Volan blocat la Volvo XC70, ce pot sa fac?

Volan blocat la Volvo XC70, ce pot sa fac?

Ai ajuns aici pentru ca volanul masinii tale nu se mai deblocheaza, nu poti porni masina si cauti o solutie. Esti unde trebuie, citeste articolul si la final vei gasi 3 solutii prin care poti rezolva destul de repede problema pe care o ai acum. Citeste in continuare articolul.

In continuare, vom vorbi despre motivul pentru care volanul se blocheaza la Volvo XC70 si va vom oferi la final trei solutii prin care puteti debloca volanul, de la cea mai simpla solutie la cea mai problematica si mai costisitoare.

Se poate intampla sa nu ai habar efectiv ca masina ta poate face asta, poate bloca volanul masinii, asa ca nu este momentul sa te panichezi, totul este o masura de siguranta pe care masina si-o ia pentru a nu fi furata. In acest articol o sa discutam despre situatiile care pot bloca volanul masinii tale si la final vom gasi nu o solutie ci chiar trei pentru a debloca volanul la Volvo XC70. 

Volanul s-a blocat la Volvo XC70

De ce este volanul blocat la masina mea?

Bineinteles ca la inceput trebuie sa discutam despre motivul pentru care apare o astfel de problema. Problema in cazul de fata se afla chiar in fata ta, te uiti direct la ea. Trebuie sa iti spunem de la inceput ca atunci cand volanul se blocheaza la Volvo XC70 asta nu inseamna ca trebuie sa vinzi masina, sa o duci la service pe platforma sau sa schimbi tot sistemul de directie. De asemenea, un volan blocat nu inseamna ca trebuie sa schimbi cheia sau contactul masinii, decat in situatii foarte rare pe care le vom explica mai jos in articol.

Cum am spus si mai sus, este bine de stiut din capul locului ca masina ta blocheaza in 99% din cazuri intentionat volanul. Cine blocheaza mai exact volanul? Imobilizatorul masinii blocheaza volanul ca masura anti-furt, astfel un posibil hot nu va putea misca rotile sau directia si astfel masina nu va putea inainta decat in directia in care rotile au ramas blocate cand masina a fost oprita. Cu alte cuvinte ea va fi imposibil de condus fara volan.

Cum functioneaza imobilizatorul masinii la Volvo XC70?

Imobilizatorul este un device foarte simplu. In momentul in care ai oprit motorul si ai scos cheia din contact, daca misti putin intr-o parte, imobilizatorul va actiona un pinion care blocheaza coloana de directie si automat va bloca volanul si rotile. Acest lucru este gandit ca o masura de protectie. A fost atat de util incat a scazut foarte mult la nivel mondial numarul de masini furate din parcari.

Ca sa fi sigur ca masina sta in siguranta in parcare, dupa ce opresti motorul, trage de volan in orice directie pana auzi un click puternic si volanul nu mai poate fi miscat.

Ce trebuie sa fac sa deblochez volanul pentru Volvo XC70?

Am inceput articolul discutand despre ce blocheaza volanul masinii si cel mai important de ce face asta. In continuare vom raspunde la intrebarea principala a acestui articol. Ce trebuie sa faci ca sa deblochezi volanul masinii? Oriunde te-ai afla atunci cand incerci sa pornesti masina, cu siguranta e frustrant ca masina sa nu mai porneasca si cum suntem noi obisnuiti, lucrurile negative de genul ni se intampla fix cand ne asteptam cel mai putin.

Haideti sa gasim o rezolvare impreuna, doar cu asta ne ocupam noi la DailyDriven.

Uite mai jos trei variante pentru a debloca volanul masinii tale:

Dezactiveaza sistemul anti-furt:

Este cea mai logica abordare, stiind acum cine blocheaza volanul. Inainte sa iti faci tot felul de scenarii si sa vezi mii de lei facturati pe reparatii incearca sa dezactivezi imobiliziatorul.

Pentru asta trebuie stiut de la inceput ca exista doua tipuri de masini in ziua de azi, din punct de vedere actionare a contactului. Masini cu butuc si masini Keyless-Go.Pentru masinile keyless-go, in momentul in care ai pus contactul si ai pus piciorul pe frana, volanul se va debloca automat si va reveni la pozitia initiala. Pentru masinile fara keyless-go, trebuie sa rotiti de volan stanga-dreapta, in timp ce puneti contactul. O sa auziti un sunet ca de click cand volanul se va debloca si veti putea imediat porni masina. Daca nu se deblocheaza cu contactul pus, masina nu va porni cu volanul blocat, asa ca daca nu se deblocheaza imediat incearca de mai multe ori sa invarti de volan in timp de pui contactul masinii. Daca nu ati reusit astfel sa deblocati volanul masinii, trebuie sa incercati pasii de mai jos.

