Cod eroare OBD2 P0836

Cod eroare OBD2 P0836

Acest cod se refera la eroarea circuitului comutatorului tractiunii 4x4.

Indicator

PCM a detectat o problema in circuitul comutatorului tractiunii 4x4. Un cod de eroare a fost stocat si un martor de service se va aprinde in bordul masinii. Acest cod apare doar la vehiculele cu tractiune integrala sau cu tractiune 4x4, daca acest cod apare la vehiculele cu tractiune pe doua roti este posibil ca modulul PCM sa fie defect.

Setarea parametrilor de cod

Pentru ca acest cod sa fie stocat, sistemul de control de transfer trebuie sa detecteze o citire anormala a cel putin unuia dintre numerosii sai senzori.

Simptome cod eroare OBD2 P0836

Simptomele pot fi: sistemul de control de transfer sa nu mai functioneze, un martor de service aprins in bordul masinii, schimbarea treptelor de viteza intr-un mod nergulat, imposibilitatea de a schimba treptele de viteza, motorul se poate opri in mers.

Cauze comune cod eroare OBD2 P0836

Cauzele obisnuite includ intrerupatoarele tractiunii 4x4 defecte sau comutatoarele acesteia. De departe cea mai comuna cauza a stocarii acestui cod provine de la un nivel scazut al lichidului. Alte cauze includ senzori defecti, solenoide sau intrerupatoare.

Diagnoze gresite comune

Tehnicienii raporteaza ca inlocuirea sistemului de transfer a tractiunii se face in mod eronat atunci cand doar inlocuirea doar a catorva componente poate rezolva problema.

Diagnoza cod eroare OBD2 P0836

Un scaner (sau cititor de coduri) si un volt/ohmmetru digital vor fi utile cand diagnosticati acest cod. Acest cod se aplica doar vehiculelor cu tractiune integrala sau tractiune 4x4, daca acest cod apare la alte vehicule este posibil ca modulul PCM sa fie defect.

Unele modele controleaza cazul de transfer prin utilizarea modulului de control a tractiunii. Chiar si atuni cand modulele de control ale motorului si ale transmisiei sunt integrate, unele modele utilizeaza acest cod pentru a aprinde un martor ce indica o defectiune si pentru a plasa transmisia in "limp mode". In modul "limp mode", modularea electronica a presiunii este ignorata astfel incat presiunea maxima a pompei sa fie mentinuta. Incepeti diagnosticarea acestui cod prin diagnosticarea si repararea tuturor celorlalte coduri de eroare prezente. Exista sansa ca odata ce celelalte coduri de eroare sunt reparate, acest cod sa nu mai revina, deoarece este un cod de informatie.

Incepeti diagnosticul cu o inspectie vizuala a tuturor cablurilor si conectorilor. Reparati si inlocuiti cablajul, conectorii si componentele deteriorate, deconectate, scurtcircuitate sau corodate, dupa caz. Retestati intotdeauna sistemul pentru a va asigura ca reparatia avut succes. Daca toate cablurile si componentele par a fi in regula, conectati scanerul la conectorul de diagnosticare si inregistrati toate codurile aparute. Aceste informatii pot fi foarte utile in diagnosticarea conditiilor intermitente care ar fi putut contribui la stocarea acestui cod.

Dupa ce codurile sunt sterse conduceti vehiculul pentru a vedea daca codul reapare. Daca codul nu revine imediat, este posibil sa aveti o conditie intermitenta. Conditiile intermitente se pot dovedi o provocare destul de mare pentru a diagnostica si in unele cazuri ar putea permite ca problema sa se agraveze inainte de a pune un diagnostic corect.

Articole similare

Cod eroare OBD2 P0136

Acest cod se refera la eroarea tensiunii circuitului senzorului de oxigen ( cilindrul 1 – senzorul 2 ).

Totul despre sistemul mild-hybrid

Motorul electric functioneaza ca un ajutor la motorul de combustie interna si nu este capabil sa alimenteze motorul de unul singur.

Cod eroare OBD2 P0498

Acest cod se refera la eroarea sistemului EVAP - supapa de control - circuit defect.

Despre motorul VQ35HR de la Nissan

Acest motor de 3,5 litri este rezultatul modernizarii seriei VQ in 2006. Motorul VQ35HR a fost instalat practic in modelele Nissan si Infinity.

Cauti sa cumperi o masina? Iti garantam cel mai mic pret de piata.