Volvo V90 scoate fum alb?

Volvo V90 scoate fum alb?

Astazi o sa scriem despre un subiect sensibil. Masina ta a inceput sa scoata fum pe evacuare, ori atunci cand motorul este rece ori tot timpul. In acest articol o sa ne concetram toata atentia asupra situatiei in care Volvo V90 scoate fum alb pe evacuare. O sa discutam doar despre fumul alb, despre fum negru sau fum albastru vom vorbi in alte doua articole separate.

Fie ca masina evacueaza fum alb, negru sau albastru, situatia este una grava careia trebuie sa ii acorzi imediat atentie pentru a repara cat mai repede masina si a te proteja de urmatoare daune interne la masina care iti pot scoate multi bani pe reparatii din buzunar.

De ce scoate Volvo V90 fum alb pe evacuare?

Haide sa o luam cu inceputul. Daca te afli in situatia de mai jos, nu are rost sa citesti restul articolului, daca nu, mergi pana la capat pentru ca o sa iti salvam ceva bani.

DOAR DACA masina scoate fum ( abur, condens ) atunci cand afara este frig si motorul este rece, aburii se disipeaza rapid si nu au aproape niciun miros, masina ta nu are nimic. Dar doar daca, dupa cateva minute aburii dispar si masina merge normal fara sa scoata gram de fum pe evacuare. Daca te afli in aceasta situatie, poti inchide articolul ca nu este pentru tine.

DACA, din pacate, te afli de cealalta parte a baricadei si Volvo V90 evacueaza un fum alb gros, mirositor, necacios, este posibil sa ai o problema grava la motor.

In cazul in care masina ta evacueaza si cand motorul este rece dar si dupa 5 minute de la pornirea lui, un fum alb, gros, necacios, el provine in general de la probleme la instalatia de racire a motorului. Problemele pot fi grave in aceasta situatie. Nu vrem sa te speriem dar te poti confrunta cu o garnitura de chiulasa arsa, deteriorata sau efectiv cu o crapatura in blocul motor.

Ca sa intelegi de ce este atat de grava situatia. Fumul alb nu poate aparea decat daca antigelul ajunge in camera de ardere ( situatie grava ) sau turbina masinii tocmai a facut poc ( situatie grava ). Niciuna din aceste reparatii nu vor fi ieftine si in cazul in care turbo s-a dus, epuratorul de gaze din carter de la Volvo V90 nu te va mai lasa sa pornesti masina si va trebui sa o duci pe platforma pana la service-ul cu care lucrezi.

Ce trebuie sa faci daca Volvo V90 scoate fum alb pe evacuare?

Trebuie stiut de la inceput ca aceasta este o problema mecanica. Foarte posibil sa nu iti apara niciun martor in bord cand masina scoate fum alb, sa nu dea niciun indiciu inainte sa inceapa sa faca asta, sa nu ai nicio eroare daca pui masina pe tester. Cum am spus este o problema de ardere, amestecul se face cu antigel, turbina poate fi defecta la modul in care geometria variabila este efectiv distrusa sau chiar injectoarele pot fi facute praf.

Cum se poate repara problema fumului alb la Volvo V90?

Pentru a rezolva situatia in care masina ta scoate fum alb pe evacuare, ai doua solutii. 

  • Mergi la un service cu care lucrezi si in care ai incredere.
  • Daca ai cunostinte de mecanica te poti ocupa singur de masina.

In ambele variante citeste articolul pana la capat sa intelegi ce are masina si de ce scoate fum alb din evacuare.

Primul pas. Incepe cu verificarea garniturii de admisie. Ea este prima pe care trebuie sa o verifici. Galeriile de evacuare si de admisie sunt de multe ori confectionate din alt material fata blocul motor si sunt piese separate. Astfel intre bloc si galerii trebuie sa existe o garnitura care sa etanseze si sa tina gazele inauntru.

Prin galeria de admisie trece amestecul care ajunge in cilindrii si are si mici orificii prin care antigelul isi continua drumul spre blocul motor. Fiind atat de aproape de motor si de cilindrii implicit, o mica defectiune la galeria de admisie poate trimite agentul de racire direct in cilindrii unde va fi ars odata cu amestecul carburant-aer. Imediat ce se intampla asta, masina va scoate fum alb pe evacuare.

Asa ca prima data verifica galeria de admisie si garnitura ei, cauta urme de rugina si urme de lichid scurs pe ea, sau de pe ea pe blocul motor. Daca urmele sunt prezente ai gasit vinovatul.

A doua componenta de verificat. Garnitura de chiulasa de la Volvo V90

Intelegem usor ce face o garnitura. In cazul nostru motorul este impartit in 3 parti mari. Bloc, unde stau pistoanele, carter inferior, unde sta vibrochenul si carter superior sau chiulasa unde stau supapele si arborele cu came. Toate trebuie racite. 

