Tot ce trebuie sa stii despre imobilizatorul masinii

Tot ce trebuie sa stii despre imobilizatorul masinii

Imobilizatorul auto face exact ce indica numele. Este un dispozitiv tehnologic de securitate care va impiedica masina sa se miste. Cu alte cuvinte, este un dispozitiv antifurt care va impiedica hotii sa porneasca masina si sa plece cu ea.

Principiu de baza de functionare

Singurul care va putea sa porneasca masina este cel care are cheia. Exista un jeton digital care este trimis de la cheie la imobilizator de fiecare data cand incercati sa porniti masina.

Daca este trimis un jeton gresit, sau nu este utilizat niciun jeton atunci electromotorul, sistemul de aprindere si sistemul de alimentare cu combustibil vor ramane dezactivate de catre dispozitivul de imobilizare. Daca pierdeti cheia masinii, atunci va trebui sa mergeti si sa platiti multi bani pentru una noua.

Citeste si despre: cinci metode eficiente de a va proteja impotriva furtului auto

Top 5 simptome ale unui imobilizator defect

Pentru ca siguranta vehiculului dumneavoasta sa fie sustinuta, sistemul de imobilizare auto si cip-ul transponderului din cheie trebuie sa functioneze corect.

In cazul in care unul dintre ele se epuizeaza sau deterioreaza, ar putea provoca o serie de probleme si simptome. In continuare va vom prezenta 5 probleme pe care o sa le intampinati cu un imobilizator defect.

1. Usa nu se deblocheaza

Daca apasati butonul de deblocare de pe cheia masinii si usa masinii nu se deblocheaza, acesta este un semn ca fobul cheii nu se inregistreaza la imobilizator. Poate ca bateria cheii dumneavoastra trebuie inlocuita sau imobilizatorul are probleme.

Indiferent de situatie, cheia fob nu va putea fi recunoscuta fara o cheie functionala si fara un imobilizator functional.

2. Usa nu se va bloca

Daca nu puteti debloca usa, atunci probabil ca nici nu puteti bloca usa. Acest lucru inseamna ca va trebui sa lasati masina deschisa sau va trebui sa lasati geamurile jos in caz ca masina se blocheaza automat dupa un anumit timp.

Pana cand rezolvati problema, vehiculul dumneavoastra va fi vulnerabili la hoti cat si la vreme ploioasa daca geamurile sunt deschise.

3. Alarma nu functioneaza

Sistemul de alarma din vehiculul dumneavoastra este asociat cu aceeasi caracteristica de securitate ca si imobilizatorul. Daca aveti un imobilizator defect, atunci sigur veti avea si un sistem de alarma defect.

Indiferent de tipul de sistem folosit, defectiunea acestuia inseamna ca oricine va poate sparge parbrizul sau se poate apropia de masina fara ca alarma sa se auda.

4. Motorul nu porneste

In mod normal imobilizatorul impiedica pornirea motorului daca jetonul digital nu este recunoscut. Uneori este posibil sa puteti bloca si debloca usile, dar motorul sa nu porneasca. Daca nu exista o alta problema mecanica sau logica din cauza careia motorul nu porneste, atunci cablajul imobilizatorului ar putea fi problema.

5. Defect la cablajul imobilizatorului

Daca aveti probleme cu imobilizatorul, dar cheia functioneaza corect, atunci trebuie sa examinati fizic cablajul sistemului de imobilizare din interiorul vehiculului.

Daca cablajul pare sa fie deteriorat, uzat sau corodat atunci acesta este un indiciu clar de ce imobilizatorul nu functioneaza. Va trebui sa inlocuiti cablajul, acest lucru se face doar la reprezentanta producatorului vehiculului.

Citeste si despre: de ce se declanseaza fara motiv alarma masinii

Sursa foto: pakwheels.com, readersdigest.ca, compustar.com, 98.demagentoexpert.nl

Articole similare

P0006 se refera la circuitul de control al valvei "A" de inchidere fortata a alimentarii cu combustibil/ scazut.

Cei mai multi conducatori auto sunt de parere ca, sa rulezi cu masina pana cand ai ajuns sa consumi intreg combustibilul din rezervor este ceva normal.

Afla cum poti prelungi viata masinii tale si cum o poti intretine cat mai bine, crescandu-i valoarea de revanzare.

Toyota a inceput productia motorului de 3.0 litri 3VZ-FE in 1987 ca motor nou pentru Toyota 4Runner.