Volan blocat la Volvo V70, ce pot sa fac?

Volan blocat la Volvo V70, ce pot sa fac?

Ai ajuns aici pentru ca volanul masinii tale nu se mai deblocheaza, nu poti porni masina si cauti o solutie. Esti unde trebuie, citeste articolul si la final vei gasi 3 solutii prin care poti rezolva destul de repede problema pe care o ai acum. Citeste in continuare articolul.

In continuare, vom vorbi despre motivul pentru care volanul se blocheaza la Volvo V70 si va vom oferi la final trei solutii prin care puteti debloca volanul, de la cea mai simpla solutie la cea mai problematica si mai costisitoare.

Se poate intampla sa nu ai habar efectiv ca masina ta poate face asta, poate bloca volanul masinii, asa ca nu este momentul sa te panichezi, totul este o masura de siguranta pe care masina si-o ia pentru a nu fi furata. In acest articol o sa discutam despre situatiile care pot bloca volanul masinii tale si la final vom gasi nu o solutie ci chiar trei pentru a debloca volanul la Volvo V70. 

Volanul s-a blocat la Volvo V70

De ce este volanul blocat la masina mea?

Bineinteles ca la inceput trebuie sa discutam despre motivul pentru care apare o astfel de problema. Problema in cazul de fata se afla chiar in fata ta, te uiti direct la ea. Trebuie sa iti spunem de la inceput ca atunci cand volanul se blocheaza la Volvo V70 asta nu inseamna ca trebuie sa vinzi masina, sa o duci la service pe platforma sau sa schimbi tot sistemul de directie. De asemenea, un volan blocat nu inseamna ca trebuie sa schimbi cheia sau contactul masinii, decat in situatii foarte rare pe care le vom explica mai jos in articol.

Cum am spus si mai sus, este bine de stiut din capul locului ca masina ta blocheaza in 99% din cazuri intentionat volanul. Cine blocheaza mai exact volanul? Imobilizatorul masinii blocheaza volanul ca masura anti-furt, astfel un posibil hot nu va putea misca rotile sau directia si astfel masina nu va putea inainta decat in directia in care rotile au ramas blocate cand masina a fost oprita. Cu alte cuvinte ea va fi imposibil de condus fara volan.

Cum functioneaza imobilizatorul masinii la Volvo V70?

Imobilizatorul este un device foarte simplu. In momentul in care ai oprit motorul si ai scos cheia din contact, daca misti putin intr-o parte, imobilizatorul va actiona un pinion care blocheaza coloana de directie si automat va bloca volanul si rotile. Acest lucru este gandit ca o masura de protectie. A fost atat de util incat a scazut foarte mult la nivel mondial numarul de masini furate din parcari.

Ca sa fi sigur ca masina sta in siguranta in parcare, dupa ce opresti motorul, trage de volan in orice directie pana auzi un click puternic si volanul nu mai poate fi miscat.

Ce trebuie sa fac sa deblochez volanul pentru Volvo V70?

Am inceput articolul discutand despre ce blocheaza volanul masinii si cel mai important de ce face asta. In continuare vom raspunde la intrebarea principala a acestui articol. Ce trebuie sa faci ca sa deblochezi volanul masinii? Oriunde te-ai afla atunci cand incerci sa pornesti masina, cu siguranta e frustrant ca masina sa nu mai porneasca si cum suntem noi obisnuiti, lucrurile negative de genul ni se intampla fix cand ne asteptam cel mai putin.

Haideti sa gasim o rezolvare impreuna, doar cu asta ne ocupam noi la DailyDriven.

Uite mai jos trei variante pentru a debloca volanul masinii tale:

Dezactiveaza sistemul anti-furt:

Este cea mai logica abordare, stiind acum cine blocheaza volanul. Inainte sa iti faci tot felul de scenarii si sa vezi mii de lei facturati pe reparatii incearca sa dezactivezi imobiliziatorul.

Pentru asta trebuie stiut de la inceput ca exista doua tipuri de masini in ziua de azi, din punct de vedere actionare a contactului. Masini cu butuc si masini Keyless-Go.Pentru masinile keyless-go, in momentul in care ai pus contactul si ai pus piciorul pe frana, volanul se va debloca automat si va reveni la pozitia initiala. Pentru masinile fara keyless-go, trebuie sa rotiti de volan stanga-dreapta, in timp ce puneti contactul. O sa auziti un sunet ca de click cand volanul se va debloca si veti putea imediat porni masina. Daca nu se deblocheaza cu contactul pus, masina nu va porni cu volanul blocat, asa ca daca nu se deblocheaza imediat incearca de mai multe ori sa invarti de volan in timp de pui contactul masinii. Daca nu ati reusit astfel sa deblocati volanul masinii, trebuie sa incercati pasii de mai jos.