Trebuie sa scoti piulita de la volan:

Varianta a doua cea mai putin probabila atunci cand se blocheaza volanul la Volvo XC70. Din pacate trebuie sa scoti volanul si sa desfaci piulita care il tine legat de coloana de directie. Asigura-te ca folosesti WD40 pentru lubrifiere si dupa ce desfaci surubul inlocuieste-l, pentru a evita astfel de situatii neplacute in viitor.

Schimba contactul pentru Volvo XC70. Situatia cea mai putin intalnita.

La final, cea mai putin probabila varianta de reparatie dar si cea mai costisitoare este aceea prin care trebuie sa schimbi cu totul contactul masinii. O astfel de reparatie este complicata si noi va recomandam sa o efectuati la mecanic. In cazul in care incerci sa pornesti masina si cheia nici macar nu se mai invarte, contactul trebuie inlocuit. Procedura nu este foarte dificila dar trebuie sa te asiguri ca vei schimba contactul tot cu unul de Volvo XC70, daca nu vei face asta vei putea avea probleme cu imobilizatorul si va trebui si el inlocuit, procedura costisitoare si destul de complicata.

Articole similare
Volan blocat la Volvo S60, ce pot sa fac?

Volan blocat la Volvo S60, ce pot sa fac?

Motivul pentru care volanul se blocheaza la Volvo S60 si solutii prin care puteti rezolva aceasta problema.

Volan blocat la Volvo S90, ce pot sa fac?

Volan blocat la Volvo S90, ce pot sa fac?

Motivul pentru care volanul se blocheaza la Volvo S90 si solutii prin care puteti rezolva aceasta problema.

Volan blocat la Volvo V50, ce pot sa fac?

Volan blocat la Volvo V50, ce pot sa fac?

Motivul pentru care volanul se blocheaza la Volvo V50 si solutii prin care puteti rezolva aceasta problema.

Volan blocat la Volvo XC40, ce pot sa fac?

Volan blocat la Volvo XC40, ce pot sa fac?

Motivul pentru care volanul se blocheaza la Volvo XC40 si solutii prin care puteti rezolva aceasta problema.

Volan blocat la Volvo XC60, ce pot sa fac?

Volan blocat la Volvo XC60, ce pot sa fac?

Motivul pentru care volanul se blocheaza la Volvo XC60 si solutii prin care puteti rezolva aceasta problema.

Volan blocat la Volvo C70, ce pot sa fac?

Volan blocat la Volvo C70, ce pot sa fac?

Motivul pentru care volanul se blocheaza la Volvo C70 si solutii prin care puteti rezolva aceasta problema.

Volan blocat la Volvo S70, ce pot sa fac?

Volan blocat la Volvo S70, ce pot sa fac?

Motivul pentru care volanul se blocheaza la Volvo S70 si solutii prin care puteti rezolva aceasta problema.

Volan blocat la Volvo V70, ce pot sa fac?

Volan blocat la Volvo V70, ce pot sa fac?

Motivul pentru care volanul se blocheaza la Volvo V70 si solutii prin care puteti rezolva aceasta problema.

Volan blocat la Volvo V90, ce pot sa fac?

Volan blocat la Volvo V90, ce pot sa fac?

Motivul pentru care volanul se blocheaza la Volvo V90 si solutii prin care puteti rezolva aceasta problema.

Volan blocat la Volvo XC90, ce pot sa fac?

Volan blocat la Volvo XC90, ce pot sa fac?

Motivul pentru care volanul se blocheaza la Volvo XC90 si solutii prin care puteti rezolva aceasta problema.

Volvo XC70 scoate fum alb?

Volvo XC70 scoate fum alb?

In acest articol o sa ne concetram toata atentia asupra situatiei in care Volvo XC70 scoate fum alb pe evacuare.

Volvo XC70 scoate fum negru?

Volvo XC70 scoate fum negru?

Fumul negru la Volvo XC70 nu anunta o problema grava la motor, insa noi iti recomandam sa rezolvi problema lui cat mai curand.

