aer?

Cand trebuie sa schimbi filtrul de aer?

Cum se comporta masina cand filtrul de aer este infundat? Cel mai bine este sa il verifici cand faci revizia masinii si daca este cazul sa il schimbi atunci

Cod eroare OBD2 P0353

Cod eroare OBD2 P0353

Acest cod se refera la eroarea circuitului primar/secundar al bobinei de aprindere - Circuitul C.

Cum sa cureti singur supapa EGR

Cum sa cureti singur supapa EGR

Ar fi indicat ca in cazul in care aveti nevoie de inlocuirea supapei EGR, sa va ocupati personal de aceasta reparatie auto.