Garnitura de chiulasa sigileaza efectiv motorul pentru a impiedica antigelul si aerul sa ajunga in cilindrii. Daca garnitura si-a pierdut proprietatile sau pe romaneste s-a ars, antigelul va incepe imediat sa ajunga in motor. Imediat ce se va intampla asta, masina ta va scoate fum alb.

Pasul 3. Daca toate sunt in regula pana acum, treci mai departe si verifica chiulasa. O chiulasa crapata va trimite si ea antigel direct in motor. Ar fi o reparatie mai scumpa decat o garnitura arsa, insa vestea buna este ca la Volvo V90 chiulasa se poate schimba separat de motor.

Pasul 4. Daca pana acum galeria de admisie si garnitura au fost ok, chiulasa si garnitura de asemenea, problema poate fi la un bloc motor crapat. Hai sa intelegi ce se intampla aici.

Blocul motor este partea din mijloc, unde sunt cilindrii cu pistoanele in interiorul lor. Inauntrul cilindrilor temperaturile ajung si la 800 de grade, dar totusi, uleiul si antigelul reusesc sa tina motorul la 90-100 de grade. De ce? Pentru ca in peretele cilindrilor avem niste piese numite camasi de cilindru. Prin ele trece antigel atat de des incat este posibil racirea la 90 de grade. Cea mai mica crapatura in camasa va trimite antigel direct in camera de ardere cauzand evaucarea de fum alb la Volvo V90.

Ce am descris mai sus sunt cazurile cele mai frecvente care pot genera fum alb. Mai exista variante in care turbina sa fie facuta praf dar masina in cazul asta nu va mai porni, lichid de transmisie poate sa ajunga printr-un furtun de vacuum in motor ( caz extrem de periculos pentru masina care poate sa duca la reparatii foarte mari ) sau masina isi face regenerare la DPF.

In cazul regenerarii ar trebui sa te panichezi doar daca masina isi face regenerare din 10 in 10 km.

Concluzie

Nu ignora sub nicio forma masina ta daca incepe sa scoata subit fum alb. Daca mananca antigel poti cala motorul, daca blocul este blocat se poate sparge cu tot motorul, daca garnitura de chiulasa e arsa poti cala motorul, ai prins ideea. Cand Volvo V90 scoate fum alb, problema este serioasa.

Articole similare
Volvo XC60 scoate fum alb?

Volvo XC60 scoate fum alb?

Daca ai gasit chiulasa crapata la Volvo XC60, poti fi sigur ca antigelul care raceste motorul ajunge direct in cilindrii.

Volvo S40 scoate fum alb?

Volvo S40 scoate fum alb?

In acest articol o sa ne concetram toata atentia asupra situatiei in care Volvo S40 scoate fum alb pe evacuare.

Volvo S80 scoate fum alb?

Volvo S80 scoate fum alb?

In acest articol o sa ne concetram toata atentia asupra situatiei in care Volvo S80 scoate fum alb pe evacuare.

Volvo V50 scoate fum alb?

Volvo V50 scoate fum alb?

In acest articol o sa ne concetram toata atentia asupra situatiei in care Volvo V50 scoate fum alb pe evacuare.

Volvo XC70 scoate fum alb?

Volvo XC70 scoate fum alb?

In acest articol o sa ne concetram toata atentia asupra situatiei in care Volvo XC70 scoate fum alb pe evacuare.

Volvo C30 scoate fum alb?

Volvo C30 scoate fum alb?

Ce trebuie sa faci ca masina ta sa nu mai scoata fum? Rezolva alaturi de noi problema fumului alb la Volvo C30.

Volvo S60 scoate fum alb?

Volvo S60 scoate fum alb?

Ce trebuie sa faci ca masina ta sa nu mai scoata fum? Rezolva alaturi de noi problema fumului alb la Volvo S60.

Volvo S90 scoate fum alb?

Volvo S90 scoate fum alb?

Ce trebuie sa faci ca masina ta sa nu mai scoata fum? Rezolva alaturi de noi problema fumului alb la Volvo S90.

Volvo V60 scoate fum alb?

Volvo V60 scoate fum alb?

Ce trebuie sa faci ca masina ta sa nu mai scoata fum? Rezolva alaturi de noi problema fumului alb la Volvo V60.

Volvo XC40 scoate fum alb?

Volvo XC40 scoate fum alb?

Ce trebuie sa faci ca masina ta sa nu mai scoata fum? Rezolva alaturi de noi problema fumului alb la Volvo XC40.

Volvo XC90 scoate fum alb?

Volvo XC90 scoate fum alb?

Ce trebuie sa faci ca masina ta sa nu mai scoata fum? Rezolva alaturi de noi problema fumului alb la Volvo XC90.

