Ai nevoie de un polish auto? Citeste asta inainte

Ai nevoie de un polish auto? Citeste asta inainte

Ceruirea si lustruirea sunt cateva dintre cele mai rentabile metode de ingrijire a masinii dumneavoastra, atat din punct de vedere al costurilor, cat si al timpului alocat.

Ceruirea si lustruirea masinii in mod corect pot dura o dupa-amiaza, dar merita efortul, tinand cont de stralucirea si finisarea pe care le obtineti. Tuturor ne place sa ne admiram masina, dupa o ceruire profesionala manuala. Ne vom curata apoi masina singuri, cu mai mare placere.

 

Citeste si despre: metode pentru a curata farurile matuite

 

Pregatirea corespunzatoare

Singurul mod prin care puteti obtine o ceruire excelenta este pregatirea prealabila a suprafetei, adica inlaturarea bucatilor de ceara veche, murdara, acumulata de ani de zile.

Incercati sa folositi un produs de pregatire, precum Paint Prep, pentru a inlatura ceara veche sau masticul. Dupa aceea, luati argila pentru curatarea vopselei. Acest produs scoate substantele vechi si nu le lasa sa contamineze vopseaua noua.

 

 

Un strat subtire de ceara

Cand e vorba de ceruirea masinii, mai mult nu inseamna si mai bun. Aplicati numai un strat extrem de subtire, care se zvanta uniform. Daca aplicati ceara mai multa decat trebuie, nu se va zvanta uniform si nu va fi eficienta. Folositi o cantitate minima si lustruiti pana ce de-abia se mai vede.

 

Mai adaugati straturi

Un strat subtire nu e suficient. Aplicati un strat subtire de ceara, lasati sa se usuce, lustruiti si apoi repetati. Ca varianta, puteti aplica un al doilea strat foarte subtire, exact peste primul strat zvantat, le lasati pe ambele sa se usuce si apoi lustruiti.

 

Prosoapele conteaza

Folositi doar prosoape de microfibra pentru a lustrui vopseaua. Exista mai multe motive pentru asta, dar ceea ce trebuie sa stiti este ca folosirea prosoapelor de microfibra indicate (si spalate) si pastrarea lor cat mai curate posibil este incredibil de importanta.

 

Cum inlaturam ceara in exces?

Lustruirea poate fi mai dificila daca aplicam prea multa ceara, daca o lasam sa se usuce prea mult sau daca facem alte greseli.

Daca se intampla sa aveti probleme din cauza ca ceara e prea uscata si se indeparteaza greu, aplicati o pelicula de ceara deasupra sau puneti un strop de ceara pentru a o inmuia si apoi o puteti indeparta.

Ceruirea masinii poate fi relaxanta si veti fi multumit de rezultate, cand vedeti cat de intensa straluceste vopseaua de pe masina dumneavoastra.

 

Citeste si despre: cum sa reparam vopseaua afectata de gainat

 

 

 

Sursa foto: yourmechanic.com, 

Articole similare

P 0221 – Problema de Performanta / Camp Regulator / Senzor de Pozitie / Comutator Circuit B Pedala acceleratie

Acest cod se refera la eroarea circuitului ventilatorului de racire a motorului - ventilatorul 2.

Acest motor este motorul turbo diesel de 2,5 litri cu 5 cilindri, cu sistem de injectie a pompei. Viata sa a inceput in 1989.

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului de presiune a lichidului de transmisie - circuitul C - performanta slaba.