La ce ajuta dezaburirea iarna?

La ce ajuta dezaburirea iarna?

Stergatoarele de parbriz functioneaza mai bine daca pornesti dezaburirea iarna? Care este metoda cea mai buna de a va mentine parbrizul curat, fara sa fie aburit, iarna?

De multe ori iarna sau pe vreme ploioasa, este greu sa mentineti parbrizul dezaburit. Stergatoarele lasa dungi pe exterior si in interior se formeaza mici pete de ceata, care sunt si enervante, dar pot bloca vizibilitatea in momente cruciale.

Daca vrei sa ai o vizibilitate prin parbriz cat mai mare iarna, atunci foloseste stergatoarele impreuna cu aerul conditionat pornit pe functia de dezghet.

Nu multi stiu, dar aerul conditionat nu doar modifica temperatura aerului dupa bunul plac al conducatorului. Aerul conditionat, ajutat de filtrul de polen, elimina umiditatea din interior, indiferent daca in masina este cald sau frig. Un aer mai uscat impiedica formarea petelor de umiditate in interior, pe parbriz. 

Impreuna cu functia de dezghet, care tine tot timpul parbrizul uscat pe interior, aerul conditionat si stergatoarele ajuta la o vizibilitate maxima in conditii reci. Functia de dezghet inlatura si zapada sau bucatile de gheata care tind sa se formeze pe stergatoare atunci cand ninge.

Siguranta ta si a familiei tale trebuie sa fie pe primul loc, asigura-te ca ai tot timpul vizibilitate maxima si in caz contrar incetineste pana cand te simti confortabil la volan si in siguranta.

Citeste si despre: cinci motive pentru care stergatoarele de parbriz nu mai functioneaza

Sursa foto: 1stcallwindscreensltd.co.uk

Articole similare

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului de presiune a agentului frigorific al sistemului aerului conditionat.

Acest cod se refera la eroarea electrica a semnalului de control al pilotului automat - Accel (accelerare).

Acest cod se refera la circuitul electromagnetic de control al supapei de evacuare ( Cilindrul 2 ).

Daca instalatia de aer conditionat a masinii nu mai are freon, atunci nu o sa mai bage aer rece.