Care sunt pericolele cand duci masina la spalatorie auto?

Care sunt pericolele cand duci masina la spalatorie auto?

O masina noua sau extrem de bine intretinuta reuseste de fiecare data sa atraga atentia. Cu totii ne dorim o astfel de masina si trebuie sa cunoastem ceea ce trebuie sa facem pentru a o pastra intr-o stare cat mai buna pentru un timp cat mai indelungat.

Varianta cea mai la indemana legata de intretinerea aspectului estetic al masinii este reprezentata de spalarea acesteia la o spalatorie auto. Pe langa economia de timp, o spalatorie auto iti permite sa pastrezi un aspect cat mai bun al masinii tale.

Este insa la fel de adevarat faptul ca exista si anumite riscuri asociate folosirii unei spalatorii auto.

La ora actuala exista sisteme automate de spalarea a masinilor precum si alte dispozitive care protejeaza masinile in timpul acestei operatiuni.

Iata insa care sunt aspectele de care trebuie sa tii cont atunci cand duci masina la spalatorie.

In cadrul spalatoriei auto se folosesc perii dure

Pericolul folosirii acestora in detrimentul lavetelor de microfibra este reprezentat de posibilitatea ca acestea sa lase in urma zgarieturi fine la nivelul lacului protector al masinii, mai ales daca modelul masinii tale este unul mai vechi.

Deteriorarea stratului superficial poate duce la pierderea luciului, si prin urmare la pierderea calitatilor protectoare fata de culoarea subiacenta.

Citeste si despre: cat de des trebuie spalata masina

Jeturi de apa cu presiune crescuta

Cei mai multi conducatori auto sunt de parere ca sistemele automate de spalare a masinilor reprezinta optiunea ideala din moment ce acest proces este automat si nu permite interventia umana.

Trebuie tinut cont de faptul ca aceste sisteme pot sa deterioreze vopseaua prin utilizarea unor jeturi de apa cu presiune extrem de ridicata.

De aceea este bine sa tii cont de frecventa utilizarii acestui mod de igienizare daca vrei sa iti pastrezi aspectul estetic al masinii pentru cat mai mult timp.

Apa folosita nu este curata

Exista si anumite unitati care folosesc apa reciclata, cu scopul de a reduce cheltuielile dar si impactul asupra mediului.

In aceasta situatie, este evident faptul ca apa va fi contaminata cu diverse tipuri de reziduri care, prin proiectarea cu presiune crescuta asupra masinii vor exercita un efect de sablare si vor duce la deteriorarea rapida a vopselei.

In plus, folosirea unei ape care nu este curata va determina ramanerea unor urme dupa uscare, extrem de inestetice.

Se folosesc perii murdare

Periile folosite pentru igienizarea autoturismelor trebuie sa aiba perii moi dar sa fie si extrem de curate. Este cunoscut faptul ca acestea se incarca cu diferite particule de praf si reziduri la fiecare spalare.

De aceea este absolut necesar ca periodic acestea sa fie extrem de bine curatate, chiar si pentru aceeasi masina. In caz contrar exista pericolul sa preluam particule dintr-o anumita zona a masinii, sa folosim aceste perii incarcate si sa zgariem vopseaua.

Anumite unitati folosesc perii sintetice, mult mai avantajoase in acest caz datorita faptului ca acest material nu are proprietatea de a retine rezidurile si particulele la fel cum au fibrele naturale.

Se folosesc lavete murdare pentru stergerea masinii

Stergerea masinii imediat dupa spalare reprezinta o practica recomandata. Specialistii recomanda folosirea unor lavete curate pentru stergerea excesului de apa, cunoscut fiind faptul ca apa are tendinta de a atrage praful.

Procedura standard implica uscarea autovehiculului cu prosoape curate si moi. In cazul in care spalatoria este destul de aglomerata se poate ajunge la folosirea unor prosoape sau lavete murdare. Verifica aceasta situatie si cere personalului sa remedieze problema pentru ca masina ta sa nu aiba de suferit.

Este important sa mentii aspectul estetic al masinii tale pentru o perioada cat mai lunga de timp, indiferent ca intentionezi sa pastrezi sau sa vinzi masina la un moment dat.

Din aceasta cauza, este bine sa alegi cu grija spalatoria auto si sa incerci pe cat posibil sa folosesti statiile automate, intrucat par a fi mult mai sigure decat spalatoriile clasice.

Citeste si despre: 5 mituri de intretinere a masinilor care sunt de fapt false

Sursa foto: autoblog.nl,applecarwashexpress.com, autoadvantage.com.au, autoexpress.co.uk

Articole similare

Afla cum poti prelungi viata masinii tale si cum o poti intretine cat mai bine, crescandu-i valoarea de revanzare.

Acest cod se refera la eroarea circuitului intrerupatorului lampilor de stop - tensiune de intrare ridicata.

Discurile de frana reprezinta echivalentul modern al sabotilor de frana utilizati in sistemul de franare cu tambur.

P 0224 – Functionare Intrerupta Regulator / Senzor de Pozitie / Comutator Circuit B

Cauti sa cumperi o masina? Iti garantam cel mai mic pret de piata.