Cum functioneaza incalzirea in parbriz sau luneta?

Geamurile incalzite sunt operate prin apasarea unui buton si se incalzesc la scurta perioada dupa, de obicei dureaza 5 sau 10 secunde. Ele functioneaza simplu, in interiorul lor exista mici fire metalice prin care trece electricitate, aceasta electricitate genereaza caldura si sticla se incalzeste. 

Daca oricare din fire se rupe sau este intrerupt, sistemul nu va mai functiona.

 

Citeste si despre: este vreun pericol sa conduceti cu parbrizul crapat

 

Beneficiile unui parbriz sau a unei lunete incalzite

Iarna, cand avem parbrizul inghetat sau plin de zapada avem doua variante. Sa stam in frig si sa curatam zapada si gheata in timp ce motorul e pornit si ventilatia e data la maxim pe dezaburire sau sa apasam un buton si sa ne uitam din confortul masinii cum in 10 secunde totul se transforma in apa de ploaie.

Cand afara termometrul arata cu minus, stai ceva timp in masina pana ce dezaburirea isi va face efectul, pentru ca intai motorul masinii trebuie sa se incalzeasca si stand pe loc ii va lua cateva minute bune.

Acest sistem este foarte bun si in cazul in care geamurile se aburesc excesiv. Multe din masinile noi vin echipate si cu incalzire in geamurile laterale si oglinzi. Ele folosesc un fir atat de subtire incat nu se poate vedea cu ochiul liber, chiar daca te uiti destul de aproape.

 

Citeste si despre: cinci motive pentru care stergatoarele de parbriz nu mai functioneaza

 

 

Sursa foto: carsguide.com.au, lifewire.com

Lasa un comentariu

Pentru a lasa un comentariu trebuie sa te autentifici.

Autentificare

Ai o masina? Spune-ne parerea ta despre ea!

Alte articole recomandate