Ce sunt bucsele barii stabilizatoare si ce fac?

Ce sunt bucsele barii stabilizatoare si ce fac?

Bara stabilizatoare este tot timpul flexata si in tensiune, ceea ce forteaza bucsele. Bucsele barii stabilizatoare preiau o mare parte din fortele care solicita bara stabilizatoare in viraje.

Bucsele sunt fabricate din diferite tipuri de cauciuc, cauciuc care cu timpul se uzeaza si isi pierde din eficienta. Cu trecerea timpului cauciucul se intareste si incepe sa crape. Daca ajunge ulei pe bucse, uleiul le inmoaie si incep imediat sa se dezintegreze.

Barile stabilizatoare sunt montate de multe ori doar pe puntea fara a autoturismului. Incearca sa verifici integritatea bucselor de fiecare data cand faci revizia masinii.

Daca una din bucse este in conditie proasta atunci o va afecta si pe cealalta destul de repede. In cazul asta incearca sa le inlocuiesti pe amandoua.

Citeste si despre: bielete bara stabilizatoare

Sursa foto: shop.febest.eu

Articole similare

Este cat se poate de firesc ca atunci cand va cumparati o masina, intentionati sa o pastrati frumoasa pentru foarte mult timp.

Poate sa scartaie, poate sa “suiere”. Pentru ca ea nu trebuie sa scoata niciun zgomot, atunci cand incepe sa se auda ceva inseamna ca trebuie inlocuita.

Acest cod se refera la eroarea debitului supapei EGR - debit insuficient.

Acest cod se refera la eroarea sistemului de alimentare cu combustibil, generand pierderi mari de combustibil.