Trebuie sa scoti piulita de la volan:

Varianta a doua cea mai putin probabila atunci cand se blocheaza volanul la Volvo V70. Din pacate trebuie sa scoti volanul si sa desfaci piulita care il tine legat de coloana de directie. Asigura-te ca folosesti WD40 pentru lubrifiere si dupa ce desfaci surubul inlocuieste-l, pentru a evita astfel de situatii neplacute in viitor.

Schimba contactul pentru Volvo V70. Situatia cea mai putin intalnita.

La final, cea mai putin probabila varianta de reparatie dar si cea mai costisitoare este aceea prin care trebuie sa schimbi cu totul contactul masinii. O astfel de reparatie este complicata si noi va recomandam sa o efectuati la mecanic. In cazul in care incerci sa pornesti masina si cheia nici macar nu se mai invarte, contactul trebuie inlocuit. Procedura nu este foarte dificila dar trebuie sa te asiguri ca vei schimba contactul tot cu unul de Volvo V70, daca nu vei face asta vei putea avea probleme cu imobilizatorul si va trebui si el inlocuit, procedura costisitoare si destul de complicata.

Articole similare
Volan blocat la Volvo S60, ce pot sa fac?

Volan blocat la Volvo S60, ce pot sa fac?

Motivul pentru care volanul se blocheaza la Volvo S60 si solutii prin care puteti rezolva aceasta problema.

Volan blocat la Volvo S90, ce pot sa fac?

Volan blocat la Volvo S90, ce pot sa fac?

Motivul pentru care volanul se blocheaza la Volvo S90 si solutii prin care puteti rezolva aceasta problema.

Volan blocat la Volvo V50, ce pot sa fac?

Volan blocat la Volvo V50, ce pot sa fac?

Motivul pentru care volanul se blocheaza la Volvo V50 si solutii prin care puteti rezolva aceasta problema.

Volan blocat la Volvo XC40, ce pot sa fac?

Volan blocat la Volvo XC40, ce pot sa fac?

Motivul pentru care volanul se blocheaza la Volvo XC40 si solutii prin care puteti rezolva aceasta problema.

Volan blocat la Volvo XC60, ce pot sa fac?

Volan blocat la Volvo XC60, ce pot sa fac?

Motivul pentru care volanul se blocheaza la Volvo XC60 si solutii prin care puteti rezolva aceasta problema.

Volan blocat la Volvo C70, ce pot sa fac?

Volan blocat la Volvo C70, ce pot sa fac?

Motivul pentru care volanul se blocheaza la Volvo C70 si solutii prin care puteti rezolva aceasta problema.

Volan blocat la Volvo S70, ce pot sa fac?

Volan blocat la Volvo S70, ce pot sa fac?

Motivul pentru care volanul se blocheaza la Volvo S70 si solutii prin care puteti rezolva aceasta problema.

Volan blocat la Volvo V90, ce pot sa fac?

Volan blocat la Volvo V90, ce pot sa fac?

Motivul pentru care volanul se blocheaza la Volvo V90 si solutii prin care puteti rezolva aceasta problema.

Volan blocat la Volvo XC70, ce pot sa fac?

Volan blocat la Volvo XC70, ce pot sa fac?

Motivul pentru care volanul se blocheaza la Volvo XC70 si solutii prin care puteti rezolva aceasta problema.

Volan blocat la Volvo XC90, ce pot sa fac?

Volan blocat la Volvo XC90, ce pot sa fac?

Motivul pentru care volanul se blocheaza la Volvo XC90 si solutii prin care puteti rezolva aceasta problema.

Volvo V70 scoate fum negru?

Volvo V70 scoate fum negru?

Am vorbit pana acum despre piesele importante si usor de verificat care pot cauza fumul negru la Volvo V70.

Volvo V70 scoate fum alb?

Volvo V70 scoate fum alb?

Daca ai gasit chiulasa crapata la Volvo V70, poti fi sigur ca antigelul care raceste motorul ajunge direct in cilindrii.

