Faruri xenon - pro sau contra?

Faruri xenon - pro sau contra?

Farurile Xenon sunt cele mai recente tehnologii ale farurilor. Aveti optiunea de a inlocui farurile existente ale masinii dumneavoastra cu aceste faruri xenon ce sunt superioare. Nu este nevoie sa achizitionati o masina speciala pentru a profita de aceast tehnologie.

Exista seturi de faruri xenon pentru vanzare care va permit sa imbunatatiti farurile existente cu aceste faruri xenon.

Acest lucru este perfect pentru persoanele care au masini mai vechi si care au nevoie sa-si imbunatateasca farurile cu halogen, odata ce faceti asta veti vedea drumul mai bine ca niciodata.

Este posibil sa va intrebati ce inseamna de fapt "xenon-ul". Ei bine, xenon-ul este de fapt un gaz care este inodor si incolor. Totusi, acest gaz se va aprinde foarte luminos atunci cand doar putina energie electrica este utilizata pentru a-l incalzi.

De fapt, puterea iluminatului va fi mult mai puternica decat luminile galbene, luminile cu halogen si chiar decat luminile cu LED-uri. Nici un alt far de pe piata nu poate fi comparat cu puterea farurilor xenon.

Citeste si despre: cum sa reglezi corect pozitia farurilor

De ce sunt bune farurile xenon?

Exista in majoritate lucruri bune de spus despre farurile xenon. In continuare va vom prezenta 4 motive bune pentru care ar trebui sa va modernizati vehiculul cu faruri xenon.

Lumina mai alba

Farurile cu xenon produc o lumina foarte alba. Veti putea vedea foarte clar orice zona innegurata sau intunecata cand aveti faruri xenon, dar si o raza mult mai mare fata de un far cu halogen.

Lumina mai clara

Poate ca cel mai bun avantaj al farurilor xenon este luminozitatea lor superioara. Ele sunt mai luminoase decat farurile cu halogen si decat cele cu LED-uri. Cand conduceti noaptea puteti face ca drumul sa para ca si cum este ziua cand farurile xenon sunt aprinse.

Durata lunga

Becurile xenon folosite in farurile xenon contin gaz de xenon. Acest gaz nu se va consuma sau va deveni insuficient intr-un timp scurt. In timp ce farurile cu halogen dureaza intre 400-1000 de ore, farurile cu xenon vor dura pana la 2000 de ore.

Eficienta energetica

Farurile cu xenon sunt foarte bune atunci cand vine vorba despre eficienta energetica. Nu uitati ca xenon-ul este un gaz si asta il face sa dureze mult.

Aveti nevoie doar de o cantitate mica de energie electrica pentru a-l face luminos. Datorita acestui lucru, veti consuma mult mai putina energie cu faruri xenon decat ati consuma cu faruri cu halogen.

Citeste si despre: de ce se ard tot timpul becurile de la faruri

Dezavantaje ale farurilor xenon

De fiecare data cand ceva este prea bun, puteti gasi intotdeauna si dezavantaje. Farurile xenon au unele dezavantaje care merita mentionate. In continuare va vom prezenta 2 aspecte negative ale farurilor xenon ce trebuie mentionate.

Lumina orbitoare

Lumina cu xenon poate usura sofatul, insa nu va fi la fel de usor pentru ceilalti participanti la trafic.

Stralucirea luminii se va reflecta in oglinzile lor, ceea ce va fi mai dificil pentru ei sa vada drumul. Acest lucru ar putea provoca un accident sau o situatie de enervare asupra celorlalti participanti la trafic.

Pretul ridicat al acestora

Este o vorba care spune ca dai un ban dar stai in fata. Farurile xenon sunt cele mai bune si cele mai stralucitoare, asta inseamna ca sunt si cele mai scumpe.

Farurile xenon nu sunt facute pentru un anumit model de vehicul, sunteti fortat sa cumparati un kit de faruri xenon care va permite sa faceti o imbunatatire a farurilor la aproape orice marca auto existenta.

Acest kit este motivul pentru care sunt foarte scumpe, pe langa asta se mai adauga si pretul manoperei care nu este de neglijat. Daca credeti ca puteti face singur aceasta manopera, atunci veti salva o suma destul de mare.

Citeste si despre: ce este sistemul de spalare faruri si ce face

Sursa foto: powerbulbs.com, powerbulbs.com

Articole similare
Cod eroare OBD2 P0353

Cod eroare OBD2 P0353

Acest cod se refera la eroarea circuitului primar/secundar al bobinei de aprindere - Circuitul C.

Cod eroare OBD2 P0289

Cod eroare OBD2 P0289

Acest cod se refera la eroarea tensiunii circuitului injectorului de carburant - cilindrul 10 - tensiune ridicata.

ITP 2020: Pret si Acte Necesare!

ITP 2020: Pret si Acte Necesare!

Mai departe vom trece in revista cele mai importante detalii legate de ITP, inclusiv pretul si actele necesare.

Cureaua de accesorii face zgomot?

Cureaua de accesorii face zgomot?

Poate sa scartaie, poate sa “suiere”. Pentru ca ea nu trebuie sa scoata niciun zgomot, atunci cand incepe sa se auda ceva inseamna ca trebuie inlocuita.