Volvo reduce top-speed-ul autoturismelor

Volvo reduce top-speed-ul autoturismelor

Dupa cum probabil ati auzit, Parlamentul European vrea sa oblige toti producatorii auto sa echipeze autovehiculele cu limitatoare de viteza si un computer ce stocheaza tot felul de date despre masina.

Incepand cu 2020, Volvo vrea sa limiteze viteza maxima a tuturor autovehiculele ce ies pe poarte uzinii lor la nici mai mult nici mai putin de 180 km/h.

"Ne-am dat seama ca pentru a elimina decalajul trebuie sa ne concentram mai mult pe factorii umani", a declarat CEO-ul Volvo intr-un interviu cu cei de la Reuters.

O alta optiunie ar fi un limitator de viteza care ar detectat automat indicatoarele de limitare a vitezei si ar limita masina automat. De exemplu in zonele cu pietoni, cum ar fi zonele scolare, ai fi fortat sa mergi cu maxim 10 km/h.

O alta chestie interesanta este ca Volvo vrea sa aiba camere cu care sa monitorizeze soferii, camere ce isi pot da seama cat de obosit sau intoxicat cu alcool este soferul. Criver-assist-ul intitulat Super Cruise ce se regaseste pe Cadillac, foloseste deja acest acest sistem de monitorizare.

Suntem curiosi cum vor reactiona germanii la o astfel de schimbare, avand in vedere lipsa limitei de viteze pe anumite drumuri.

Citeste si despre: compania Ford incriminata pentru testarea emisiilor

Sursa foto: newmobility.news

Articole similare

Orice apare sau pare in neregula la masina, apeleaza cat de curand la ajutor specializat, inainte sa devina mai grave lucrurile.

Acest cod se refera la eroarea modulului de control al senzorului de turatie a vehiculului (VSS) - zona A.

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului pozitiei arborelui cu came - zona "B", bancul 2 - tensiune slaba.

Afla de la noi care sunt cei mai importanti martori de bord. Afla care pot cauza probleme grave motorului masinii tale.