Proiector ceata: Ce este proiectorul si ce face?

Proiector ceata: Ce este proiectorul si ce face?

Lumina farurilor normale se reflecta in zapada, ceata sau chiar particule de praf. Acest efect oboseste ochiul uman si automat scade si vizibilitatea.

Luminile de ceata au fost proiectate pentru a fi folosite in cazuri periculoase de ceata. Proiectoarele pot fi folosite in orice conditii in care vizibilitatea este foarte scazuta datorita conditiilor meteo. Ele sunt separate de farurile masinii si se actioneaza separat

Citeste si despre: repararea proiectoarelor de ceata

Proiectoarele au forme diferite de la constructor la constructor. Este sigur faptul ca le veti gasi amplasate in bara fata a masinii, destul de jos in bara. De obicei, au o forma rotunda sau ca o bara dreapta.

Ele sunt proiectate pentru a "taia" ceata si a lumina suprafata carosabilului astfel incat soferul sa aiba o vizibilitate mai mare.

Fara proiectoarele de ceata soferii nu pot vedea anumite obstacole decat cu ceva timp inainte sa le loveasca. Proiectoarele de ceata emit lumina alba, galbena sau chiar albastra.

Citeste si despre: de ce se ard becurile de la faruri

Sursa foto: blog.autointhebox.com, globalcarsbrands.com

Articole similare

Cum iti dai seama ca a “intrat” ABS-ul? Cum functioneaza ABS-ul? Ce inseamna ABS? ABS vine la Anti-lock Braking System.

Intretinerea unui autovehicul reprezinta o cheltuiala suplimentara, chiar si in conditiile in care pretul benzinei sau motorinei ramane stabil.

Acest cod se refera la eroarea circuitului MAF a fluxului de aer de masa ( nivel ridicat ).

Acest cod se refera la eroarea circuitului de intrare a comutatorului "drive" - tensiune scazuta.