Cum sa curatati o baterie auto?

Cum sa curatati o baterie auto?

Bateria auto este esentiala pentru a sustine functionalitatea vehiculului. Ori de cate ori porniti masina un curent electric este trimis de a baterie la electromotor.

In ceea ce priveste celelalte componente electrice ale vehiculului, alternatorul furnizeaza energie pentru a le pastra functionale. Acest lucru nu se poate intampla daca bateria masinii este deteriorata, nu este incarcata sau este corodata.

Cand conectati cablurile bateriei la bateria masinii, conectati niste terminale numite borne. Acestea sunt fabricate din metale grele, cu foarte putina rezistenta electrica. Cand ridicati capota masinii si verificati bornele, ar fi bine ca acestea sa fie curate. Daca bornele sunt acoperite cu murdarie sau sunt corodate, acestea trebuie curatate imediat.

Coroziunea se formeaza cand hidrogenul din acizii bateriei ia contact cu atmosfera. De obicei dureaza cativa ani ca bornele sa devina corodate, dar depinde cat de des conduceti.

Daca borna minus (-) este corodata, vehiculul nu va fi suficient de incarcat. Atunci vor aparea problemele electrice, cum ar fi dificultatea de pornire sau veti avea problema cu dispozitivele electrice din masina. Asta nu inseamna neaparat ca aveti nevoie de o baterie noua, pur si simplu inseamna ca trebuie sa curatati bornele masinii.

 

Citeste si despre: curatarea coroziunii de pe bateria masinii

 

Procesul de curatare

Cand incepeti procesul de curatare, primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa deconectati bateria, dandu-i bornele jos. Acestea sunt prinse in suruburi si sunt usor de desprins, veti avea nevoie doar de o cheie. Deconectati mai intai borna minus a bateriei.

Inspectati bateria pentru a va asigura ca nu este deteriorata sau crapata. Daca observati scurgeri inseamna ca bateria trebuie inlocuita si bornele trebuie curatate.

Cea mai buna metoda de a indeparta coroziunea de pe cabluri, este sa le bagati intr-un vas cu apa fierbinte si bicarbonat de sodiu. Folositi o periuta de dinti pentru a curata bornele bateriei.

Exista si perii speciale pentru curatarea bornelor la magazinele auto.

Odata ce le-ati spalat si curatat, folositi o carpa de unica folosinta curata pentru a usca, cablurile si bornele bateriei. Cand remontati bateria, incepeti cu borna pozitiva (+) si la urma conectati borna negativa(-).

Dupa ce ati pus iar bornele aplicati putina vaselina pe acestea. Vaselinava opri formarea corodarii pentru mult timp. O alta alternativa ar fi sa folositi o unsoare anticoroziva care este disponibila in magazinele de piese auto.

Nu este greu de curatat bornele bateriei, partea cea mai grea este scoaterea cablurilor si a clemelor bateriei.

 

Citeste si despre: cum extindem durata de viata a bateriei

 

 

Sursa foto: ncconsumer.org, philkotse.com

Articole similare
Despre motorul 2AZ de la Toyota

Despre motorul 2AZ de la Toyota

Motorul de 2.4 litri numit 2AZ face parte din seria AZ lansata in anul 2000. Motorul 2AZ este cel mai vechi frate al modelului 1AZ.

Cod eroare OBD2 P0423

Cod eroare OBD2 P0423

Acest cod se refera la eroarea catalizatorului - supraincalzit - bancul 1.

Cum sa depozitati in siguranta antigelul?

Cum sa depozitati in siguranta antigelul?

Vrei sa schimbi antigelul si nu stii ce sa faci cu cel vechi? Cum trebuie sa il depozitezi corect?

Cod eroare OBD2 P0884

Cod eroare OBD2 P0884

Acest cod se refera la eroarea circuitului de intrare al modulului de comanda a tractiunii - tensiune oscilanta.