Cum sa curatati lamelele stergatoarelor de parbriz

Cum sa curatati lamelele stergatoarelor de parbriz

Cand conduceti in conditii de vreme umeda sau in conditii de praf excesiv, se pare ca lamele stergatoarelor dumneavoastra lasa intotdeauna dungi, cu exceptia cazului in care sunt noi.

Indiferent de cate ori pulverizati lichidul de spalare, stergatoarele lasa pe firul de parbriz cateva linii de apa sau zgarieturi mari de pete neclatite. Oare este nevoie de inlocuirea stergatoarelor? Nu ar trebui sa reziste cel putin sase luni pana la un an?

Functionarea eficienta a lamelor stergatoarelor se reduce la capacitatea lor de a aplica presiune uniforma pe geamul parbrizului.

Aveti nevoie de un parbriz curat si de lamelele stergatoarelor curatate, pentru a putea evita orice obstacol din calea obstructionarii vizibilitatii dumneavoastra asupra drumului.

Citeste si despre: cinci motive pentru care stergatoarele de parbriz nu mai functioneaza

Curatarea lamei stergatoarelor este o procedura simpla, care dureaza doar cateva minute. Ai nevoie de:

- Cateva carpe curate sau prosoape de hartie;

- Lichid de spalare sau apa calda cu sapun;

- Alcool sanitar.

Inainte de a va curata lamelele stergatoarelor, asigurati-va ca masina este curata. Fie spalati-o singur, fie duceti masina la o spalatorie, deoarece scopul este sa indepartati o parte cat mai mare din murdarie, insa tineti cont ca exista anumite pericole atunci cand ducem masina la spalatorie, motiv pentru care trebuie sa alegem una destul de buna, nu cea din coltul blocului.

1. Ridicati lamele stergatorului de pe geamul parbrizului.

2. Aplicati o cantitate mica de lichid de spalare pe una dintre carpele dumneavoastra curate si stergeti marginea lamei stergatoarelor.

De asemenea, puteti utiliza apa calda si sapun pentru a sterge marginea lamei. Realizati mai multe treceri peste lama stergatorului cu carpa pana cand nu mai exista murdarie pe muchia de cauciuc a lamei. 

3. Stergeti si zonele articulate ale lamei stergatoarelor pentru a asigura o miscare fluida.

4. Stergeti marginea lamei stergatoarelor cu o cantitate mica de alcool. Acest lucru va elimina orice pelicula sau reziduuri care sunt lasate pe suprafata cauciuc.

Citeste si despre: cum functioneaza incalzirea in parbriz sau luneta

Sursa foto: blog.autointhebox.com, de.wikihow.com

Articole similare
Topul motivelor pentru care motorul iti moare brusc

Topul motivelor pentru care motorul iti moare brusc

Una dintre problemele care pot aparea destul de brusc este atunci cand motorul incepe sa moara, din senin, fara vreun motiv anume de care sa ne dam seama.

Te-a curentat usa masinii? Afla de ce!

Te-a curentat usa masinii? Afla de ce!

Sa puneti mana pe partea metalica a usii si sa simtiti o mica ciupitura? Un soc static de energie va loveste degetul si simtiti o ciupitura dureroasa.

Cum sa inlocuiti stergatoarele de parbriz?

Cum sa inlocuiti stergatoarele de parbriz?

Daca stergatoarele nu functioneaza corect, va fi dificil ca ploaia si umezeala de pe parbriz sa fie indepartata.

Despre pompa de aer secundar de pe evacuare

Despre pompa de aer secundar de pe evacuare

Pompa de aer este o componenta esentiala a sistemului de injectie a aerului. De asemenea, este cunoscuta ca o pompa de smog.