Martor ABS aprins la Volvo V70, ce e de facut?

Martor ABS aprins la Volvo V70, ce e de facut?

Modulul ABS poate fi si el defect, poate lua apa sau se poate defecta de la sine. Tine minte, daca martorul ABS este aprins in bord tot sistemul nu va mai functiona.

Martor EPC aprins la Volvo V70

Martor EPC aprins la Volvo V70

Trebuie sa fi mecanic sau sa cochetezi de mult cu industria auto sa stii exact ce inseamna martorul EPC aprins la Volvo V70.

Martorul de frana sta aprins la Volvo V70, ce sa faci?

Martorul de frana sta aprins la Volvo V70, ce sa faci?

Daca martorul sta aprins cand frana de mana este lasata jos atunci inseamna ca ati ramas fara lichid de frana la Volvo V70.

S-a oprit motorul in mers la Volvo V70

S-a oprit motorul in mers la Volvo V70

Ca sa poti preveni ori sa reactionezi cat mai obiectiv cu putinta atunci cand motorul se opreste brusc la Volvo V70, iti detaliem situatiile in care se intampla acest lucru.

Cum sa dai janta jos la Volvo V70

Cum sa dai janta jos la Volvo V70

In acest articol o sa incercam sa va ajutam sa rezolvati toate problemele pe care le puteti intalni cand vine vorba de jantele masinilor.

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo V70

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo V70

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Volvo V70. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa cureti filtrul de particule - DPF la Volvo V70?

Cum sa cureti filtrul de particule - DPF la Volvo V70?

Daca ti-ai achizitionat Volvo V70 si are defectiuni la filtrul de particule parcurge cuvant cu cuvant articolul pentru a scapa de probleme viitoare care te pot costa o avere.

Cum sa verifici nivelul lichidului de frana la Volvo V70?

Cum sa verifici nivelul lichidului de frana la Volvo V70?

Turnarea lichidului se face incet pana cand lichidul ajunge in punctul Max al rezervorului lichidului de frana al masinii dumneavoastra Volvo V70.

Martorul de la centura de siguranta sta aprins la Volvo V70

Martorul de la centura de siguranta sta aprins la Volvo V70

Descopera mai departe tot ce trebuie sa stii despre martorul centurii de siguranta la Volvo V70.

Stage 1 Volvo V70 - Pret si date chiptuning

Stage 1 Volvo V70 - Pret si date chiptuning

Prin modificarea softului la Volvo V70 se optimizeaza toate procesele de mai sus pentru a imbunatati performantele masinii.

Cum resetezi TPMS (senzori presiune pneuri) la Volvo V70?

Cum resetezi TPMS (senzori presiune pneuri) la Volvo V70?

Diagnosticheaza si reseteaza senzorii de presiune pneuri (TPMS) de la Volvo V70. Alfa de ce martorul TPMS sta aprins in bord si ce trebuie sa faci in cazul acesta.

Volan blocat la Bmw X2, ce pot sa fac?

Volan blocat la Bmw X2, ce pot sa fac?

Motivul pentru care volanul se blocheaza la Bmw X2 si solutii prin care puteti rezolva aceasta problema.

Volan blocat la Bmw X4, ce pot sa fac?

Volan blocat la Bmw X4, ce pot sa fac?

Motivul pentru care volanul se blocheaza la Bmw X4 si solutii prin care puteti rezolva aceasta problema.

Volan blocat la Bmw X5, ce pot sa fac?

Volan blocat la Bmw X5, ce pot sa fac?

Motivul pentru care volanul se blocheaza la Bmw X5 si solutii prin care puteti rezolva aceasta problema.

Volan blocat la Bmw M3, ce pot sa fac?

Volan blocat la Bmw M3, ce pot sa fac?

Motivul pentru care volanul se blocheaza la Bmw M3 si solutii prin care puteti rezolva aceasta problema.

Volan blocat la Bmw M4, ce pot sa fac?

Volan blocat la Bmw M4, ce pot sa fac?

Motivul pentru care volanul se blocheaza la Bmw M4 si solutii prin care puteti rezolva aceasta problema.

Volan blocat la Chevrolet Epica, ce pot sa fac?

Volan blocat la Chevrolet Epica, ce pot sa fac?

Motivul pentru care volanul se blocheaza la Chevrolet Epica si solutii prin care puteti rezolva aceasta problema.

Afla daca viitoare ta masina SH a avut daune sau KM dati inapoi