Martor EPC aprins la Volvo V90

Martor EPC aprins la Volvo V90

Din pacate, pot fi nenumarate cauze din pricina carora martorul EPC se poate aprinde la Volvo V90, printre care clapeta de acceleratie.

Cum sa cureti filtrul de particule - DPF la Volvo V90?

Cum sa cureti filtrul de particule - DPF la Volvo V90?

Daca ti-ai achizitionat Volvo V90 si are defectiuni la filtrul de particule parcurge cuvant cu cuvant articolul pentru a scapa de probleme viitoare care te pot costa o avere.

S-a oprit motorul in mers la Volvo V90

S-a oprit motorul in mers la Volvo V90

In acest articol vom incerca sa analizam cauzele care pot opri motorul brusc, in mers si sa te sfatuim ce trebuie sa faci atunci cand se opreste brusc motorul la Volvo V90.

Cum sa verifici nivelul lichidului de frana la Volvo V90?

Cum sa verifici nivelul lichidului de frana la Volvo V90?

Pe rezervor sunt desenate doua linii care indica Min si Max. Completarea cu lichid de frana la Volvo V90 se face pana ajunge lichidul la linia Max.

Cum sa dai janta jos la Volvo V90

Cum sa dai janta jos la Volvo V90

Astfel de situatii se rezolva foarte repede cand esti la un service sau o vulcanizare cu renume, dar ce crezi ca se va intampla daca faci o pana si roata e blocata de butuc?

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo V90

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo V90

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Volvo V90. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Volan blocat la Volvo V90, ce pot sa fac?

Volan blocat la Volvo V90, ce pot sa fac?

Motivul pentru care volanul se blocheaza la Volvo V90 si solutii prin care puteti rezolva aceasta problema.

Cum resetezi TPMS (senzori presiune pneuri) la Volvo V90?

Cum resetezi TPMS (senzori presiune pneuri) la Volvo V90?

Diagnosticheaza si reseteaza senzorii de presiune pneuri (TPMS) de la Volvo V90. Alfa de ce martorul TPMS sta aprins in bord si ce trebuie sa faci in cazul acesta.

Schimb ulei Volvo V90 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Volvo V90 - cand si cum trebuie facut?

Neschimbarea lui la timp poate afecta grav motorul. In acest articol iti vom spune exact cand trebuie sa schimbi uleiul din motor la Volvo V90.

Martor ABS aprins la Volvo V90, ce e de facut?

Martor ABS aprins la Volvo V90, ce e de facut?

Odata aparut in bord martorul abs la Volvo V90, sistemul nu mai functioneaza, asa ca mergi mai incet cu masina mai ales daca conditiile de trafic sunt unele mai grele.

Martorul de frana sta aprins la Volvo V90, ce sa faci?

Martorul de frana sta aprins la Volvo V90, ce sa faci?

Daca martorul sta aprins cand frana de mana este lasata jos atunci inseamna ca ati ramas fara lichid de frana la Volvo V90.

Martorul de la centura de siguranta sta aprins la Volvo V90

Martorul de la centura de siguranta sta aprins la Volvo V90

Astazi o sa vorbim despre un martor de bord foarte enervant, mai exact despre martorul de la centura de siguranta de la Volvo V90.

Volvo S40 scoate fum negru?

Volvo S40 scoate fum negru?

Fumul negru la Volvo S40 nu anunta o problema grava la motor, insa noi iti recomandam sa rezolvi problema lui cat mai curand.

Volvo S80 scoate fum negru?

Volvo S80 scoate fum negru?

Fumul negru la Volvo S80 nu anunta o problema grava la motor, insa noi iti recomandam sa rezolvi problema lui cat mai curand.

Volvo V50 scoate fum negru?

Volvo V50 scoate fum negru?

Fumul negru la Volvo V50 nu anunta o problema grava la motor, insa noi iti recomandam sa rezolvi problema lui cat mai curand.

Volvo XC70 scoate fum negru?

Volvo XC70 scoate fum negru?

Fumul negru la Volvo XC70 nu anunta o problema grava la motor, insa noi iti recomandam sa rezolvi problema lui cat mai curand.

Volvo C30 scoate fum negru?

Volvo C30 scoate fum negru?

In articolul de fata vom scrie de ce evacueaza Volvo C30 fum negru si ce piese pot genera fumul.

Volvo S60 scoate fum negru?

Volvo S60 scoate fum negru?

In articolul de fata vom scrie de ce evacueaza Volvo S60 fum negru si ce piese pot genera fumul.

Volvo S90 scoate fum negru?

Volvo S90 scoate fum negru?

In articolul de fata vom scrie de ce evacueaza Volvo S90 fum negru si ce piese pot genera fumul.

Afla daca viitoare ta masina SH a avut daune sau KM dati inapoi