Cum sa curatati lamelele stergatoarelor de parbriz

Cum sa curatati lamelele stergatoarelor de parbriz

Cand conduceti in conditii de vreme umeda sau in conditii de praf excesiv, se pare ca lamele stergatoarelor dumneavoastra lasa intotdeauna dungi, cu exceptia cazului in care sunt noi.

Indiferent de cate ori pulverizati lichidul de spalare, stergatoarele lasa pe firul de parbriz cateva linii de apa sau zgarieturi mari de pete neclatite. Oare este nevoie de inlocuirea stergatoarelor? Nu ar trebui sa reziste cel putin sase luni pana la un an?

Functionarea eficienta a lamelor stergatoarelor se reduce la capacitatea lor de a aplica presiune uniforma pe geamul parbrizului.

Aveti nevoie de un parbriz curat si de lamelele stergatoarelor curatate, pentru a putea evita orice obstacol din calea obstructionarii vizibilitatii dumneavoastra asupra drumului.

Citeste si despre: cinci motive pentru care stergatoarele de parbriz nu mai functioneaza

Curatarea lamei stergatoarelor este o procedura simpla, care dureaza doar cateva minute. Ai nevoie de:

- Cateva carpe curate sau prosoape de hartie;

- Lichid de spalare sau apa calda cu sapun;

- Alcool sanitar.

Inainte de a va curata lamelele stergatoarelor, asigurati-va ca masina este curata. Fie spalati-o singur, fie duceti masina la o spalatorie, deoarece scopul este sa indepartati o parte cat mai mare din murdarie, insa tineti cont ca exista anumite pericole atunci cand ducem masina la spalatorie, motiv pentru care trebuie sa alegem una destul de buna, nu cea din coltul blocului.

1. Ridicati lamele stergatorului de pe geamul parbrizului.

2. Aplicati o cantitate mica de lichid de spalare pe una dintre carpele dumneavoastra curate si stergeti marginea lamei stergatoarelor.

De asemenea, puteti utiliza apa calda si sapun pentru a sterge marginea lamei. Realizati mai multe treceri peste lama stergatorului cu carpa pana cand nu mai exista murdarie pe muchia de cauciuc a lamei. 

3. Stergeti si zonele articulate ale lamei stergatoarelor pentru a asigura o miscare fluida.

4. Stergeti marginea lamei stergatoarelor cu o cantitate mica de alcool. Acest lucru va elimina orice pelicula sau reziduuri care sunt lasate pe suprafata cauciuc.

Citeste si despre: cum functioneaza incalzirea in parbriz sau luneta

Sursa foto: blog.autointhebox.com, de.wikihow.com

Articole similare

Uleiurile sintetice sunt preferate de marile companii producatoare de automobile, datorita caracteristicilor de performanta pe care le ofera.

Acest cod se refera la eroarea sistemului EVAP - defectiunea circuitului senzorului de curatare.

1VD este un motor diesel V8 de 4.5 litri cu un singur turbocompresor sau doua turbocompresoare.

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului pompei injectorului reductor - tensiune ridicata.

Cauti sa cumperi o masina? Iti garantam cel mai mic pret de piata.