S-a oprit motorul in mers la Volvo XC70

S-a oprit motorul in mers la Volvo XC70

In acest articol vom incerca sa analizam cauzele care pot opri motorul brusc, in mers si sa te sfatuim ce trebuie sa faci atunci cand se opreste brusc motorul la Volvo XC70.

Martor EPC aprins la Volvo XC70

Martor EPC aprins la Volvo XC70

Trebuie sa fi mecanic sau sa cochetezi de mult cu industria auto sa stii exact ce inseamna martorul EPC aprins la Volvo XC70.

Martorul de frana sta aprins la Volvo XC70, ce sa faci?

Martorul de frana sta aprins la Volvo XC70, ce sa faci?

Daca martorul sta aprins cand frana de mana este lasata jos atunci inseamna ca ati ramas fara lichid de frana la Volvo XC70.

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo XC70

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo XC70

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Volvo XC70. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Martor ABS aprins la Volvo XC70, ce e de facut?

Martor ABS aprins la Volvo XC70, ce e de facut?

Odata aparut in bord martorul abs la Volvo XC70, sistemul nu mai functioneaza, asa ca mergi mai incet cu masina mai ales daca conditiile de trafic sunt unele mai grele.

Cum sa dai janta jos la Volvo XC70

Cum sa dai janta jos la Volvo XC70

Astfel de situatii se rezolva foarte repede cand esti la un service sau o vulcanizare cu renume, dar ce crezi ca se va intampla daca faci o pana si roata e blocata de butuc?

Cum resetezi TPMS (senzori presiune pneuri) la Volvo XC70?

Cum resetezi TPMS (senzori presiune pneuri) la Volvo XC70?

Diagnosticheaza si reseteaza senzorii de presiune pneuri (TPMS) de la Volvo XC70. Alfa de ce martorul TPMS sta aprins in bord si ce trebuie sa faci in cazul acesta.

Cum sa verifici nivelul lichidului de frana la Volvo XC70?

Cum sa verifici nivelul lichidului de frana la Volvo XC70?

Turnarea lichidului se face incet pana cand lichidul ajunge in punctul Max al rezervorului lichidului de frana al masinii dumneavoastra Volvo XC70.

Cum sa cureti filtrul de particule - DPF la Volvo XC70?

Cum sa cureti filtrul de particule - DPF la Volvo XC70?

Daca ti-ai achizitionat Volvo XC70 si are defectiuni la filtrul de particule parcurge cuvant cu cuvant articolul pentru a scapa de probleme viitoare care te pot costa o avere.

Schimb ulei Volvo XC70 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Volvo XC70 - cand si cum trebuie facut?

Neschimbarea lui la timp poate afecta grav motorul. In acest articol iti vom spune exact cand trebuie sa schimbi uleiul din motor la Volvo XC70.

Volan blocat la Bmw X2, ce pot sa fac?

Volan blocat la Bmw X2, ce pot sa fac?

Motivul pentru care volanul se blocheaza la Bmw X2 si solutii prin care puteti rezolva aceasta problema.

Volan blocat la Bmw X4, ce pot sa fac?

Volan blocat la Bmw X4, ce pot sa fac?

Motivul pentru care volanul se blocheaza la Bmw X4 si solutii prin care puteti rezolva aceasta problema.

Volan blocat la Bmw X5, ce pot sa fac?

Volan blocat la Bmw X5, ce pot sa fac?

Motivul pentru care volanul se blocheaza la Bmw X5 si solutii prin care puteti rezolva aceasta problema.

Volan blocat la Bmw M3, ce pot sa fac?

Volan blocat la Bmw M3, ce pot sa fac?

Motivul pentru care volanul se blocheaza la Bmw M3 si solutii prin care puteti rezolva aceasta problema.

Volan blocat la Bmw M4, ce pot sa fac?

Volan blocat la Bmw M4, ce pot sa fac?

Motivul pentru care volanul se blocheaza la Bmw M4 si solutii prin care puteti rezolva aceasta problema.

Volan blocat la Chevrolet Epica, ce pot sa fac?

Volan blocat la Chevrolet Epica, ce pot sa fac?

Motivul pentru care volanul se blocheaza la Chevrolet Epica si solutii prin care puteti rezolva aceasta problema.

Volan blocat la Chevrolet Kalos, ce pot sa fac?

Volan blocat la Chevrolet Kalos, ce pot sa fac?

Motivul pentru care volanul se blocheaza la Chevrolet Kalos si solutii prin care puteti rezolva aceasta problema.

Afla daca viitoare ta masina SH a avut daune sau KM dati inapoi