Volvo reduce top-speed-ul autoturismelor

Volvo reduce top-speed-ul autoturismelor

Dupa cum probabil ati auzit, Parlamentul European vrea sa oblige toti producatorii auto sa echipeze autovehiculele cu limitatoare de viteza si un computer ce stocheaza tot felul de date despre masina.

Incepand cu 2020, Volvo vrea sa limiteze viteza maxima a tuturor autovehiculele ce ies pe poarte uzinii lor la nici mai mult nici mai putin de 180 km/h.

"Ne-am dat seama ca pentru a elimina decalajul trebuie sa ne concentram mai mult pe factorii umani", a declarat CEO-ul Volvo intr-un interviu cu cei de la Reuters.

O alta optiunie ar fi un limitator de viteza care ar detectat automat indicatoarele de limitare a vitezei si ar limita masina automat. De exemplu in zonele cu pietoni, cum ar fi zonele scolare, ai fi fortat sa mergi cu maxim 10 km/h.

O alta chestie interesanta este ca Volvo vrea sa aiba camere cu care sa monitorizeze soferii, camere ce isi pot da seama cat de obosit sau intoxicat cu alcool este soferul. Criver-assist-ul intitulat Super Cruise ce se regaseste pe Cadillac, foloseste deja acest acest sistem de monitorizare.

Suntem curiosi cum vor reactiona germanii la o astfel de schimbare, avand in vedere lipsa limitei de viteze pe anumite drumuri.

Citeste si despre: compania Ford incriminata pentru testarea emisiilor

Sursa foto: newmobility.news

Articole similare

Ca sa lubrifiati incuietorile si balamalele usii masinii, utilizati spray cu silicon, vaselina alba sau grafit lubrifiant.

Acest cod se refera la eroarea circuitului de control a vidului in sistemul pilotului automat - ridicata.

BlueMotion este o combinatie de tehnologii proiectate sa mareasca economia de combustibil si sa reduca emisiile de carbon.

Motorul 1UR-FSE. Motorul 1UR-FSE este o versiune mai avansata din punct de vedere tehnologic a motorului 1UR.

Cauti sa cumperi o masina? Iti garantam cel mai mic pret de piata.